Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lámpás66

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi olvasói levelet az elkeseredettség szülte: írója egy rehabilitációs felülvizsgálaton nemrég átesett bányász, akit egy infarktus után és számos betegséggel terhelten is munkára alkalmasnak ítéltek, s ha nem tud elhelyezkedni, ezután összesen 28 ezer forint havi…..
lámpás66 2012.06.16 18:26:55
@Paketa: Kedves Paketa! Rendben van,ha elmondja véleményét,de valóban ismeri az Úr helyzetét,betegségét? Nem. Mert,amikor,bizony az Országunkban még volt bányás állás,státusz,akkor bizony Ön még igen fiatal volt és még nem jutott oda el akkor,hogy ezzel a témával foglalkozzon.
Városok épültek a bányák köré,hogy az ott dolgozó emberek ott helyben tudjanak lakni és élni. Ez igen jó dolog volt. De,aki oda lement sok esetben számolt azzal,hogy onnan nincs kiút! Számolni lehetett azzal,hogy bármi,bármikor megtörténhet. Igen,ezen emberek ezt vállalták,azonban,akkor a legtöbbje talán nem értette meg,vagy akkor még nem foglalkozott azzal,hogy mi lesz 20-30 év múlva! Mi lett? Lenyomorodott!! Tönkre ment, az egészsége,megszűntek a bányák az egyik igen ügyes,volt politikusunk miatt. Most az Ő malmára hajtja a következményeit a bányáknak. Nem azt kell nézni,hogy most az a bányász elpanaszolja a kínjait,hanem azt kell nézni,Ön,mint egy igen rámenős férfi,lement volna oda dolgozni? Ha,igen,akkor meddig? Vagy,amíg a futószalag végigért a tárnában,gondolom addig. Igen,sok ember tévedett a munkavállalása miatt. De,ezek az emberek,nem rohantak el,az első metán beszivárgása után,a betörő víz után,a belobbanások után,ott maradtak és segítettek a társaik megmentésén,még az életük árán is. A bányász,egy olyan nagy csapat,család,hogy ritka volt az olyan,aki elmenekült,vagy ott hagyta társát a bajban.Ezektől kell sajnálni a magasabb nyugdíjt? A korkedvezményt? Ha,Ők nem vállalták volna ezt a munkát,akkor Ön bizonyára vállvetve rohant volna le a bányába,mondván nincs,aki elvégezze,ezt mocskos,betegséget kiváltó munkát. Lent,bizony van sötét,meleg,víz,de van nagy összetartás,barátság. Na,ezek az emberek,amire elérték azt a bizonyos nyugdíj kór határt,addigra,mindegyiknek komoly betegsége lett. Most azt mondja,nem kényszerítette senkit,hogy oda menjen. Nem,de amikor más lehetőségük nem volt,vállalták,végül még fiaik is vájár iskolába mentek tanulni Biztos kecsegtető volt,a magasabb jövedelem,de mégsem olyanok mentek oda dolgozni mint Ön. Így,könnyű máson pálcát törni! De,nélkülük nagyon sok ipari terület nem létezhetett volna. Nem működtek volna az erőművek stb. Gondolom,nem kell tovább ecsetelni a bányászok helyzetét. Tanácsolni tudnám,hogy keressen után na a bányász szakmának,hivatásnak,életnek. Szerintem sok anyagot fog találni. 1945- és 70-es évekig lehet keresgélni! Jó böngészést kívánok!