Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pöttyös kocka

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jehova Tanúi és az udvarlásA legtöbb ember házasságban él, de társas kapcsolatra az egészséges emberi szervezet működéséhez szükséges a társ valamilyen formában. Ezért a legtöbbünk, vagy még keresi az Igazit, vagy már megtalálta . Vajon Jehova Tanúi hogyan vélekednek e…..
pöttyös kocka 2012.07.25 23:11:21
@sefatias: Van olyan dolog, amiről nincs? Én nagyon kiakadtam az elhangzottakon. Hogy mondhatja meg a testület, hogy egy házasságban lévő pár mit csinálhat és mit nem az ágyban? Ekkor már teljesen olyan érzésem volt, mintha a társulat egy nagy szemmel akarná követni minden lépésemet, (mintha Isten nem látna mindent), és másodpercről másodpercre, négyzetcentiről négyzetcentire meg akarná szabni, hogy mit csináljak, hogy csináljam, hova menjek, hogy gondolkodjak, hogy érezzek, hogy legyek egy teljesen sablon JT, akit marionettbábuként rángatnak.
pöttyös kocka 2012.07.27 19:09:48
@CsernokLaci:
"A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége, és minden asszonynak saját férje.
1 Kor. 7:2
Persze konkrétan nem írja ez a vers, hogy a házasság előtti sex bűn, csak utal rá (SZVSZ)"

Köszi szépen! A fenti Bibliavershez egy kis komment: "Pál második missziós útján, 51-ben jutott el a görögországi Korintusba.....A nagy gazdagságban és jólétben nemcsak a tudomány és a művészet virágzott fel, hanem az erkölcstelenség is erősen elterjedt. A városban uralkodó erkölcstelen élet közmondásos volt." Szóval látta Pál, hogy a város igencsak erkölcstelen életet élt (fajtalankodnak, kurvákhoz járnak, tivornyákat tartanak stb.) és próbálta az ottani keresztényeket megóvni ezektől a dolgoktól (is). Levelében azért írta szvsz a fentieket, hogy a keresztények ne süllyedjenek le a züllött város szintjére, hanem éljenek erkölcsös életet. Mert az valóban paráznaság, ha mindenki mindenkivel összefekszik, vagy ha a férfiak szajhákhoz járnak. Ezt úgy a legtisztább szabályozni, ha mindenki megházasodik, mert akkor egyből ott a törvény, ami a házas felekre vonatkozik ("Ne kövess el házasságtörést!"), és akkor minden tiszta sor. Szóval ha nem csak kiragadva nézem e fenti verset, akkor szvsz ez nem arra vonatkozik, hogy házasság előtt nem szabad nemi életet élni. Mert teszem azt az a férfi, aki egyetlen nővel szexelt csak, de az a nő nem volt a felesége, "csak" a szerelme vagy az élettársa, az nem ugyan abba a kategóriába tartozott, mint mondjuk az az ember, aki a saját apjának feleségével feküdt le (1Kor 5:1). Azt gondolom, hogy ha parázna nőt említ a Biblia,azt érhetjük egy szajhára (parázna=szajha, lásd: 1 Kor 6:15!). Máskülönben inteni kellett volna a nőket is azoktól a férfiaktól akik már éltek nemi életet :) Szóval itt a paráznaság (1 Kor 6:16-18) arról szól szvsz, hogy aki pusztán a saját testi kívánságait, vágyait akarja kielégíteni egy szajha segítségével, az nem tud uralkodni magán és lesüllyedt állati szintre, ami elítélendő. Az ilyen ember a saját örömét keresi csak, élvhajhász. Nem tiszteli a másikat sem (kihasználja) és magát sem, mert nem becsüli meg, amit Istentől kapott. Ez pedig nem ugyanaz, mint amikor valaki valakit komolyan szeret, és egy párt alkotnak, és úgy szerelmeskednek.
De remélem, nem értesz félre, nem a hippi korszakot szeretném újra bevezettetni :)
pöttyös kocka 2012.07.28 13:43:42
@sefatias: én sem vitatkozni akartam, csak gondoltam, itt elmondható a saját/más vélemény :)
ezt pedig nem én írtam: "Hogy mit gondolt 2000 évvel (korábban) Pál, a fene tudja" , de ez magáért beszél :D
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..
pöttyös kocka 2012.07.24 00:01:17
Gondolkodom, tehát vagyok

Azoknak a gondolkodó tanúknak, akik követik ezt a honlapot, és felfigyeltek a szervezet ellentmondó tanításaira, ajánlom, hogy olvassák el Orwell: 1984 című regényét. Többször, több helyen említve van ez a könyv, de most már tényleg tessék elolvasni! :D
Amúgy meg a fenti cikkről eszembe jutott egy beszélgetés, ami köztem és egy vén közt zajlott, amikor már nem jártam a gyülekezetbe. Éppen egymást győzködtük a nézeteinkről, és a következőt kérdezte tőlem: „Mondj nekem egy másik vallást, ami igaz, ami jobb, mint a miénk, amit követni kéne. Tudsz ilyet mondani?” Erre ezt feleltem: „Nem, nem tudok, mert azt a tanítást kaptuk, hogy az igaz vallással kell foglalkozni, azt kell megismerni, és aztán már könnyű lesz felismerni a hamis vallásokat. És mivel azt is tanultuk, hogy JT vallása az igaz vallás, ezért azzal foglalkoztam eddig. Nem foglalkozhattam más vallásokkal, hogyan is tudnék megnevezni más vallást, mikor nem tudom, hogy milyen a többi vallás?”
Ugye milyen szép kis 22-es csapdája?
A szervezet tilt dolgokat, tiltva van az egyénnek az adott dolog megismerése/kipróbálása/tanulmányozása stb. Aztán a szervezet az adott dologgal kapcsolatban kijelentéseket tesz, és látszólag felkínálja a cáfolás lehetőségét. De ha az egyén ezt megtenné, akkor rögtön elővennék, hogy a JT tanításai ellen lázad. A legtöbb tanú nem tud a kijelentésekre ellenérveket, ellentmondó tényeket, vagy bármit is mondani, mert nincs idejük arra, hogy utána járjanak, vagy nem mernek mással foglalkozni, vagy mert már nem is gondolkodnak önállóan. Így a szervezet az adott dologgal kapcsolatban diadalittasan állítja, hogy az a helyes, amit ő tanít, lám, neki van igaza :D
pöttyös kocka 2012.07.25 11:30:36
@etivi: Most nem reagálnék a kommentedre, mert az nagyon hosszú lenne (egyet leszámítva:"Ja, és egyedül is megpróbáltam. Baromság." Az, hogy neked egyedül baromság, az a te dolgod. De hogy másnak ez működik, azt mi alapján illeted ilyen jelzővel? Ítélkezel? Hm! Mit is ír az ítélkezésről a Biblia?). Szóval ha már itt vagy, ne légy itt hiába :)
Azt kérdezem tőled, vagy -e olyan bátor és konkrét kérdésekre mersz-e válaszolni, mert ha igen, akkor szeretnék kérdezni. Nos?
Sefatias A saját utam (1. rész) 2012.05.02 07:45:00
Mit él át az ember amikor szembesül azzal, hogy amiben évekig, évtizedekig hitt, az valójában nem igaz? Amikor 16-17 éves koromban a politikusok, és a történészek átértékelték a magyar történelem negyven évét, és megtudtam hogy mi a különbség a felszabadítás, és a…..
pöttyös kocka 2012.07.24 23:44:07
@sefatias: na én arra vagyok kíváncsi ,)
persze lehet privátban is, én nagyon jól tudom a pszichológust játszani :)
viccen kívül, azon tűnődtem, hogy lehet, hogy a férfi ex-tanúknak/leendő ex-tanúknak nehezebb dolguk van, mint hasonló cipőben járó nő testvéreiknek. Mert a nők alapból úgy vannak kódolva, hogy kibeszélik magukból, ha valami bajuk van (legalábbis a többség), a férfiak meg magukban tartják, nehezen mondják el a problémáikat, mert próbálják maguk megoldani.Ezek a JT tévtanítások és egyéni kálváriák lelki problémákat szülnek, azokat meg sokszor a kibeszélés oldaná meg, mindenfajta cselekvés nélkül. Ezért (is) jók az ilyen oldalak,mert itt aztán érvényesülhet a "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!"
pöttyös kocka 2012.07.25 10:57:08
Kedves Vének Testülete,Körülbelül 12 éven át tartoztam közétek, amikor is saját elhatározásomból kiléptem az egyházatokból, a ti szóhasználatotokkal élve elkülönültem. Bár eleinte bizonytalan voltam, hogy jól döntöttem-e, de azt kell mondanom, hogy soha nem bántam meg ezt…..
pöttyös kocka 2012.07.23 00:41:10
Kedves Volt Tanú!

Csak most olvastam a fenti írásod, remélem, azért eljut hozzád ez az üzenet. Szomorú azt hallani, amikor valakitől "elveszik" a hitét. Megértem a folyamatot, ami ide vezetett, viszont remélem, itt nincs vége a történetnek, mivel mindig minden változik, így a Te látásmódod is folyamatosan alakul. Tőlem nem tudta a Társulat elvenni a hitemet, és nem csak azért, mert nem adom azt olyan könnyen, hanem azért sem, mert én nem tudok abban a csodában hinni, hogy az élettelenből egyszer csak véletlenül hipp-hopp élő lett, mindenfajta külső segítség nélkül. Szóval lehet, hogy már próbáltad, de mi lenne, ha félre tennéd a Bibliát és minden vallási nézetet, és csak úgy a la nature elmélkednél/rácsodálkoznál néhány megmagyarázhatatlan vagy csodálatos dolgon/ra. Tudod, a végtelen fogalmán, vagy komolyan mondom, nézegesd a csillagos eget nyári estéken, fűben heverészve. Szerintem, ha el tudod engedni a Társulatot és megnyugszik a lelked, vissza fog térni a hited és rátalálsz Istenre. Én jól elvagyok bárminemű egyház nélkül, nincs is szándékomban egy újba belépni. De Istent nem adom :) Amúgy meg Te sem fordultál el Tőle teljesen, mert akkor nem írtad volna azt, hogy Ő igazságosabban ítél, mint Te stb. A lényeg: az a szervezet, ami a képmutatás, a sumákolás, a féltékenység, a besúgás, a szeretetlenség és az intolerancia melegágya, ha le tudja rombolni az Istenbe vetett hitedet, akkor gondolj bele, végül is legyőzött Téged. Egy ilyen szervezet nehogy már legyőzzön! Tudom, hogy azoknak a tanúknak, akik eljutnak arra a felismerésre, hogy nem jó helyen vannak ebben a szervezetben, a küzdelem sokszor nem ér véget ott, hogy kimenekülnek JT közül. Utána még jön az elhúzódó lelki tusa, és sokszor a legnagyobb harc önnön magukkal megy végbe. Ne add fel! Most, hogy már túl vagy rajta, 10 éve is múlt, ne add oda nekik a hitedet! Én hiszem, hogy meg fogsz gyógyulni!
Szeretettel:
pöttyös kocka
pöttyös kocka 2012.07.24 22:27:18
@sefatias: óóóó, ez igazán kedves! Nem is gondoltam, hogy olvas engem valaki, és lááám :)
A kongresszusokon egy gyakran elhangzó kérdés: "Anyu, mikor megyünk már a mekibeeee?" =D Ennél talán csak az gyakoribb, hogy "Mikor lesz már végeee?" Halálra unott Tanúk, akiknek néhány öregember mossa az agyát miközben azt hiszik, a megmentésük attól, függ, hogy ott ülnek-e…..
pöttyös kocka 2012.07.24 00:08:32
@Single-Side: akár beállított a kép, akár nem, én azt tapasztaltam, hogy igenis vannak eltérések az egyes országok között, hogy mit engednek meg a tanúknak és mit nem. Pl. egyszer voltam egy németországi esküvőn (tanúkén), és ott bizony a tanú lányok/nők viseltek térd felett végződő szoknyát, nem volt belőle probléma. Aztán meg mikor itthon én felvettem térd főlé érő szoknyát (nem minit, hanem pont a térd fölött végződőt) és abban mentem gyülekezetbe, utána jól elkaptak és helyre igazítottak :) Na akkor már elgondolkodtam, hogy itt valami nagyon nem stimmel:)
Sziasztok!Nem rég találtam rá erre az oldalra, pedig már több helyen keresgéltem e témával kapcsolatos cikkeket...Örülök hogy vagytok, az Úr áldja meg a munkátokat! Hatalmas szükség van az oldalatokra. Azért is gondolom ezt, mert egyre több a lelki sérült ember, és azokat…..
pöttyös kocka 2012.06.28 01:02:46
Szia Sára!
Szerintem az ismerősöd ne támadd és ne beszéld le JT-ról, mert ha valamit tiltanak valakinek, annál jobban fogja az a dolog érdekelni, vagy csak azért is azt fogja csinálni (JT gyülekezetébe járni stb.), főleg az elején, mert akkor még nagy a kíváncsiság JT felé. Inkább biztosítsd arról, hogy Te itt vagy neki, számíthat rád, bármikor kereshet, szívesen vagy vele. És amikor együtt vagytok, ne faggasd JT-ról, de ha beszél róluk hallgasd meg figyelmesen, de ne nevesd ki! A lényeg, hogy ne nézd hülyének az ismerősöd, viselkedj vele őszintén, normálisan, természetesen. Ne kezdj el vele vitatkozni, mondhatod neki, hogy tiszteletben tartod, hogy JT-val áll kapcsolatban, Neked ettől ő még nem változott meg a szemedben. Ha látja, hogy nem vagy vele elutasító, nagyobb esélyed van arra, hogy továbbra is keresni fogja a társaságodat, mert érezni fogja az őszinte szeretetedet. És ez nagyon fontos! Engem nem tudtak anno lebeszélni "világi" barátaimról, én ugyanúgy tartottam velük a kapcsolatot. Így visszaemlékezve, minden "világi" barátom toleráns volt velem, és egy idő után egyre világosabbá vált számomra, hogy jobban érzem magam velük, mint JT társaságában :) Azért, ha alá akar majd merítkezni és tanú akar lenni, egy dolgot finoman, de határozottan kérdezz majd meg tőle: "Mit fognak kérdezni az alámerítkezés előtt tőled?" (Ugyanis két dologra kell majd igent mondania, és ebből az egyik az, hogy elfogadja-e JT vezető testületét, akiknek mindenben mindenkor engedelmeskednie kell.) "És erre miért fogsz igennel válaszolni? Hol van az a Bibliában, hogy csak akkor lehetsz keresztény, Jézus követője, ha a Vezető Testületnek engedelmeskedsz?" Kérd, hogy mutassa meg Neked ezt a részt a Bibliában. (nem tudja majd megmutatni, mert ilyen nincs a Bibliában). Hátha elgondolkodik majd ezen, hogy ez miért az alámerítkezés feltétele... de ez még ráér......