Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Recike

39 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majd Réci segít! Lazítás 2013.11.05 10:12:46
Lazítani mindenki szokott, még a munkában is. Apropó! Mit szólnátok egy ilyen öltözékhez? Mondjuk ma! Kabátra fel! Üdv REKA..
... azaz, miből lesz a cserebogár?! Az első dolog, amit tisztáznunk kell:  - El akarsz érni valamit a hobbiddal, - Vagy csak nézed a könnyebb út felé menő forgalmat, hátha valaki felvesz. ?      (Ja, ez kérdés volt.) Ha a válaszod az első, akkor IGEN!,…..
A sikeres vállalkozást a sikeres vállalkozó építi. Nos! A sikeres vállalkozó téveszmét, miszerint megvolt a pénze, ismerettségi köre, stb. felejtsd el! Ha csak úgy alárakták, és csináld, akkor rég nem lenne életképes a biznisz! Ne felejtsd el, hogy a lottónyertesek…..
Van egy rossz hírem! Nincs igazad! - Nem azt mondom, hogy 0,- Ft-at el lehet kezdeni, de azt sem, hogy sok pénzzel.  Ebben a világban vállalkozni? - Inkább saját munkahelyet teremteni, mint a munkáltatótól függővé válni... Azonban ha saját projektben gondolkozol, akkor nem…..
Miért írom a nevedben? ... Azért mert nekem már van, és téged is meg akarlak tanítani, hogy minél többen legyünk! A https://www.facebook.com/hobbigyar oldalon 2012 novemberétől keresik a megoldásokat, hogyan is lehetne hobbiból megélhetést varázsolni?! A varázslat…..
A kézműveskedés sokak számára rengeteg időbe tellő haszontalan vívmány, amit ha olcsón adsz -Talán nem is olyan jó!, ha drágán - Ezért a semmiségért? kategóriába sorolnak.  Hogy legyél akkor mégiscsak JÓ? Nagyon egyszerű! Varázsold el a vevőt! Nem kell, hogy…..
Elsőre talán furcsának tűnhet e két szó, na és persze elég távolinak! Pedig ma egy kézművest máshogy nem "lát" meg a világ. Van, aki úgy gondolja, hogy -Majd megtalálnak engem! vagy -Nem szeretem én a "nagyközönséget"!. Ha magunk is ezt gondoljuk, vagy épp közel áll az…..
Az ékszeres doboz nem lehet egy egyszerű dobozka. Mielőtt az ékszert felvesszük, máris dívának kell érezni magunkat. A csillogást, a tollat és a kontrasztot mind meg tudjuk valósítani! Íme: Hozzávalók: fa dobozka, szalvéta, toll, gyöngy (lapos), dekupázs…..
Az Anyazin magazin 2012 decemberi számában már nekem is volt lehetőségem publikálni. Mellettem más anyukák is megmutatták saját online vállalkozásuk szépségeit. Így hasznos segítség lehet akár a sütés-főzés , akár az ajándékozás-díszítés vagy az anyagi tervezés…..
Nagyon egyszerű órát szeretnék ma bemutatni, amely egy fiús szalvétával fiúk, férfiak ajándéka is lehet. A mai épp az...  Az elkészítése szerintem szakértelmet nem igényel, így hát kezdők, kétbalkezesek is bátran kipróbálhatják.   Hozzávalók: fa…..
  Köszönöm, hogy eddig is megtiszteltetek figyelmetekkel! Szeretném, ha a közeljövőben nem csak olvashatnátok a hobbizás rejtelmeit, hanem ki is próbálnátok!   Erre nyújt lehetőseg a Blind Investment       Mami, az üzletasszony pályázata. Ha szavaztok,…..
Akár ajándékként készítjük el az anygyalkát, akár az otthonunk "őrzőjeként" , mindenki arcára egy őszinte mosolyt csal. Az elkészítése a "roppant egyszerű"-től egy kicsit bonyolultabb. 'Varrni alig tudó' lévén, azonban kb. 4,5 óra munkámba került. Bár akinél nincs…..
Dekupázsolás, azaz a szalvéta technika: Nevéből eredendően szalvétából készített alkotás. Ez egy olyan dekorálási eljárás, amellyel a szalvéta mintáját használjuk fel a kívánt anyag díszítésére. Díszíthetünk vele cserepet, bádogot, fémet (pl.:konzervesdoboz), fát,…..
Recike 2012.10.12 12:14:45
@ekrea:
Köszönöm szépen!
Remélem hasznosak lesznek!
A paradicsom téliesített változata, vagy a lefagyasztott zöldséget, vagy pedig a befőzéses állapotot jelenti. A lefagyasztott paradicsom jó, de sok helyet foglal annál, akinek nincs fagyasztóládája.  A szabadpolcos éléskamrát pedig minden családnál megtalálhatjuk, és…..
Recike 2012.10.09 20:11:42
@vomit:
Köszönöm vomit a figyelmeztetést, de sem szappant, sem pedig élelmiszert nem adok el. A blogom csak bepillantást enged a kreatív tevékenységeimbe.
Üdv
Réci
:D
A süket béka Egy szép napon az erdei állatok versenyt rendeztek saját szórakoztatásukra. Építettek egy magas falat és megkérték a békákat másszák meg. Csábító volt a fődíj, finom falatok, így hát sok jelentkező akadt a feladatra. Körbegyűltek az állatok, nyulak,…..
A tegnapi bejegyzés...: "Miért dobnád ki kedvenc pólódat, ha trendi bevásárló táskát készíthetsz belőle?" - folytatása   Mindent egybevéve, majdnem kész vagyunk a táskával. De a 'szemezgetés' még most jön... A varrogatás következő fázisa a táska szájának…..
Recike 2012.09.30 12:53:56
@Póliska-Szabó Vica:
A pirospöttyös az igazi!
Jól hangzik igaz? Tényleg így van. Nézd meg, hogyan is kell ennyi pénzből felújítani a régi lámpádat! Az alap, egy állólámpa. Hozzávalók: - csomagoló papír (240,-/ív; 46,-/felhasznált mennyiség) - 2 oldali…..
Recike 2012.09.30 12:51:43
@Póliska-Szabó Vica:
Köszönöm Éva!
...talán nem is mocsárba való! 2 korábbi bejegyzésemben is volt 1-1 kép a saját mocsári hibiszkuszomról, és íme, ma kinyílt az első 2 virág! Ez a kép 2012. június 16-án készült: ...ezek 2012. július 20-án: ...és ma 2 virág ki is nyílt: Annyira…..
Recike 2012.09.28 11:30:06
@Hencida6710:
Igen, ilyen nagy virágú, ajánlom a kert díszítésére!
A szerelemalma, vagy ismertebb nevén a paradicsom nyers állapotában jól tisztítja a vért, az érelmeszesedés területén is hatásos, a változó korú hölgyeknek nélkülözhetetlen és a prosztata daganatok hatékony ellenszere. Egy nagyon finom saját készítésű mártást mutatok be…..
Mondhatni pikk-pakk kész van a szőlő befőtt, ha ezzel a módszerrel készíted: Hozzávalók: - szőlő - üvegek - kukta Ismét egy egyszerű, felhasználó barát, cukor és tartósítószer mentes befőzést mutatok.   Az elkészítés menete: A szőlőt…..
Az előző bejegyzésemben http://majdrecisegit.blog.hu/2012/09/05/so-liszt_gyurma_882 kész lett az alap massza, amiből mindenki a maga módja szerint alkothat. Én a kisfiam tappancsait és praclijait nyomtam egy kis darabkára, így megörökítettem az utókornak, hogy milyen cuki is volt az…..
Majd Réci segít! Só-liszt gyurma 2012.09.05 17:04:35
Kisgyermekes anyukák ismerik ugye ezt az olcsó, "ehető" gyurmát, és akár az 1 éves aprósággal is játszhatunk vele. Azonban kevesen tudják, hogy glicerinnel és olajjal a massza könnyen kezelhető és formázható lesz. A recept: - 3 csésze liszt - 1 csésze só - 1 csésze…..
Az utolsó nyári napok melegét használd ki Kedved sincs a tűzhely mellett álldogáló, órákig tartó főzőcskéhez? - Nekem sincs! Sőt! -péntek is van... A mai hideg uborkaleves   elkészítése nagyon egyszerű:   Hozzávalók: - 3 kígyóuborka - 3 dl…..
Majd Réci segít! Sajtot házilag? 2012.08.22 21:15:12
Igen! Aki elég elszánt arra, hogy mindössze 20 perc munkával és 1 óra várakozással elkészítse a saját készítésű sajtját, az figyeljen!   Hozzávalók: - 1 l tej (igazi tehén vagy kecske tej) - 1 ek. 20%-os ecet - 1 kk. só   1. A tejet addig kell forralni,…..
... vagyis gyorsan elkészülő dzsem, cukor és tartósítószer mentesen.   Nagyobb élvezettel és lelkesedéssel vesszük elő a magunk készítette finomságot, mint egy kosárba dobott tartósítószeres, adalékanyagos, színezékes, cukros lekvárt, szörpöt vagy dzsemet. A…..