Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cumi

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alternatíva Worms Armageddon 2012.07.29 09:37:30
Eltöltöttem kis időt Velencében, Kelet-Ausztriában, laktam pár hónapot Londonban. Külföldi tartózkodásom alkalmával végig vendégként éreztem magam, befogadásomért hálásnak. Ügyeltem arra, hogy egy sárfoltot se hagyjak magam után, igyekeztem nemcsak jó benyomást kelteni,…..
Cumi 2012.07.29 13:26:43
@Col_Napalm: Igaza van. Nem normális, hogy egyetlen oldalra sem lehet feljönni, zsidózás, komcsizás, liberális szidalmazás nélkül. Mindenkinek lehet véleménye, miért nem lehet tiszteletben tartani? Érdekes, hogy a való életben is pont engem komcsiznak le állandóan, aki még KISZ tag sem voltam. És azoknak a legnagyobb a szájuk, akik a negyedik pártjuknál tartanak. Nekem a gyerekeim nem most, hanem 1981-től első áldoznak, bérmálkoznak, ki mikor érte el az időt. Kíváncsi lennék Stefánia kisasszony gyerekeire. Majd ha belőle is szappant főznek, akkor lennék rá igazán kíváncsi. További jó mocskolódást. Egyébként pedig a fejlettebb országokban a fizetésre és a pártállásra nem illik rákérdezni.
  Az államilag támogatott keretszámok brutális megvágásának eredményeként az intézkedés ellen tiltakozókkal szemben megindult a hőbörgés a másik oldalon is: „Úgy van, minek ide ennyi diplomás, még egy villanykörtét se tudnak becsavarni, aztán elmennek külföldre mosogatni a…..
Cumi 2012.07.27 18:19:13
@Mike36: Nálunk a családban mindenki külföldön végzett, nem is akármilyen szakon. Mivel kint van lehetősége a gyereknek, hogy tanulás mellett dolgozzon, kis túlzással kevesebbe került, mintha itthon végzett volna. Hogy most hol dolgoznak és mennyiért azt csak azért nem írom, mert nem akarok újabb vitát kezdeményezni.
Tanulságos történet a mai, amely egy miskolci állami cégtől egészen Németországig ível és akadnak benne érdekes momentumok bőven. A lényeg szerintem valahol mégis csak ott van, hogy soha nem késő elkezdeni tanulni és megismerni a világot. Aztán hogy a történet vége mi lesz,…..
Cumi 2012.07.25 16:43:33
Határátkelő Mindennapi Anglia 2012.07.23 06:59:00
Milyen típusú szállást keressünk Angliában? Mire figyeljünk a közlekedésnél? Mi a helyzet a tévével, internettel, telefonnal? És a közbiztonsággal? Ha ezek a kérdések érdekelnek, akkor jó helyen jársz, hiszen (bár bevallottan csak egy általános kép felvázolására…..
Cumi 2012.07.23 16:00:59
@Void Bunkoid: A lányom Pesten dolgozik. De a nagyobbik fiam egy kifejezetten kisvárosban ugyanennyit keres. Tanulni kell és több nyelven beszélni. A lányomnak pl. érettségire két felsőfokú nyelvvizsgája volt. Most meg már van nemzetközi is. És el akarják törölni a diplomához kötött nyelvvizsgát. Sok sikert hozzá.
Olvasom, hogy a kormány már megint vissza akarja szorítani a diplomások kivándorlását…  Persze adminisztratív eszközökkel, nem ám jobb feltételeket teremtve otthon. És kikiáltva gonosz ingyenélőknek az eltávozókat. Azok a politikusok, szociológusok, akik ilyeneket…..
Cumi 2012.07.20 08:37:44
@kaskala: Már csak az a kérdés, hogy milyen életet adott. Ahol nem mondhatod el a véleményed, mert másnap indoklás nélkül kirúgnak. Ahol a 80 éves még százezrekért tanácsadó, a fiatalnak meg nincs munkája. Nem ezt az életet kértem.
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
Vastagbőr Szolgáltak és védtek 2012.07.04 09:01:00
Múlt hét szerdán megszületett az első fokú ítélet a West Balkán-ügyben. A bírónő azonban azt is megemlítette, hogy a rendőrök is mulasztottak, amikor nem mentek ki a telefonhívásokra, amiket csatoltak a peranyaghoz.Vasárnap Morva Krisztina feljelentést tett a legfőbb…..
Egy Juszt László interjú alapján kezdtem el utánanézni az Alaptörvényben leírtaknak. Az a kijelentés adta az apropót, miszerint társadalombiztosítás, mint államilag garantált egészségügyi ellátás és nyugdíj, nem szerepel az alaptörvényben. Ennek egyik egyenesági…..
Cumi 2012.06.26 16:01:50
@Kivlov: Nem kell jól élnie. Meg kell élnie. Ha máson nem csirke far-háton.
Cumi 2012.06.26 16:21:53
@Kivlov: Akkor vezessük be a kínai módszert, ahol a fiúnak kell eltartani mind a 4 szülőt. A lányokat meg le kell dobni a Taigetoszról / tudom, hogy nem Kínában van, mielőtt belekötsz/, mert hátha nem mennek férjhez és nem lesz, aki eltartsa a szülőket. Javaslom a Határátkelő ide vonatkozó bloggját.
Cumi 2012.06.26 17:32:00
Sorkizárt A legbutább hős 2012.06.25 17:19:00
Kölcsönbe hajszolják a fiatalokat, közben kihalnak az igazi harcosok. Majd csatázok helyettük is és ha elesek a küzdelem során, akkor hős leszek. Egy ostoba és könnyen felejthető hős. "Elszomorító tényekből és kutatásokból sosem elég" filozófiát követve a Cofidis…..
Cumi 2012.06.26 07:44:36
@kigyurt álat: Egy kérdésemre válaszoltál, az sem igaz. Biztosan Pesten laksz, én vidéken. Szinte hetente kell felmennem a minisztériumba és mivel 250 km-re lakom bizony autóval megyek. Mire felérek, már munkaidő van, mikor eljövök szintén. És nagyon sokan vannak így. A fiam pl. 50 km-re lakok a munkahelyétől és mivel nem 8 órás munkaideje van szintén autóval, mivel másképp nem tudja megoldani. Még egyszer megkérdezem a Rózsadombon laksz? Mivel a többi kérdésemre nem válaszoltál.
Cumi 2012.06.26 08:27:31
@kigyurt álat: Te egy tipikus pesti faszfej vagy. Soha nem politizáltam, pártnak tagja nem voltam, sem most, sem régen. Ha megyek 5-kor indulok és jó ha 7-re hazaérek. De volt már, hogy éjfélre. Másnap ugyanúgy be kell menni dolgozni. A fiam pedig 6-kor indul, hogy 8-ra beérjen. És ezt sem vonattal, sem busszal nem tudja megtenni. Gondolod, hogy fiatal házasként legnagyobb gondja, hogy benzinre szórja a pénzét? Nem mindenhol jár a BKV. A lányom pl. Pesten lakik, ő biciklivel jár. Te meg szállj le rólam.Örülj, hogy Te tudsz spórolni. A kisebbik fiam Londonban él, fél alatt többet tudott félretenni, mint itthon 5 év alatt.
Cumi 2012.06.26 08:48:59
@Cumi: helyesen: fél év alatt. és nem a turkálóban vásárol / bélabáttya/ és nem e helyi Tescoban vásárol. Itt mindenki nagyon be tudja osztani a másik fizetését.
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
A Fidesz új elmebaja szerint minden gyerek mellé, aki lóg, rendőrt állítanának; a tervezet szerint a rendőrök minden 14 év alatti gyereket vissza kell hogy kísérjenek az iskolába, aki nem megy be.  Szemünk előtt van a kép, ahogy kommandósok rontanak be a kőbányai lakótelepi…..
Ami mostanában az oktatási intézményekben folyik, az a szörnyűnél is szörnyűbb. És itt most nem csak a - sajnos - elkerülhetetlen iskolabezárásokra gondolok, hanem arra a szörnyűségre, ami az egyházi iskolákban folyik - a szeretet nevében? Itt ugyanis bevett gyakorlat, hogy 1…..
Cumi 2012.06.18 14:36:07
@NemNick: Példát akarsz? Ott voltam az iskolában / még nem történt meg a rendszerváltás/, mikor megjelent a pap az iskolában. Összehívta a tanárokat és közölte, hogy a következő tanévben kinek nem kell jönni dolgozni. Az igazgatónő meg sírt, mert addig "látszatra" jó volt a kapcsolatuk. Még ugyanaz nap a pap felmérte és konkrétan közölte a faluban, hogy kinek mijét igényli vissza. És én nem ott laktam, csak ellenőrzésen voltam abban a faluban. Nem az iskolában. Egyébként elmondhatom még, hogy a fiam többre vitte, mint a volt osztálytársai, pedig az az egyházi iskola volt a rangsorban a 9.-ik. Aztán átment egy sima gimnáziumba és ember lett belőle. Az egyházi gimnáziumi osztály fönökét pedig a következő tanévben felmentették, mert a többi szülő sem bírta elviselni, amit csinált. Rendtag lett belőle. Te lehet, hogy a ferencesekhez jártál Esztergomban, az más világ.
Cumi 2012.06.18 17:42:21
@NemNick: A hatalmaskodó "f.sz", ahogy Te írtad a gimnáziumi osztályfőnöke volt. És ha annyira nincs pénze az egyháznak, mint ahogy minden misén elmondják, akkor miért kell a sok ingatlan. Itt nálunk az egyház által üzemeltetett öregek otthona a legdrágább. Az egyházi adót lassan nyugdíjból nem lehet megfizetni, de ugye anélkül se temetés, se keresztelő. Lettem munkatárs gyerekének a keresztanyja, mert egyedül én tudtam igazolni a fizetést. Egyébként a család egyik fele egy foglalkozást űz, a többi tanár, és egyik sem azért volt az, mert ismerte a telefonszámokat. Én fentebb egy kis faluról beszéltem, ahol akkor sem volt annyira jellemző a telefon emelgetés. / mivel nem is nagyon volt. / Örülök, hogy meg vagy elégedve az iskoláddal, én is hálát adok nekik, pedig nem egyházi volt. Viszont volt olyan évfolyam társam, aki onnan jött, hadd ne jellemezzem. Tudod nekem az a véleményem, hogy családalapítás előtt mindenkinek ki kell élvezni az Életet, és az egyházi iskolák erre nem jók. Ha ez kimarad, akkor jön a kapuzárási pánik. Részemről befejeztem.
Azon, hogy a magyar nyugdíjrendszer változása felkészületlenül éri majd a magyar társadalom legnagyobb részét kevesen lepődnek meg, elgondolkoztató viszont, hogy a 30 éve csaknem változatlanul üzemelő amerikai nyugdíjrendszerben sem készül fel az átlagember a rá váró anyagi…..