Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blundza

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi egy hónap eseményeiből feltehető, hogy nem az EMET-ben van a legtöbb Nobel-díj várományos, vagy Mensa-tag. Szóval miután az EMET szájzárat kapott és a vegetatív neurózis kortikális eredtű elváltozásainak jeleit is mutatja, ezért kiszámoltam: Március 31. volt az…..
  A mai napon (remélhetőleg) cikluszáró ülést tartott a Tanács (hiszen lejár a négy éves mandátum).  A lényegi pontok: Bemutatkozott az új helyettes államtitkár (igen, egyet már elfogyasztott tavaly óta a civil világ). Fülöp Attila bár a feltett kérdések egyikére sem…..
Egyre több szervezettől érkezik a hír, hogy bár azonnal visszaküldték a szerződés szövegét aláírva, sem az eperbeli státuszuk nem változik (szerződéskötés alatt), sem nem…..
blundza 2015.08.19 10:14:55
@szép új világ...: Igazából bocsánatot kértek, és látszólag továbbgördült a dolog, azt írták, hogy figyeljük a számlánkat, mert már mindjárt....csak azóta megint eltelt egy hét, s figyelhetjük a számlánkat, sőt most már eper-ben sem ellenőrizhető, hogy átállították volna megkötött szerződésre a pályázatot.

Tudom, naivak voltunk (vagyunk?), de egy másik EMET-es pályázatnál ennél a pontnál hirtelen megoldódott minden és még a héten érkezett a pénz.
DE! Ez NEA, s itt még az sem biztos, amit már elküldtek :)
blundza 2015.08.26 08:31:42
NEA civil szemmel A megnémult EMET 2015.05.26 05:40:33
Hiába hangzik el minden héten(!) kérdés az EMET felé (Tisztelt EMET, mikor lesznek nyilvánosak az eredmények-tőll, a Parasztkáim, nem gáz, hogy majd egy hónapja kotlotok az eredményeken-ig), újabban már válaszra sem méltatnak. Biztos megnémultak. Amikor persze őket számoltatja be…..
blundza 2015.06.03 10:34:37
@Majacs: Mi is szeretnénk kérni! Nagyon köszönjük, Sasfióka!
A működési pályázatunk jól teljesített, 51 pontot kapott, de a szakmai 42 pontos lett, s az a korábbi kiszámított ponthatárokat tekintve épp a határon mozog.
NEA civil szemmel Pályázatszám 2015.04.17 16:45:11
A határidőig beérkezett pályázatok kollégiumok szerint:   Pályázati kategória Beérkezett pályázatok száma (db) NEA-KK-15-M 2 574 NEA-KK-15-SZ 2 139 NEA-MA-15-M 2 667 NEA-MA-15-SZ 1…..
1) Tegnap az EMET köremilben tette közzé, hogy NEA pályázati napokat tart. Levelük első mondata(i): "Tisztelt Partnerünk! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap 2015. évre vonatkozó pályázati…..
blundza 2015.03.12 19:08:21
@szép új világ...:
Nekünk ez most nagy problémát jelent, egy újvidéki szervezettel közösen pályáznánk.

Ha ott van rendezvényünk közösen, kinek a nevére kérjék a számlát vagy a nevünkre, hiszen végülis mi vagyunk a főpályázó.

Hova az istenbe lehet feltölteni az együttműködési megállapodást, mert természetesen ez formai kritérium, de egy mezőt nem találunk, ahova betölthetnénk.

Segítsetek, hiába turkálunk az útmutatóba, hallgat mindenről, ahogy fent is írjátok!
Információk szerint a héten rapid módon leültették a kollégiumokat végiggszavazandó az idei kiírásokat. Az adminsiztrációnak két-három hét kell, tehát várhatóan február elején lesznek kiírások (bár ugye tavaly április óta lehetőség lett volna kiírni - na ja, nincs…..
blundza 2015.02.10 11:19:57
  7 hónapra érkezett az újabb tanácsülés (kicsit koraszülött). Felvonult a jónép apraja-nagyja, az új helyettes államtitkártól, az EMET fővezéréig, és természetesen mindenki biztosított mindenkit nagyrabecsüléséről, együttműködési készségéről és…..
A mai napon a Tanács elfogadta a NEA tavalyi beszámolóját és idei munkatervét, illetve elkezdte a támogatási irányelvek tárgyalását (radikális változás nem várható). A lényeg ebből, hogy előreláthatólag augusztus 21-e fele kinn lesznek a 2015-ös működési és szakmai…..
NEA civil szemmel 1 perce érkezett 2014.01.15 15:25:55
A Tanácselnök ma a kollégiumi döntésekkel egyetértő nyilatkozatokat tett, azaz a Kollégiumok működési támogatásokra vonatkozó támogatói döntéseivel minden Kollégium esetében egyetért. Ez azt jelenti, hogy miután nem állított meg döntést, nem kell Tanácsülés, tehát…..
Június 27-én dönt a Tanács a felfüggesztett szakmai támogatásokról (így az egész listáról), amelyekből ismét csak van 125. Bár a jogszabály előírja az indoklást, ezt kapja minden pályázat: a pályázat kidolgozottsága, várható hatása, a szakmai tartalom és a költségvetés…..
blundza 2013.07.22 23:32:01
@teroli: Nekünk még nem, mi Új nemzedékek jövőjéért kollégiumnál vagyunk. S Ti?
és végre itt vannak a szakmai kiírások: http://civil.kormany.hu/palyazati-kiirasok..
A mai napon megtartotta éves első ülését a Tanács. Címszavakban erről.   Napirend előtt -          Szóba került Farkas István alelnök mandátumának megszűnése, erre a minisztérium január végére ígért választ, illetve…..
blundza 2013.01.11 13:19:13
Kirakták a szakmai eredményeket: civil.kormany.hu/nea-palyazati-kereso és kiírták a 2013-as működési pályázatokat (beadási határidő december 11!). Mondjuk, hogy minek a terhére költekezik az állam (és pályázhatnak a szervezetek) az rejtély, hiszen nincs elfogadott (nemhogy…..
NEA civil szemmel Viccparádé 2012.10.30 19:16:54
…írta múlt heti Narancs és hát…nem tévedett nagyot. A mai tanácsülés nem civil többsége természetesen (a jelen lévő kolielnök tiltakozása ellenére) végigverte azt a mintegy 60 pályázati módosítást, amelyet az elnök (ugyanitt békemenet eladó) módosíttatni…..
A mai ülésen megszületett a döntés. Miután a körünkből eltávozott főmagyar helyett kinevezte a miniszter a tanács kilencedik tagját (aki az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom vezetője, katt ide), a tanács elnöke 5:3 arányban (a 3 civil delegált ellenszavazatával)…..
Még egy pergamen került elő, további három szakasszal    Hónapokat  vártunk míg végre a wekerle Jelzett nekünk, hogy kérvényünk mehetne Tovább a kolihoz, amelyre ismét Vártunk és vártunk míg meglett a pecsét   Ámde a Tanács dúvad…..
 A 368/2011. (XII. 31.) az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról (ÁHT) szóló Korm. rendelet 80. § (5) szerint: „… A részbeszámolóhoz, beszámolóhoz csatolni kell a százezer forint értékhatárt meghaladó számlák másolatát, vagy egyéb, a támogató által a…..
A mai napon – nagyon informatív – ülést tartott a Tanács. A legfontosabb hír (egyesek már tegnap este értesültek, de a bomba alapvetően a tanácsülésen pukizott), hogy a kormány 10%-ot elvont a NEA keretösszegből. Miután a rendelet meghatározza a kollégiumi keretösszegek…..
Bár a közkeletű nevén civil törvény egyik szép teljesítménye, hogy nagyon erős összeférhetetlenségi szabályokat alkotott (pl.: nem indulhat a pályázatokon olyan szervezet, amelyhez bármely NEA Tanács vagy kollégiumi tagnak az elmúlt három évben vezetői szinten köze volt),…..