Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsombor

298 bejegyzést írt és 500 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az álságos semlegességet nyugodtan félre lehet tenni olyankor, amikor az egyik oldal éppen törvényt hoz arról, hogy részéről befejezte a beszélgetést. Magyarország tegnap ismét nagy lépést tett előre, hogy még eggyel szabadabb ország legyen: mostantól a közhivatalok…..
Amikor az ember azt gondolná, hogy Szaniszló Űrkutató Ferenc ex-Táncsics-díja a könyörgő miniszternél és az Echo TV rendkívüli adásában nagyvonalúan lemondó Szaniszlónál ("lelepleztem szeptember 11-et, a Kennedy-gyilkosságot, Diana-gyilkosságot, ez fáj nekik") nem lehet…..
Az etnikai és vallási témák feldolgozásának kihívásairól szól a Goethe Intézet a Független Médiaközponttal és a Főszerkesztők Fórumával közös műhelydélutánja csütörtökön 3-tól. Az első blokkban magyar, osztrák és német újságírók, kutatók, jogvédők és a…..
Amit nézz meg, ha kimaradt: Erős a gyanúnk, hogy az ország megmaradt pr-szakirányos komm-hallgatóit azzal ijesztgetik, hogy ha nem figyelnek oda órán, nem olvasnak újságot és networkölni sem tanulnak meg normálisan, az MTVA sajtóosztályán fogják végezni. A közmédia…..
Azt terveztem, reggel megkérdezem az MTVA-t, hogyan fest az ő olvasatukban az Esterházy Péter ajánlóját megkurtító történet, hiszen egyrészt még csak egy verziót hallottunk, másrészt a hasonló alkalmakkor, amikor mondjuk véletlenül rossz felét mutatják az Andrássy útnak és…..
Épp egy blogon alighanem nem kell túlragozni, hogyan járt el az idő a XX. század klasszikus „elmagyarázzuk, mi volt ez pontosan és mondunk még néhány érdekeset hozzá” hírmagazinjai felett. A legtöbben, akik december elején hallották a hírt, hogy az év végén az utolsó print…..
Egy nem hétköznapi verseny keretében tiszteleg a hazai rap és slam poetry világa a márciusi ifjak előtt a VAM Design Centerben idén március 14-én este. A Red Bull Pilvaker nevű eseményen a két kategória legjobb tíz-tíz nevezője lesz jelen, hogy saját stílusukban adják elő az…..
Ahogy ígértük, hétvégére előhoztuk az olvasnivalókat is a múlt heti Soma-díjátadó kapcsán. A pénteki videóban is szóba került az egyik nyertes, Pethő András (origo) amerikai politikával foglalkozó hobbi-mikroblogja, a Potust itt lehet olvasni.A másik nyertes, Dénes Zoltán…..
Ha január, akkor tuti posztolunk, és most sem hagytuk ki a Gőbölyös Soma-díjátadót. A 2011-es díjat megosztva ítélték oda két pályázónak, ahogy az elmúlt években az már hagyománnyá fajult: az origós Pethő András így már másodszor zsebelhette be az elismerést,…..
 Az amúgy is túl kicsi konyhámat újabb "nélkülözhetetlen" eszköz érkezett a múltkori óriásbébi után. Ez is egy olyan eszköz, amit már réges-rég csodálok távolról, de eddig nem nagyon jutott eszembe, hogy nekem is lehetne ilyenem otthon, hiszen alapvetően a profi szakácsok…..
Szerda este már elmondtuk, hogy hét év szünet után megjelent a második Sickratman-nagylemez A nagy Én címmel. Hogy kicsit több információt is adjunk a Lángoló Gitárok olvasóinak, ezért szereztünk három dalt az albumról, amiket most itt rögtön meg is lehet hallgatni. A…..
A Kreatív Online-on, vagyis ITT már megmutattuk, melyek voltak ez elmúlt év legjobb reklámfilmjei, sajtó- és köztéri (és egyéb egycsatornás) hirdetései Kelet-Európában - a Golden Drum idei zsűrije szerint. Itt most azokat mutatjuk meg, amelyek nekünk a legjobban tetszettek a…..
A 9/11 évforduló meg a magyar portálpiac élbolyának érdekes repedezése és mocorgása remek apropó, hogy adjunk némi olvasnivalót az utolsó nyári vasárnap estére.9/11. Magyar híroldalakat mindenki meg tud nyitni egyedül, úgyhogy csak arra hívnánk fel a figyelmet, hogy újabban a…..
[update 2012. január: sajnos azóta megnőtt az ár, jelentősen lecsökkentek az adagok és eltűnt a kenyér is a menüsorból. Kár érte...][update 2013. újra hasonlóan jó, csak az árak emelkedtek.] Miután a korábbi hasonló témájú írásom kapcsán barátságosan kioktattak a…..
zsombor 2011.08.28 02:45:00
rámentünk, okés, de finoman szólva katarzismentes, én is többet vártam a lelkesedésed alapján. nem fine dining furfangokat, nyilván, csak valami olyat, amire azt mondod, hogy na, ezt enném minden héten, vagy hogy ezért időnként átjövök két kerületet. vagy legalább hogy jó, hogy voltunk itt, enélkül kevesebbet láttam volna a városból.

például nem hogy nem volt oltári húsélményem, de a szombati menüből nehéz is lett volna mit választani - sertésszűz volt, amit tegnap ettem utoljára, úgyhogy átugrottam, de utána nem is nagyon maradt más.

butára sikerült mondjuk a főétel, mint választás és mint megvalósítás egyaránt - rakott krumpli házi sonkával címszó alatt a francia verzió jött. a francia verziót (krumpli, besamelszerű jellegtelen tejszínes szósz és értetlen nézés) mondjuk én eleve nem értem, soha, sehol, de semmi nem is készített fel rá, hogy ez itt az lesz. egyébként nagyon finom sonkával, amiből utána füstölt verzióban nagyon finom saláta is jött, és az eg-gészen rendben volt, de akkor is, egy tál unalmas krumpli egy kis sonkával, az egy tál unalmas krumpli egy kis sonkával. eltelít, csak ne hogy már az legyen a csavar, hogy nem ehetetlen a sonka, hanem egy olyan ember szerzi be az alapanyagokat, aki nem gyűlöli szívből a vendégeit.

a másik főétel, gombás gnocchi teljesen rendben volt, viszont tényleg veszett parányi, meg remek a melegszendvics álnevű kecskesajtos bruschetta, korrekt a pezsgőhab, tényleg nagyon biztos technológiahasználatról árulkodik a zellerleves, csak azt hittem, eszünk valamit, amiről majd milyen jól idekommentelem, hogy hű, ettem egy ...-t, és az a ... ennyiért hűha. vagy nem ennyiért, de hűha. kenyérrel meg nem találkoztam, gondoltam, majd egyszer jön vagy kérdezik, mert az ára külön sehova nem volt kiírva, de nem jött, aztán a számla mellé már nem kér az ember.

egyébként meg feltűnően hangos, konkrétan vasúti pályaudvari alapzaj van, pedig én egy ravediszkóban megeszem bármit állva, ha kell, de leülős helyen ez azért húzós, a személyzet a civilizált értelemben vett minimumot hozza, de semmi különös, pláne nem egyedi vagy személyes. viszont tökjó a borlap, erős best buyokkal (kár, hogy a kijáratnál találkoztam vele), és tényleg frankón néz ki a tér, a faldizájntól a tükrökön át a padlóig.

na, de ebédre ár/érték/élményben szerintem is odaver az olimpia és az u26 is, mindennapos megoldásnak meg nagyon bátran van árazva, korrekt alapanyagok ide vagy oda.
A médiatanács egyik legújabb közleményében síkra száll az írott sajtó függetlensége mellett – látszólag, mert valójában csak bebetonozza a helyi sajtó hatalomnak való kiszolgáltatottságát. VENDÉGPOSZT | Tófalvy Tamás az eMasa.hu szerkesztője„A kiegyensúlyozott…..
zsombor 2011.03.07 20:32:01
@TooNormal: sose zárunk be, csak néha pihenünk picit. Munka, élet, satöbbi.
zsombor 2011.03.11 16:14:33
@Morbus_Hungaricus: Nyugodtan linkeld, ahol mi ezen nyafogtunk. Meg aztán cirkusznak se hívám a posztot. És a francért kell relativizálni mindent.
Hogy mi a baj a médiatörvénnyel? vol. 219VENDÉGPOSZT | Tófalvy Tamás újságíró, egyetemi oktató írása 2010. július 23-ának forró délutánján, amikor az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága éppen a „Médiaalkotmány” derült égből való benyújtása…..
zsombor 2010.12.29 19:48:30
@Chaoyang: egy az egyben demózod azt, amiről a poszt szól. Sem ez a poszt, sem a bármelyik külföldi lap nem írta, hogy baj lenne az általad kiragadott példákkal, viszont komoly baj van egy csomó másik ponttal, amire számos példát találsz abban a posztban, ami alá úgy egy órája hozzászólásokat írsz.
zsombor 2010.12.29 20:02:48
@Chaoyang: az eddig nem létező, megfoghatatlan gumikötelmek? Már miért ne lennének képesek kár okozására? (Vigyázat, árnyalt érvelés: nem mondjuk, hogy törvényszerűen kárt fognak okozni, de létrejött a lehetőség.)

Eddig mi kötötte, hogy bárkiről bármilyen (btk-ba nem ütköző, rágalmazó, úszító stb.) vélemény vagy információ megjelenjen, és bárki tetszése szerint elfogult lapokat, portálokat, rádiókat indítson? Mi a sajtószabadság, ha nem ez? (Vigyázat, ismét árnyalt érvelés: ez nem jelenti azt, hogy a lehetőségekkel tökéletesen élt a kereskedelmi médiarendszer, kiválóan végezve a feladatát, de nem törvény akadályozta ebben.)

Fejtsd ki, hogy miért látod másképpen, mert elképzelésem sincs. Még azt tudom elképzelni, hogy a kínai-orosz határon valaki átírogatja valószínűtlen állításokra, amiket amúgy írnál.
zsombor 2010.12.29 20:14:57
@Chaoyang: igen, úgy összességében ez lenne a szabad sajtó: hogy valaki, valahol megírta a Kupper-ügyet, például, te tudomást szerezhettél erről, és aztán minden kereskedelmi média eldöntötte magának, hogy foglalkozik-e vele.

Hogy jól működik-e, abban egyetértünk, hogy nem, de nem törvény akadályozta eddig abban, hogy jól működjön. Olvasd el a fentebb linkelt másik médiatörvényes-sajtópiacos posztunkat.

(Hogy milyen állapotban van a közmédia, az meg egy részügy ebben, az, amit fent írsz, hogy bárhova kapcsolsz, az legyen kiegyensúlyozott és kapjál meg belőle mindent, nyilván csak itt lenne elvárható. Nem, ez egyáltalán nem volt százas, koronként változóan, de reggelig itt fogunk ülni, ha ezt végig akarjuk venni, és én nem szeretnék.)
Jövő ilyenkor együtt fogjuk nézni, hogy hová lett a magyar sajtó nem pártokhoz bekötött része.Szerencsére amióta felgyorsultak az események a közmédia és a médiatörvény körül, a média is felébredt, és már nem hozzánk hasonló törpeblogokon csöpögnek ki az infók vagy…..
zsombor 2010.12.22 14:48:27
@Frizer: egyetértünk, nem volt véletlen a "rutinos, illetve az ijesztően gyorsan betanuló új chartások" kitételünk.

Ráadásul ezzel pont a ködösítést és így a Fideszt segítik, mert minél inkább úgy tűnik, hogy a médiatörvénnyel az az egyetlen baj, hogy felidegesítette a sok hardcore balost, annál kevésbé lehet beszélni arról, hogy ténylegesen mi a baj vele, vagy elhitetni árkokon kívül élő emberekkel, hogy tényleg van vele baj.
Csütörtökön megválasztotta a  Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a közmédiumok új vezetőit. 2-2 jelölt közül kellett választani a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió és az MTI élére. A jelölteket személyesen Szalai Annamária Médiaatyaúristen…..
zsombor 2010.11.22 13:47:45
@tkgabor: @jozicsenko: ebben a körben már csak egyszerű többség kellett, az meg séróból megvan.
Simán bejöttek a múlt éjjeli papírforma-tippek: Medveczky Balázs marad az MTV élén, a kemény jobbos Jónás István (eddig Lánchíd Rádió mb főszerkesztő) érkezik a Magyar Rádióba, Ókovács Szilveszter (eddig Hír TV műsorvezető) elvitte a Duna TV-t, és Belénessy…..
zsombor 2010.11.19 01:50:22
@Dr. Suokup: @nyomasek_bobo: @capaeledel: @Diocles: @TuRuL_2k2: pontatlanul túlzó, béna fogalmazás volt, visszaolvasva nincs mit mentegetni, legközelebb a fene kapkod posztot útközben.

a bobo által is írt ismertebb nevek voltak a fejemben az Echósokkal együtt, nem ismeretlen riporterek tömegei, őket nem is vágom, meg szerintem kevésbé is számít, ezt pótolja egy csatorna, ha akarja.
btw hogy Szabó végül eljön-e, az azért elég érdekes lesz.
zsombor 2010.11.19 09:27:35
@borzzz: öö, majd olvasd el még egyszer, ha már elmúlt a nagy nevetés. ("...nevek voltak a fejemben, nem ismeretlen riporterek...")
zsombor 2010.11.19 11:04:40
@Diocles: nem, Szabó László Zsoltra
Úgy tűnik, a kétharmad sem elég arra, hogy álságos iszapbábozás nélkül egyszerűen csak megmondódjon, ki vezetheti tovább a köztévéket, a Magyar Rádiót meg az MTI-t. Szalaiék előtte úgy tűnik, végigjátszanak egy színes műsort az éppen általuk írt törvény koreográfiája…..
zsombor 2010.11.17 19:42:40
@Diocles: köszi, felraktam. Újhelyiről az utolsó találat egy '98-as Szegő-díj: www.emasa.hu/cikk.php?id=580 . Illetve rövid U-val van ilyen nevű MR1-riporter. Passz.

Papp Ferenc helyett sokáig Papp Endrére gondoltam, szomorú szívvel.
zsombor 2010.11.18 00:53:15
A NOL megszerezte a nyolcas listát, amiről holnap kiválasztják a négy közmédiavezért - hihetőnek tűnik, akként is kezeljük. A várakozásoknak megfelelően sok múlt héten jelölt név új kategóriában újrázik, íme a lista, zárójelben az Antagon tippjeivel:Magyar…..
...legalábbis az ellentétes lövészárkokban rejtőző képszerkesztők között. A hétvégi nagyesszék címadóira egyébként igazán letölthetne valaki egy frissítést így 2010 vége tájt, nem csoda, hogy a cikkekig magukig még nem volt erőnk eljutni...
zsombor 2010.11.15 23:28:26
@fumar sharif: @HaKohen: egymásnak ne essetek (meg nekünk se), én lúdbőrzök a Nemzetes címtől, elviheti a szóvicc, csak ez nekem annak se erős, de ízlések és pofonok (közhely alert).

@elGabor: milyen az MN indítócikke?