Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morci

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folymatosan frissülő post. (Alapsztori: tegnap és ma összehangolt rendőrségi razzia volt hazai szolgáltatóknál. Főként torrent/ftp-szervereket kerestek. Az egyik legnagyobb hazai torrenszájt gépét is elvitték. De néhány ártatlan webszájt is pórul járt. Ha kronologikusan…..
Morci 2007.11.10 01:59:09
Megint felhozk egy hülye példát mert csak nem fér a pici fejembe bele hoyg miért vagyok én tolvaj és miért követek el büncselekméynt azzal ha letöltök valamit a netről,tök mindegy honnan és mit.

Tegyük fel thajtok a vasuti átjároban az uatommal!
Azért miért nem kell fizetni?
Hisz valaki kiagyalta,megtervezte,létrehozta ,és ez már imiygen szólva tök mindegy hoyg kiér vagy ki ült a tervek felett hosszú hónapokat és éveket....áthajtottam a sineken ergo loptam mert nem fizettem érte pl a tervezőnek..mert hát csoikám szellemi terméket alkotott mikor papirra vetette.
Nem igaz?
Meg a pics.t!
Bárl ehet holnap arra ébredek hoyg szerzői jogdijat kell fizetni a járdán val közelekedésért.
Ja hogy ott nincs szerzői jogdij?
Miért nincs?
A járda is egy szellemi termék ugyanis valaki pont ugy megkopoálta a körzője segitségével mint ahogy azt egy zeneszerző teszi a zongorája segitségével.
És ezeket a példákat lehetne kilóméter hosszan sorolni..egyedül csak ezeknél a szerzői témáknál van ez a már már nevetséges földhöz ragadt elavult kőkorszaki gyepes gondolkodásmód.
Kérem szépen 2007 van,tessék a korral haladni,INTERNET!
Egy hülye példa: ismét mert hát arra sem gondoltak még feltételezem hoyg mennyivel fajább lenne ha ugyan internetrő letlthető csekély összegekért juthatna hozzá rengeteg ember kedvenceihez,legyen az film,zene,vagy brmi.
Számoljunk kicsit: adva van 10000 letöltő akik különböző oldalakat látogatnak és ovatos számokat emlitettem mert ettől nagyságrendekkel nagyobb számokról van szó.
Szóval tegyük fel hoy gezek az emebrek 100 ft-ért letölthetnének egy számot..megéri?
meg hát.
Letöltöm?
Le hát...
Miért?
Mert jó árban van,mert megér ennyit...
Ennyi
Tegyük fel hoy ga 10000 felhasználobol csak 1000 tölti le,az 100000 ft..nem nagy lové,de ne felejtsük hoyg egy albumrol beszéltünk és akaár 2-3000 ft-ot is elköltenénk simán mittomén 30 albumra Fejenként.
Igy már azért tekintéyles összegről beszélünk.
Megérné a kiadoknak?
Hogyne hisz bevétel,annyi amennyi de bevétel.
Megérné mert nincsenek csomagolási nyomdai,terjesztési,reklám,szállitási,adminisztrácios költségek,egyből ki a netre és GO.
Továbbá nem kellene tüzzel vassal milliokat nem kimélve irtani lassan már azt is aki kimegy a netre,millákat pumpálni szervezetekbe melyeknek gyakorlati haszna nem sok van.

Na de ehhez egyetem kell és némi gógyi.
E helyett nuku a fentebb emlitett bevételből,mert hát aki hülye az haljon is meg.
Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli.
Télleg azt tudom mondani hogy hiányzik egy kereke a kiadóknak hogy kis költséggel létrehozható letöltő központok helyet amik még takaros kis profitot hoznak,inkább kidobják az ablakon a sok zsetont.
Ellentmondanak minden üzleti logikának.
De biztos jó igy nekik,csak akkor meg ne vergődjenek már itt habzó szájjal.

Ui: Csóri Rendfenntartó erőknek azért a legszarabb mert hát azok is csak emberek és bármerről nézzük melosok épp ugy mint én vagy a másik,azért komolyan nem irigylem őket sem,megmernék esküdni hogy sokuknak egyáltalán nem esik jol hogy ki kell vonulnia ilyen eseményekhez,főleg hogy ilyen xar.ágokról van szó amit felfujnak,és félremagyaráznak egyes szervezetek,és lassan elhihetetik velem is hogy bűnözö vagyok.
No de jol is nézne ki azt mondanánk egy melóhelyen hogy biza én nem csinálom..

na ennyi lett volna mg a gondolataimból igy 2 ora magasságában.

Ismét köcce a figyelmet.