Regisztráció Blogot indítok
Adatok
timoya

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cirkuszi produkciók előtt szokott hangulatkeltésként felhangozni a fenti kettős. Délelőtt varratszedésre indultam, mégis többször is hallhattam ma a fenti felvezetést, igaz csak képzeletben. Fontos dolgok előtt hajlamos vagyok kissé izgulni, ma mégsem tettem, aminek az a prózai oka…..
Legalábbis így tartja a mondás. Az sajnos nincs benne, hogy ez a nevetés baromi nagy fájdalommal jár, legalábbis műtét után. Az elmúlt két napban többször is abba kellett hagynom személyes és telefonos beszélgetéseket a fenti ok miatt. No, de ne szaladjunk ennyire előre a…..
Akár még valami hasonló is elképzelhető a műtét alatt. A nagy készülődésben sikerült új agyalni valót találni magamnak: elégtelen altatás. Talán nem annyira közismert dolog, de ennek ellenére tény, hogy az esetek fél százalékában a műtét során alkalmazott altatás csak…..
timoya 2012.06.14 10:20:09
Szia,
A párom (aki a toyota fórumról ismer téged) küldte el a linket, hogy nézzek rá a blogodra, mert érdekelni fog. Igaza volt. Végigolvastam, és bár nem vidám téma, időnként mégis könnyes volt a szemem a röhögéstől. Na meg attól, ahogy soraidat olvasva előjöttek az emlékek a saját kezelésemről. Én 33 voltam amikor kezdődött és szintén végigcsináltam a protokollt, nálam műtét, kemó sugár volt a sorrend. Voltak rosszabb és jobb pillanatok, sokat megtudtam magamról is és a barátaimról is, meg egy csomó mindent átértékeltem, de ez természetes velejárója a folyamatnak.
Az altatásról csak annyit, hogy először elaltatnak, és csak utána dugják le a csövet a torkodon, hogy ne is érezd. Nálam az ébredés volt nagyon érdekes. Nem vagyok egy elveszett csaj, de amikor felébredtem a megőrzőben, rámjött a sírás, és megkértem a nővért, hogy jöjjön oda mellém és fogja meg a kezem. Aztán ismét visszaaludtam.
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy az összes nővér akivel kapcsolatba kerültem (volt belőlük jó néhány) maximálisan elhivatott. Döbbenet, hogy mennyire odafigyeltek rám is és a többi betegre is. Néhányukkal kicsit szorosabb is lett a kapcsolatom, és megtudtam, hogy a panel lakásuknak a rezsijét alig bírják kifizetni, mégis ott vannak, csinálják szívvel lélekkel minimális fizetésért. Mostanság mindenki szidja az egészségügyet, de nekem maximálisan jó a tapasztalatom, a sebészem is tökéletes munkát végzett (nőként, egy mellrákkal kapcsolatos műtétnél ez azért nem utolsó szempont), az onkológusom is mindig tudta, hogy mikor van szükségem egy hosszabb beszélgetésre és a nővérek előtt le a kalappal... Én tuti nem bírnám ezt lélekkel, de szerencsére nem vagyunk egyformák. :)
Nekem kihullott a hajam a kezeléstől, és miután ezt végre elfogadtam, volt belőle néhány vicces szituáció :)
Kívánok neked sok erőt az előtted álló megpróbáltatásokhoz (mint pl. a kórházi szobatársak elviselése, vagy ahogy írtad is a budi higiéniájának túlélése...) és kívánom hogy a humorérzéked maradjon kitartó társad az utadon, és azt kívánom még Neked is és minden sorstársnak, hogy mihamarabb legyél újra egészséges!
Üdv Timi