Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pézzértdolgozókisember

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve még megmosolyogtak, amikor erről írtam, mostanra ki merik mondani a nagyobb gyártók is azt, ami a nyilvánvalóvá kezd válni az autóipar transzformációja kapcsán: messze az inflációt meghaladó szinten drágulnak az új autók, és ez a folyamat gyorsuló tendenciát mutat. A modellpaletták…..
pézzértdolgozókisember 2022.04.09 06:48:36
@erol: El vagy tévedve!
1. A Magyar addig fogkja használni az autóját (ha már egyszer újra nem fog telleni), amíg gurul! Szarrik rá a "proli" (bocs, gondolom itt a szegényebb népréteget érted...), hogy van olyan, hogy környezetvédelmi norma.
2. Ha kevesebb az autó = kevesebb a teljesítmény és egyébb (a benzin és gázolaj árában lévő) adőból a bevétel, ezt valahonnan pótolni fogja az állam.
3. Ha kevesebb az autó, akkor kevesebb üzemanyag is fogy, kevesebb pótalkatrész kell, ami a szervízhálózat leépülésével jár = több munkanélküli, csak nehogy Neked is kevesebb bevételed legyen.
4. A szegény is kell, hogy közlekedjen... Majd faszául kerülgeted az egyre szaporodó buszokat (mert mivel nő az igény = növekszik a hálózat).
5. És végső soron (mivel a 3, pontban leírtaj miatt drágább a gázolaj, Neked is dárgábban viszik ki a márkás ruhádat, cipődet, de legfőképp a zabálni valódat!
Egyet jegyezz meg: Ha a paraszt nem hízik, akkor a városi gazdag suttyó éhezik!
Nincsenek tömegek az utcán. Inkább készül mindenki a karácsonyi céges bulira. Egymást törik ugyan az ellenzéki pártok és a szakszevezetek, hogy megmutassák: ők aztán most kiállnak a munkavállalók érdekeiért — szemben azzal a kormánnyal, amelyik az utolsó bőrt is lehúzná róluk a — hangzatos ellenzéki…..
pézzértdolgozókisember 2018.12.09 17:39:01
@A kiló nem százat jelent.: "Nem rabszolga, felmond és továbbáll." Mondd ezt egy 60 éves Békés megyei közmunkásnak, kinek se jó (ma hasznos) végzettsége, se nyelvtudása. Ő egyszerűen jóval kevesebbet lesz a családjával, aláír mindent a Főnöknek, száját befogja, fejét lehajtja és DOLGOZIK! Nem ugrálhat, hisz munkahely nincs, a családnak itt van rá szüksége, el nem mehet (max. Romániába...), hisz, ha nem kapja meg havonta a minimálbérét (ugye milyen furcsa? Vannak emberek, akik minimálbérért dolgoznak), éhes marad!
Ezt a hírt ma reggel hallottam a Tv-ben, ahol két hölgy arról a kimutatásról beszélt amit 13 fővárosi és 12 vidéki helyszínen készítettek, közel 100 nő megkérdezésével, akik abortuszra vártak. Állítólag többen beszámoltak arról, hogy még a második tanácsadáson is…..
pézzértdolgozókisember 2014.07.17 23:12:30
@gizmo26: Kikérem magamnak! nem vagyok lelkibeteg, komplexusokkal megálodtt, önbizalomhiányos szörnyszülött, és képzeld el! normális családom van már pár éve rendesen feleség, gyerek lelkibéke, meg minden! És képzeld el a szüleim elváltak, mocskolódtak, pereskedtek, én meg végignéztem... Közlöm veled, nem lett volna jobb, ha kikaparnak!
pézzértdolgozókisember 2014.07.17 23:29:56
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Így van! Kezdjük is a Tieddel! Holnaptól fizess dupla eü járulékot!
  Tudjuk meg, miért kellett egy szinte még gyerek gumigyári munkásnak meghalnia.   Miért nem beszélünk azokról, akik szó szerint a két kezük munkájával teszik lehetővé, hogy a mindenkori miniszternek legyen mit elosztani, elvonni, átalakítani, ide-oda pakolni? Miért nem…..
pézzértdolgozókisember 2012.06.14 19:35:03
@gaborka78: Teljesen igazad van!
Ráadásul: a balesetet szenvedett ember munkahelyén rengeteg felesleges szabály és előírás van! Itt nem csak a munkavédelmi szabályokra, hanem a technológiai szabályokra is gondolok... Ha csak a 20%-át be tudná tartani, de nem, mert termelési verseny van! Hajtani kell pár ezer forintért! A munkavédelmi eszközöket, meg ha akarja se tudja használni!!! Én csupán 2 hónapja várok cipőre, a jelenlegi szét van szakadva... Kesztyű nincs, vagy a supervisor hazaviszi, mert otthoni munkára első osztályú! Ja, nem csak a kesztyűket viszik haza a vezetők...
A munkavédelmi járőr, meg nincs tisztában a feladatával... a baleset utáni napon például nem az volt a fontos, hogy 7 mixerből 6 gépen volt nem működö biztonsági kapcsoló, a 7. gép éppen állt a baleset miatt, hanem az, hogy ne viselj órát, gyűrűt, nyakláncot, érdekes a pircingekért (száj, orr, fül) nem szóltak...
pézzértdolgozókisember 2012.06.14 21:43:02
@min: Akkor idézném a kettővel ezelőtti hozzászólásomat! Hátha másodjára megy az olvasás! Bár nálunk ez felvételi követelmény! A hankookban mindenki ír és olvas...

"2. A baleset menete: Imre, mint két éve (mert ennyi ideje dolgozott itt) szinte minden műszakban, egy kb. 2 méteres létra segítségével felmászott az ÁLTALA leállított gép belsejébe hibaelhárítás miatt. A csapóajtó nagyon lassan igaz, de nyilt lefelé, elhaladt a csapóajtó a szenzor előtt a gép vezérelt, csapóajtó lefelé csapódott, IMRE meghalt!"
A következő részre hívnám fel a figyelmed: az "ÁLTALA LEÁLLÍTOTT"
Lehet hasogatni a szőrt, de amikor a gépen lévő munkautasítást teljesen betartva (legalábbis ami a felragadt gumi -ezért kellett bemenni- eltávolítására vonatkozik), akkor mit is hibázott az elhalálozott dolgozó???