Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Probi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorúan állapítom meg, hogy a három  kellemetlen élmény(rendelési időben sehol senki, kiírás sincs/ diagnózis közlése a folyosón/ tüdőgondozós vihánc)  egyike se pénzkérdés, hanem hozzáállás, figyelem, belső igényesség, munkamorál kérdése.  Tisztelt Praxis blog!…..
Probi 2012.08.27 20:50:15
Sziasztok, én írtam a posztot, és csak azt szerettem volna jelezni, hogy az alacsony fizetés és/vagy a rossz munka körülmények nem mindenhol befolyásolják negatívan a betegekhez való hozzáállást.

@Dr. Morcz: Nem ismerem az angliai eü-t, nem tudok viszonyítani, de az itt megismertről egyezik a véleményünk: minden rendben volt, a részletezett egy-két apróság a dolog horderejéhez képest lényegtelen. Sajnálom, ha nem jött le, hogy ez egy pozitív posztnak készült.

@Rotoxis:
Azt meg nem értem, miért fáj a posztolónak, hogy a radiológián jó volt a hangulat?!

Ugyan, dehogy fájt, kb. negyvenen voltunk boldogok: ha már mi szívunk, legalább ők érezzék jól magukat.

Azon átsiklottál( vagy direkt vagy 'értetlen'), hogy az ottani szervezetlenség a betegeken kívül a kollégáiknak is gondot okozott: altató orvos, ONKO-team,ablaknál ülő fiatal asszisztens kislány,a kezelőorvos, akit a csúszás nélkül nem kellett volna telefonon zaklatnom. Mindenhova pipás, késve érkező betegek kerültek, nyilván rontva azoknak az eü-söknek is a hangulatát, akik a továbbiakban foglalkoztak velük és tök ártatlanok voltak a dologban. A betegek voltak a hibásak szerinted?

Nem lehet elfeledkezni arról, hogy ahol ennyire meghatározó az emberi érintkezés, mint pl. az eü-ben, ott a negatív reakció további konfliktusokat generál.( természetesen a pozitív is,egy mosoly csodákat teszt. Látszott a laborban. )

@SusanneF: @VaTi: köszönöm szépen, most jelenleg minden ok, 3 hónap múlva kontroll.

Off: Tud valaki valamit Laikusról?
Probi 2012.08.27 21:36:42
@Rotoxis: Ok, értlek, köszi a magyarázatot. Meddig tartott, míg ezt ide begépelted? És szerinted hosszabb lett volna ezt ott elmondani?

Te is tudod, hogy abban a kórházban senki se azért ül, mert társaságra, programra vágyik, más ott a hangulat, mint mondjuk a háziorvosnál.
Én úgy tapasztaltam, hogy a Kékgolyóban az átlagnál nagyobb a betegek részéről a tolerancia, a türelem, azt alkalmazkodókészség, csak egy pici figyelem kell a másik oldalról. Pl annyi, hogy 'elnézést, de csak egy orvas van, csinálja a kiértékeléseket, igyekszik, ahogy tud...' És a sok aszisztens pedig megfelelő sorrendbe rakhatná a felvételeket. Ez bőven elég lett volna a békéhez...

Üdv.