Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antiromkocsma

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Romkocsmák népe 2012.07.24 12:02:00
A kerületben nincs igazi romkocsma; talán kettő olyan van, amire igaz e jelző, de mindkettőben 11 órakor szólnak/kiraknak. Érdekes, mindkettőben arra hivatkoznak, hogy "így egyeztek meg az önkormányzattal". A romkocsmák népe – minden ellenkező állítással szemben – nem mereng…..
antiromkocsma 2012.07.24 20:10:28
"de nem ártana figyelembe venni, hogy ezek a vendéglátó egységek általában pozitív hatást gyakorolnak azokra a slumosodó, lepukkant utcákra, ahol egyáltalán megéri megnyitni őket.. "

Persze lehet a Magdolna-telepi cigányokkal hasonlítgatni a helyzetet, de itt most csak a romkocsmákról van szó és az azt üzemeltető férgekről, akik persze a saját nyugalmukról körültekintően gondoskodnak.

Szerintem semmilyen pozitív hatást nem lehet elérni azzal, ha igénytelen vendéglátó-egységek nyílnak a sajnos amúgy sem túl igényes utcákba, csak tovább özönlik a olcsó sörért áhítozó, meg nem értett művészek csürhéje egyik kerületből a másikba. Amúgy nem akarom bántani a vendégkört, mert ők csak azt csinálják, amit megengednek nekik, persze más kérdés, hogy ez a vendégkör amúgy sem a jeles magatartásáról híres, magyarul bunkó parasztok, tisztelet a kivételnek.

Amíg nem lesz komolyabb lobbi emögött, - amihez lehet, hogy azt kell, hogy egyszer vér folyjon -, addig az üzemeltetők azt csinálnak gyakorlatilag, amit akarnak, a rendőr még azt sem tudja, hogy helyszíni bírságot szabhat ki, ha valaki indokolatlanul zavar másokat, az önkormányzat fűnek-fának engedélyt ad, miközben a jegyzőnek egy tollvonásba kerülne, hogy korlátozza ezeket a nagyszerű szórakozóhelyeket.

Egy érdekes írás, pihenés vs. szórakozás

www.debrecenijogimuhely.hu/archivum/1_2011/pihenes_szorakozas/