Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GePLovaGX

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy új telefon felmérésekor a legtöbb embernek a 2000-es évek eleje óta az egyik első kérdése, hogy milyen kamera került a szerkentyűbe? A MobileGeeks csapata elvitte egy kis vonatozásra Tajvan fővárosában az idei év három üdvöskéjét, a Sony Xperia Z2-t, a Samsung Galaxy S5-öt…..
GePLovaGX 2014.04.18 17:55:06
@Yarner: Nem csak az LG. Az előző One-ban is volt OIS és ugye a Nokia is használ a felső kategóriás Lumiákban bár ez nem ide tartozik. Az meg, hogy a HTC arra hivatkozva dobta a koncepcióból, hogy a Dual Camera miatt nem lehetséges, akármennyire is HTC fan vagyok, szerintem egy hatalmas "bullshit". Nem igazán látom az összefüggést.
A Chrome böngésző folyamatosan fejlődik, asztali és mobil oprendszereken egyaránt! Kezdjük is mindjárt az Androidos verzióval, aminek a legnagyobb újítása, hogy bekapcsolhatunk egy adattömörítési módszert, ami lecsökkenti a böngészővel folytatott internetezés…..
GePLovaGX 2014.01.18 14:47:25
@Való: Szerintem van már 4 éve is, hogy a teljes értékű Opera tud ilyet (most a Classic-ról beszélek) és ezen kívül rengeteg mást is. Ezen kívül talán tavaly úgy gondolták az nem elég jó és WebKit alapú Operára cserélték ami nem volt túl szerencsés, majd a nyomás hatására visszajött a régi is Classic néven. Az új Opera amúgy sokban hasonlít a Chrome-ra és az is tudott már tömöríteni úgy ahogy megjelenés után. Szerintem a Google nagyon elkényelmeskedi a Chrome fejlesztését.
A Google Wallet szolgáltatása eddig csak NFC képes mobileszközzel volt elérhető, de immár fizikai bankkártya formátumú fizetőeszközként is megtestesült. A kártyával olyan helyeken is lehetséges a fizetés, ahol nem rendelkeznek Google Wallet terminállal, valamint akkor is…..
Az LG Electronics (LG) Európában ebben a hónapban dobja piacra legfejlettebb okostelefonját, az LG Optimus G-t, amely a 2012 utolsó negyedévében történt bemutatkozása óta számos új funkcióval gazdagodott. Az LG népszerű okostelefonja a nyugat-európai bevezetést követően…..
A HTC nagyon odatette magát. Peter Chou pontosan tisztában van vele, hogy a Desire - Nexus One páros óta gyakorlatilag lassan induló, de egyre gyorsuló lejtmenetben haladó cég számára talán ez az utolsó lehetőség hogy megtartsa-visszaszerezze élvonalbeli pozícióját, mielőtt…..
GePLovaGX 2013.02.20 18:19:45
@Yarner: A főoldalak szabadon választhatóak és a Blinkfeed csak egy a főoldalak közül. Ha akarom "Set as Home" beállítással beállíthatok egy klasszikus oldalt is főoldalnak.
Egyértelmű tény, hogy a 2012-es év két legnagyobb androidos készüléke a HTC One X és a Samsung Galaxy S III. Rengeteg kiváló telefon került már vagy kerül hamarosan a boltok polcaira, de ez az a két óriás, amiket nyugodtan tekinthetünk a kategória csúcskészülékeinek. A HTC,…..
GePLovaGX 2012.06.12 17:12:38
Van benne igazság is meg erős ferdítés is. One X tulajként nem lehet mondani, hogy teljesen elfogulatlan vagyok de az ilyen Bullshit-et amit itt összehoztak helyenként akkor sem bírom.

CPU(Vagy inkább SoC): A megahertzek lényegtelenek, akik akarják úgy is egálra fogják ezeket az értékeket hozni. Ami sokkal érdekesebb lehet a témában az pedig az Nvidia játékfejlesztőkkel kötött megállapodása. Jönnek a Tegra3-as játékok és ha ki tudják iktatni a Chainfire féle megoldásokat, akkor bizony ott ahol van némi értelme ezeknek a hardvereknek(játékok), erősen meg lehet fingatni a konkurenciát hiába a több pont szintetikus tesztekben.

Kamera: a 1X egy kicsit alulmarad verőfényes napsütésben, de cserébe beltérben amikor nincs elég fény ott jobban muzsikál. El lehet dönteni kinek melyik fontosabb. Én személy szerint jobban örülök annak, hogy rosszabb fényviszonyok esetén is tudok értékelhető képet csinálni. A többi része kb. hülyeség.

Hang: A Beats egy nagy büdös semmi. Némi plusz hangerő meg erősebb basszus szoftveresen. Persze bizonyos igényekhez ez jobban fekszik, nekem a Rock/Metál zenéhez nem mondanám, mondjuk a Cowon lejátszómat amúgy sem válthatná ki 1 telefon sem. A konkurencia esetén mindig szóba kerül a Wolfson név. Ez önmagában kevés mivel az a cég is több típussal képviselteti magát a piacon és az S3-ba nem az a típus került mint az S1-be vagy 1-2 jó nevű lejátszóba. Persze jön rá Voodoo, de nem biztos, hogy ugyanolyan hatásos lesz mint az elődben.

Kijelző: Lehet pedálozni a feketével, de amíg a weboldalak nagy százaléka világos alapon sötét betűkkel operál addig engem nem fog érdekelni a fekete mélysége. Legyen a fehér inkább fehér mint kékes vagy zöldes és "hideg" a kép a hiányzó piros subpixelek miatt. Valamint a fogyasztás is érdekes lehet a felhasználás tekintetében. Aki sokat böngészik annak nem biztos, hogy az AMOLED jó társ lesz mivel világos színeknél többet is képes fogyasztani mint a konkurens technológiák, persze a menüben ugrálva kevesebbet fogyaszt így kiegyenlített. Ami még nem elhanyagolható, hogy bizonyos idő után be is éghet az AMOLED...

Anyaghasználat: műanyag mind2. Lehet polikarbonátnak is nevezni teljesen mindegy, de a 1X mattosabb felülete barátságosabb mint az S3 Hyperglaze fantázianevű bevonata, ami nedvesség esetén csúszóssá válik.

Design: ez szubjektív és ízlés kérdése.

Akkumulátor: az, hogy cserélhető plusz pont az S3-nak ez nem vitás a névleges kapacitással egyetemben. Persze macerás pótakkuzni, de egyelőre még olcsóbb mint a PowerBank vagy az akkukabát(itt hozzáteszem 1X-hez vannak már olyan akkukabátok amik a hátlapi dockcsatlakozón keresztül töltik a készüléket így nem sokkal nagyobbak mint egy szilikontok). De amúgy elégedett vagyok a HTC teljesítményével ilyen téren.

mSD: ezt is pluszpontként említem meg az S3 javára 1-etlen egy dolgot kivéve, hogy alapból spóroltak a beépített memóriával. A HTC 32(26)GB-hoz viszonyítva, hogy megkapjuk majdnem ugyanazt a mennyiséget még legalább egy 16GB-os kártyát be kell szerezni. Ugye 16(11)GB nem olyan sok, ha ki akarjuk használni a készülék képességeit, ha meg nagyobb verziót akarsz venni nyúljál még mélyebbre a zsebedbe. A dropbox meg nem alternatíva egyik oldalon sem, mivel a szélessávú internet elérést nem tudom mindenhova magammal cipelni illetve az adatforgalmi keretek sem nevezhetőek éppen bőségesnek.
GePLovaGX 2012.06.13 15:37:26
@Dr_utcai_arcos: Az a 16GB gyakorlatilag csak 11GB, mert ennyi a szabadon felhasználható tárterület. 1-2 komolyabb játék 700-800MB-ot is kitesz, abból felteszel 3-at már elment 2,5GB. Felraksz egy normális navigációt hazai térképpel már az is majdnem 1GB. Rámásolsz 3-4 másfél-két órás filmet és elment 6GB. Ezekhez add hozzá az esetleg általad készíteni szándékozott 1080p-s videót és a 8mpx-es képeket és hamar rájössz, hogy 11GB nagyon karcsú pedig még fel sem tettél pár zenei albumot a kedvenc előadóidból.