Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mMókus

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ettől kezdve Nina évekig az életem része volt, bár jelenlétének intenzitása egy idő után érezhetően csökkent. Ha a szeretőmnek nevezem, túl keveset érzékeltetek a viszonyunkból. Legközelebbi munkatársamként a feltétlen bizalmasom és szövetségesem, az abszolút biztos pont,…..
A kérdés a legutóbbi poszt kapcsán merült fel, de nem először, sokan és sokszor utaltak már arra, hogy mekkora a különbség a legitim kapcsolatban élő ember és a szerető "értéke" között, noha számomra kicsit homályos, miféle mértékegységben lehetne kifejezni ezt az…..
mMókus 2013.05.26 21:21:37
@szereto: "A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az." Így kezdődik az AK. Na ez az, ami NEM IGAZ! Éppen hogy inkább az ellenkezője, hiszen "boldog családban" él mondjuk WH, Tbal és a szeretőzés szempontjából másik végletek: Jabbok,csakffi is...és én is annak érzem a miénket, valahol középen a gumiszalagon. A boldogság (jó kapcsolat) sokkal többféle színből tevődik össze, sokkal inkább személyesebb, sokkal sokfélébb dolgok előidézhetik, sokkal bonyolultabban árnyalt, mint a boldogtalanság (rossz házasság). És ha egy történet egy téves feltevéssel kezdődik, hogyan is lehetne utána igaz??? (kicsit elegem van már ebből a túlhaladott könyvből, hogy mindig mindenhol előkerül, akkor már miért nem inkább a Veszedelmes viszonyok?:)) @skarlát betű: bocs, a beleírásért, ez nem igazán a szeretők értékbecsléséhez tartozik :)
mMókus 2013.05.26 22:24:44
@skarlát betű: én azt szeretem, ha egy nagy író igaz érzelmekről igaz mondatokat ír :). És ez a mű nekem az elejétől a végéig hamisan csengett már a gimi óta. De ez nem "irodalmi szalon", úgyhogy elhallgatok :).
Az elégedettség-érzésben meg igazad van. Csak azt nem tudom, ennek mi nők örüljünk-e, hogy milyen "igényesek" és érzékenyek vagyunk :)...vagy inkább meg kellene próbálnunk kicsit kevésbé érzelem/hangulat vezérelten élni :(.
Tanulságos megvilágosodásom volt ma reggel fogmosás közben. Az elmúlt napok néhány blogos tapasztalata hirtelen távlatos hátteret kapott. Egyszerre éles világosságban láttam, milyen hibátlanul, szinte reflex-szerűen működik még ebben a modernnek tekinthető közegben is a…..
mMókus 2013.03.29 23:17:12
Hát most biztos meg fogtok kövezni, nők és férfiak egyaránt, de én egyáltalán nem tartom olyan borzasztóan borzalmasnak a „kettős mércét”, semmiben sem! Sőt! Sokszor pont a kettős mérce az igazságosabb és emberszerűbb megoldás…Mert ugyan ki kényszeríthetne engem arra, hogy a Legjobb (a férjem) helyett más pasikban keressem az örömömet, annak fényében, hogy neki meg lehetősége (vágya) volt erre? És miért kellene pl. a gyerekeimet ugyanúgy nevelnem, elkerülve a „kettős mércét”, mikor teljesen más egyéniségek? A konkrét példázatban nincs igazán „kettős mérce”: én teljesen megértem Lolát és Fannit, de egyetértésnek minek írjak kommentet buksisimogatónak, így inkább csak bólogattam magamban. A te szeretői kapcsolataidat meg csöndben próbáltam emésztgetni. Szerintem a szexualitást a nők sokkal szabadabban élik meg, mint a férfiak. „Van egy ókori görög történet, mely szerint Zeusz és Héra egyszer veszekedni kezdtek egymással azon, hogy ki élvezi jobban a szexet: a férfiak vagy a nők. Persze Zeusz azt mondta, hogy a nők, Héra pedig azt mondta, hogy a férfiak." ... " Nem tudták, hogy döntsék el a vitát, ezért elmentek Teiresziaszhoz, aki már volt férfi is és nő is, és megkérdezték tőle. Teiresziasz pedig őszintén megmondta, hogy a nők élvezik jobban a szexet. Héra, aki ezt titokban akarta tartani, erre olyan mérges lett, hogy megvakította.” Hát ez van. No komment :))).
Egy, a történetemet alaposan át/félreértelmező olvasó kommentjei indítottak arra, hogy külön posztban kíséreljem meg megmagyarázni azt az összetett, ellentmondásos érzésekből összegyúrt gyönyört, amelyet a többes erotikus játékainkban annak folyományaként élek át, hogy…..
Kora nyár volt, péntek délután, és Lolát hiába vártam haza munkából a megígért időben. Órákig hiába próbáltam elérni a mobilján is. Amikor estefelé hazaért, gyanúsan eltúlzott könnyedséggel mesélte, hogy Farkas felhívta, menjenek el munka után együtt moziba. Mimi két…..
mMókus 2013.03.22 17:51:55
@Jelentéssel Bíró: Jobbulást és jó eredményeket! Részvétem a barátodért, de csak a hűtlenséget, szerintem, ilyen esetben sem lehet egyedüli okként megnevezni. Neked más a nézőpontod az itt leírtakkal kapcsolatban, elég markáns, de ez nem baj…van, amit én is így gondolok…De tudod, ez egy másik meccs, másik szurkolótáborral! Hagyd őket játszani :-)!
mMókus 2013.03.23 19:54:25
@William_Harford: én pont ezt írtam :) És csak egy kérés...ha esetleg valamikor én is Neked nem tetsző különvéleményt írnék, légyszi inkább a "széles szakadék választ el" stílusodat vedd elő, mint a "te egy autista, empátia nélküli, színvak vagy"-osat. Előre is köszi :D
Kardhal kolléga ajánlotta ezt a rövidfilmet, amely igencsak kapcsolódik a blog témájához, de ez kb 10 percig nem derül ki belőle. Ezért csak türelemmel nézzétek (19 perc az egész). Nem akarom lelőni a poént, ezért nem írok róla többet, várom a kommentjeiteket!…..
mMókus 2012.10.23 18:02:51
@Szemekbe zárt titkok: én azt gondoltam: NEEEEE!!!! Csak ennyit.
mMókus 2012.10.29 23:55:58
@Szemekbe zárt titkok: persze, hogy fontos a bútor :))), de a másikra is válasz:)))
Nemrégiben feltettünk egy hasonló kérdést a férfiakra vonatkoztatva, most eljött a nők ideje. Mit tehet egy nő annak érdekében, hogy a partnere, pasija, férje ne vágyjon más ágyába, vagy, ha vágyik is, mert ugyan melyik pasinak ne lennének vágyai, legalább ne lépjen a tettek…..
Ma új posztíró mutatkozik be, mégpedig est ragon, aki nem olyan rég fedezte fel magának a blogot és azóta szorgalmasan, mitöbb kimerítően kommentel, számos kérdésre keresve a választ. Nem sűrűn fordult elő eddig, hogy férfi szánja rá magát posztírásra, úgyhogy ez most extra…..
mMókus 2012.06.15 20:32:14
@hibiszkusz50: működhet jól egy "szexben nem birtokló" kapcsolat úgy, hogy az egyik félnek ez nem igénye? Szerinted?
mMókus 2012.06.21 16:31:44
@varázsló1: kösz, most talán nem a megélés, hanem a túlélés a tét nekem.