Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tulipánfa

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis blog!   2012.06.17.-én vasárnap reggel viszketni kezdett a szemem. Allergiás vagyok a parlagfűre és még 1-2 dologra, tehát ez a jelenség igencsak megszokott  nálam. Ilyenkor általában egy kis szemcsepp mindent megold, de most nem így lett. Délutánra annyira…..
tulipánfa 2012.06.22 22:34:26
@VaTi:
a kommunikáció elmélete... van benne valami, napi tapasztalat, hogy az emberek azt hallják-értik meg, amit akarnak és akármit kérdezel, azt válaszolják amit márpedig ők el akarnak mondani. Függetlenül attól, hogy a célirányosan feltett kérdéshez van-e bármi köze a válasznak... Ha rákérdezek, hogy ne haragudjon, de mi lenne ha arra válaszolna amit kérdezek? akkor totál meg vannak sértődve...Tudom, hogy nagyon csúnya és gonosz dolognak hangzik, de nekem kifejezetten vidámmá teszi a napomat, ha a kb napi 30 beteg közül legalább eggyel értelmes-lényegretörő-érdemi párbeszédet tudok lefolytatni.
tulipánfa 2012.06.23 07:47:05
@VaTi:
Óh, yesss:-) amikor az ügyeletest megkérdezi a beteg: " maga az orvos"?
Aztán a kapun kifelé menet még a portást is megkérdik a biztonság kedvéért, hogy akitől a receptet kapták, az tényleg doktornő volt? És ha valamiért nem múlik el a panasz 2 nap alatt (mondjuk az elmesélt kb egy hétre számitson helyett), akkor jönnek kontrollra és panaszkodnak, hogy "vmi gyerek", "vmi tanuló", "vmi kis fiatal" vizsgálta őket és hogy nem tudná-e "vmi komolyabb" orvos megnézni? A "komolyabb" orvos persze rosszul van attól ha a rezidens ilyen esetben oda viszi a beteget megmutatni. Ilyesmikre simán elmegy átlag napi fél-egy óra...a valóban hasznos munka helyett.
tulipánfa 2012.06.23 14:50:49
@Turchi: Igen, elképesztően rossz arány. Én is szeretném nem elhinni, de minden munkanapon megtapasztalom. Pár éve még rózsás volt a helyzet. Nem tudom, hogy a mai rohanó világ teszi ezt, vagy mi a jelenség oka, de ez van.Olyan ismerőseim, akik ügyfélszolgálaton, postán dolgoznak, ugyanezt mondják. Ha csak itt olvasgatnék és az életben soha nem találkoznék beteggel, akkor is elképednék, hogy mennyire leromlottak az emberek. Nézd meg ezt a blogot, ez az egyik legjobb példa erre.
Tisztelt Praxis Blog!   Zsolt vagyok. Az alábbi eset amit elmesélek édesapámmal és ezáltal velem történt meg.   Édesapám 83 éves. A szürke hályogtól, ami gyors iramban terjeszkedik a szemein, szinte vak. Ezáltal már több hete ágyhoz van kötve. Ez még az erőteljes embereket…..
tulipánfa 2012.06.15 21:36:27
@Tempus-Anh:
Igazad van a cimmel kapcsolatban...azonban én az egészségügyben dolgozom és nap, mint nap tapasztalom a bőrömön, hogy mennyire "romlanak" mentálisan az emberek. Minden egyes beteg személyes sértésnek veszi, ha bármi is nem úgy történik (technikai probléma, kapacitáshiány,szakmai indok, stb miatt), ahogy szerinte történnie kellene.Én általában egy eléggé türelmes jószág vagyok, de néha örülök, hogy nem hallatszik ki a fejemből egy gondolat sem, miközben mosolygok a betegre:-) pedig szeretem a betegeket, de néha nagyon nehéz velük. Másrészt viszont abban igazat adok a betegeknek, hogy sok esetben nem kapnak kielégitő tájékoztatást, úgy, hogy az számukra is érthető legyen. És ezért néha a számukra rendelkezésre álló félinformációk miatt dühbe gurulnak...
tulipánfa 2012.06.22 23:00:48
@Tempus-Anh:
"Magyarázatot követelhetsz a műtét elhalasztása miatt" Biztos Te is hallottál olyan esetről, amikor mindegy, hogy egy adott kórházban éppen összesen 3 db orvos van benn (akármelyik kh-ról is legyen szó, akármilyen szakmában, de ha ügyeletet adó intézmény, akkor kell,hogy legyen operáló orvos...) vagy 14 vezető mittomén, jelen esetben pl. szemorvos, ha megérkezik reggel a beteg és olyan az általános állapota (természetesen nem a szeme miatt önellátásra képtelen fekvőbeteg)ami miatt úgy döntenek, hogy nagyobb kockázat lenne megműteni, mint nem megműteni. és ezért nem is merik még akár másnapig (ha pl. az a következő műtéti nap)sem ottfogni, mert annyira nem olyan az állapota, a vitális paraméterei...
tulipánfa 2012.06.15 21:03:52
@Tempus-Anh:
A kórházaknak nincs ilyesmikre ideje...márminthogy feljelentgetni bárkit is egy ilyen blog miatt. Mivel kevés a dolgozó és az eü-i dolgozók közül sokan napi 1-2-3 órát ingyen túlóráznak, igy a legtöbb helyen a napi betegellátásra és a hozzá tartozó döbbenet mennyiségű "körités" munkára van idő.