Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ken

10 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzel a tárggyal kaptuk Tisztelt Olvasónktól az alábbi levelet, amellyel kapcsolatban nem lenne illő, hogy állást foglaljunk, de kíváncsiak vagyunk mások véleményére is! Várjuk a kommentek között!A volt szovjet emlékmű helyén Farkas Gábor tervei alapján egy új közpark épül.…..
ken 2009.06.20 17:26:54
@scoutin: sztem az emberek azért fizetnek ki ennyi pénzt "lelkiismeret furdalás nélkül", mert van a helynek feelingje, legalábbis én azt veszem észre magamon, hogy úgy "beránt" a borutca :) szóval le a kalappal az előtt, aki kitalálta annak idején...
az a jó Kecskeméten (ellentétben mondjuk Bp-tel), hogy kicsi város, és az ilyen kulturális események jobban megmozgatják az embereket, hiszen nem nagyon van más alternatív "főtér", kevesebb az ember, és úgy az emberekben benne van pszichésen a főtérnek a fontossága és szeretete (ugye, ez a városunk fóruma és kb. a leggyakoribb találkozóhelye is a többségnek).
ken 2009.07.10 00:56:34
@ild: jaja, nyilván elfogult vagyok, ehhez nem fér kétség... de sztem Te nem néztél kellőképp utánna az Önkormányzat "elképzelésének", ugyanis itt nem egy parkot szerettek volna létrehozni gömbfasorral, és virágágyással, hanem egy rendezvényteret, ami helyet ad a legkülönbözőbb rendezvényeknek... szóval a cél az volt, hogy egy jól kihasználható "üres" tér legyen itt, és nem egy olyan, ahol hűsölni lehet a gömbfák alatt :) egyenlőre ebből nem lehet még semmit se érzékelni, mert még a tér be sincs fejezve (hiányoznak a vászon árnyékolók a pillérek között), és még nem is tudták berendezni semmilyen rendezvény számára...

Az hogy nincs hangulata, az minden bizonnyal abból fakad, hogy halottnak és üresnek találod... hát ennek a térnek ilyen, berendezetlen rendezvénytér formájában ez a hangulata :S igazából kb. nincs is benne semmi "extra", pusztán át lett rakva a burkolat egy másik anyagból, került a szélére néhány pad, és egy raszterben pedig néhány oszlop, néhány vertikális elem, ami felkiáltójelként és helykijelölő jelként került oda. Funkciója is kb. maradt a régi, ugyanis itt régen kis pavilonos vásárok voltak, vagy pl. a Csiperó idején itt állították fel a központi sátrat.

Amit Farkas Gábor csinált az nem más, mint, hogy felújította a teret és megteremtette az építészeti rendet, a régi és a város jövőbeli koncepciójának megfelelően... miszerint legyen itt egy rendezvények tartására alkalmas tér. És a rendezvénytér mint olyan, az leginkább akkor van jól "megfogalmazva", ha inkább törekszik a rendezvény kiemelésére, minthogy "öncélúan" a figyelmet a térre irányítsa. Reméljük sikerül majd még idén nyáron ide telepíteni vmi "rendezvényt" és akkor végre elveszti a hely a "szüzességét"...

Szóval, a véleményed igenis jogos, mindaddig, amíg úgy vélelmezzük, hogy ez a tér "egy park", viszont így, hogy ez nem egy park, hanem egy rendezvénytér, így már sántít...
Szaggatott, néhol extrém formák, szabálytalan, érdes felületek, brutális erő a művészi esztétikummal karöltve. Ipartelep, óriási csarnokok, a heggesztő ív szemkápráztató fénye, a csiszológép zúgása, a vas csiszolásakor hallatszó sivító hang, vasdarabok egy kupacban...…..
ken 2009.06.26 17:38:13
@EXplorer: sztem a halál az nem feltétlen rossz dolog, sőt! inkább megkönnyebbülés olykor...
Következő cikkünk a város eltűnt szobrairól fog szólni, melyben megismerhetjük Vasmarcsa múltját és jelenét, ki és miért dobozolta be Lenint, valamint mi lett a "trombitás kislány" sorsa. "Érckemény, puskás proletárasszony" Talán így tudnánk legegyszerűbben jellemezni azt a gigantikus hölgyet,…..
ken 2009.06.20 23:02:40
@bambi_a_hős: pont most jövök a vasmaristól :) a múzeumok éjszakájáról... és ezt beszéltük mi is a barátaimmal, hogy simán fel lehetne állítani őket a városban egy kevésbé frekventált helyen, vagy ahol találnának neki megfelelő helyet. Ezek a szobrok most már műemlékek, és művészeti alkotások, egy kor lenyomatai, és egyáltalán nem tiltott jelképek sztem... ennyi erővel lebonthatnánk a szocialista realista házakat is... sőt, hát ahogy Bambi is mondja, a törikönyvekből is ki lehetne törölni.
Az meg a másik, hogy basszus kulcs, nehogy már felvigyük Lenint, és Vasmarcsát a nagy Budapestre, a nagy nagy szoborparkba... tök béna... kéne keresni a kis városunkban egy erre alkalmas teret, és ott csinálni egy oldtimer szabadtéri "múzeumot"...ennyi..
Iskolánk fenntartójának, a Piarista Tartományfőnökségnek jóváhagyásával döntés született arról, hogy 2010. szeptemberétől a kecskeméti Piarista Gimnáziumban koedukált oktatást vezetünk be. A döntést hosszú előkészítő időszak előzte meg, melyben az alapos tantestületi…..
ken 2009.06.13 14:35:39
@CzZs: vannak pozitívumai, pl. egy erős közösség tud kialakulni, másról szólnak az osztály kirándulások, a nyári túrák mint egy koedukált osztályban.

De azért vannak negatívumai is, pl. az ilyen lány testvérosztályos görcsös erőlködések, amik mindenkinek cikik. vagy az, hogy úgy általában a lányokkal való kapcsolat-viselkedés nem elég spontán és megszokott, mivel a nap legnagyobb részében nem is találkoznak a diákok csajokkal, csak fiúkkal. És ez a "gátlás" azért még egy ideig benne marad az emberben miután elhagyja a piárt.

Egyszóval sztem is jó ötlet volt a koedukálás, legalább a kikerülő fiúk "életrevalóbbak" lesznek...
ken 2009.06.13 20:43:13
@ipike: osztom Ipit, mármint egyet értek vele. Ha elkerülsz otthonról, akkor tényleg megváltozik az életed. Az én szüleim rendesen lila ködben tartottak (egyesek még most is probálkoznak :P ), sőt a piár is (hozzátenném ilyen az összes többi középsuli is). De ezek miatt sztem nem szabad se a szülőket, se a középiskolákat hibáztatni, mert számukra ez a természetes, és gondolom mikor majd én is oda kerülök, hogy szülő leszek, akkor majd addigra meglesznek a saját kis heppjeim, és azokat tuti bele fogom tenni a gyereknevelésbe is. Ami viszont egyértelműen a nyakukba varrható egyes szülőknek az az, ha nem képeske feldolgozni a változást, és nem képesek visszavonulni a "nagy nevelésből". Na és ha ez áll fenn, akkor ott baj van.

A piárra visszatérve, és reagálva Bambira :) a csak fiú osztályban tényleg nem tuti a jobb közösség, de sztem nagyobb a valószínűsége, hogy kialakuljon. Persze van széthúzás a fiúk között, meg van egészséges versengés, de azért a legnagyobb széthúzó erő: a NŐ, az nincs jelen. És ezt ne vedd sértésnek, de sztem ugyanez igaz a csak lány közösségekre is, mert ha már megjelenik az ellenkező nem, akkor beindul a luwcsy :) ill. nem is kell hogy feltétlen együttjárások alakuljanak ki, hanem lehetnek szimpla flörtök, udvarlások, amikből még talán nem is lesz semmi, de sztem ezek bomlasszák a közösséget, mert ugye ezek az emberek meg szeretnének együtt lenni, és nem a többiekkel szabadon lenni. és akkor itt felmerül az örök kérdés, a fiú-lány barátság :O de ebbe már ne menjünk bele...
ken 2009.06.13 21:00:54
@CzZs: hát a "nagyon nagy betűs életre" való felkészítés pont hogy abból áll, hogy elővesszük a problémákat (!) hagyjuk, hogy a diákok megéljék azokat, saját bőrükön érezzék, hogy mekkorát égetnek, és némi segítséggel, de hagyjuk, hogy a DIÁKOK oldják meg azokat! Matula bácsi és Tutajos a legszebb pedagógiai példa erre (Tüskevár)...

Az hogy nincsenek (perpillanat) lányok, az mondhatjuk, hogy pont arról szól, hogy a srácoknak ne kelljen foglalkozniuk a lányok és köztük természetesen kialakuló problémákkal... illetve így a rend meg nagyobb eséllyel tud nyerni (naív) fiúkat, akikből majd papok lesznek... (ezt kérem ne vegye személyeskedésnek! más emberekre gondolok, és nem Önre!) A lányok pedig ott vannak az életünkben, és meg kell tanulni velük is viselkedni, de ezt nem lehet elméleti síkon megtanulni, meg a hittan óra keretein belül, hanem JELEN kell lennie a "problémának"...

Amúgy meg hozzátenném, hogy a piár sztem nem nevel a "való" életre, hanem vmi elég idilli és nem létező világra, ahol ha valaki ad abszurdum rágyújt egy szál cigire, vagy ágyba bújik egy lánnyal, akkor az már sátánfattya... és pokolra kerül... ugyanmár!!!!
Kecskemét Villamost Kecskemétnek! 2009.05.16 12:47:00
Nem tudom, tudtátok-e: "Az 1890-es évek végén, az 1900-as évek elején 3 villamosjáratot terveztek megvalósítani Kecskeméten. Ezekben az években hozták létre – teret hagyva a villamospályának – a Rákóczi utat, tervezték a Vásári utca (a mai Petőfi Sándor utca…..
ken 2009.05.17 22:18:52
a Vasúti park és a Rákóczi u. revitalizációjához:
Nyáron volt szerencsém részt venni az önkormányzat Tervtanácsának gyűlésén, amikor ezt a dolgot tárgyalták. Onnan tudom, hogy egy pesti tájépítész és munkatársai lettek megbízva a Rákóczi utas projekttel. Az alap koncepciójuk, hogy a középső biciklis-zöld sávot átalakítsák, telepakolva csobogókkal, pici tavacskákkal, padokkal. Felmerült az is ötletként, hogy legyenek ilyen rámpák, amiken egy felüljáróba lehet feljutni, ami a fák lombkorona szintjében van, és innen jó kilátás nyílik a tetőkre (ezt a jelen levő építészek nagyon lehurrogták). A Rákóczi út autós közlekedését csökkenteni szeretnék, szóba jött, hogy meghagynának mind két oldalon két sávot: egy leállót és egy haladót, és az így felszabaduló 1 sávban pedig kiszélesítenék a járdákat, ahová kávézók kiülős helyei kerülnének. Az is felmerült, hogy absz. kitiltanák az autókat és az egész egy nagy sétáló utca lenne, volt olyan is, hogy az egész útfelület azonos burkolatot kapna (a járdával együtt), azonos szintben is lenne, és a buszok, az árúfeltöltés, és a bíróság elérése autóval engedélyezett lenne. A mozi előtti parkoló helyére egy nagy "zöld kockát" gondoltak ki, ami gyakorlatilag egy felhúzható homlokzatú csarnok-épület lenne, aminek a homlokzatán ilyen futó növények díszelegnének, belsejében rendezvények, koncertek, kiállítások rendezésére alkalmas tér lenne, tetejére pedig fel lehetne menni (tetőterasz...).
A vasúti parkot szeretnék rehabilitálni, és újra vonzóvá tenni a kecskeméti embereknek. Alapvetően két nagy kör alakú "úthálózatot" építenének ki, ilyen 8cas alakban. Az egyik egy kisebb kör, a másik egy nagyobb kör lenne, és ezek a mostani középső útnál (a Nagykőrösi utca vonalában lévő széles járda) találkoznának. A mostani kutyafuttató helyén (a KTE pálya felőli oldalon) egy szabadtéri színpad kapna helyet. A színpad szervesen beilleszkedne a kör alakzatba, sőt még valamilyen vízfelület is a részét képezné. elhelyezésre kerülnének ide víizesblokkok is.
Ezek természetesen tervek, még át kell nekik sok "fórumon" menniük, hogy valami legyen is belőlük, de remélhetőleg lesz belűlük vmi, és bízunk benne, hogy a helyi szakma majd kellőképp lefaragja róluk a "rossz hajtásokat". :)
Subba Ezek a fiatalok: Váralja 2009.03.17 10:38:00
A Váralja szövetségről a Hír Tv adott le egy kisebb anyagot. Az interjúban három öcsi szerepel, akik a fiatalságukat nem rendeltetésszerűen élik meg (és minden bizonnyal beszarnának egy nyalás pálinkától). A csapat legérdekesebb tagja Besenyő Pista bácsi és Galla Miklós…..
Ezt a videot az inside.blog.hu-n is láthatjátok a legfrisebb postok közt, de ide a newsnewsra is kitettük... régi bloggeretek inside man ajánlotta eme brutális videot :) A kommentekben a fenti kérdésre várjuk a válaszokat! És előre is bocsánat minden "szőke nő" olvasótól…..
Honnan tudja? Mi a magyarázat? Gondolj egy kétjegyű számra! Majd add össze a jegyeit és az összeget vondd ki a gondolt számból. Az így eredményül kapott különbséget keresd ki a táblázatban és jegyezd meg a hozzátartozó kis szimblólumot! Pl. 32 ---> 3+2=5 ---> 32-5=27 Majd…..
Ezt a feladványt egy lelkes n!n! olvasótól kaptuk: "Akik voltak az angliai dzsemborin talán emlékeznek az ottani szigorú gyermekvédelmi szabályokra. Ezek ihlették e feladványt. üdv Don Reál" Következzék maga a feladvány, ami 2 részből áll: 1. Egy angol cserkészcsapat…..
A news!news! stábja meghirdeti a nagy IQ bajnokságot! Lássuk, ki visz át leghamarabb mindenkit a túlpartra! Aki a leghamarabb bekommentezi a helyes sorrendet (saját kútfőből), az nyert! A szabályok: 1. Csak két ember fér el egyszerre a tutajon! 2. Az apuka nem maradhat egyedül a…..
Túl egyszerű lenne az a kérdés, hogy kik láthatók a képen... így inkább felteszek egy újat! :)Hol készült a kép?  Bónusz kérdés: épp mi járatban vannak a képen látható személyek? Hová utaznak? ..
Hogy hívják azt a két cserkészt, akik a képen láthatóak? És melyik csapat tagjai? ..
Melyik a legszebb nap? A MAIMi a legkönnyebb? TÉVEDNIMi a legnagyobb akadály? A FÉLELEMMi a legnagyobb tévedés? FELADNI VALAMITMi a gyökere minden rossznak? AZ ÖNZÉSMi a legszebb szórakozás? A MUNKAMi a legrosszabb vereség? A CSÜGGEDÉSKik a legjobb tanítók? A GYEREKEKMelyik…..
ken 2007.11.15 00:36:05
Gergő, ez oda b@sz :))
amúgy eme bölcsességeket a XI.kerületi Polgárok háza hírdetőtáblájáról csórtam... de sztem elküldöm nekik a "Jordán-féle" szösszenetet...had tanuljanak az okos Fideszesek :)
Hello n!n! Üdvözlök mindenkit! EXplorer már bemutatott Nektek... szóval nem írok semmi bemutatkozó szöveget. hanem mindjárt "in medias res" bele is csapok a munkába :)De first of all, egy megjegyzést kell tennem! A legfincsibb mackó a Győriédeskismackó! Szóval a többiek le…..