Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viharsarok

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gréczyblog Rákosi '47, Orbán '12 2012.06.12 06:46:00
A Kedves Olvasó alább részleteket olvashat Rákosi Mátyás 1947-es, a pécsi bányászok előtt elmondott beszédéből. A többit Önökre/Rátok bízom...   A HÁROMÉVES TERVÉRT A PÉCSI BÁNYÁSZOKHOZ Kedves Elvtársak, pécsvidéki bányászok! Kedves elvtársak! A Magyar Kommunista…..
viharsarok 2012.06.12 14:14:20
Onnan származom és egyidős vagyok a forinttal/én is le vagyok értékelődve/.
Tehát sok mindent átéltem már, sok népbutító szöveget hallottam már, de ennyi mocskot hazugságot amit mostanában hallok még soha.Azzal egyetértek, hogy a "Kádár korszakot" nem kell lenézni mert a kétkezi, becsületes munkának akkor volt még értéke. Megjegyzem anyósom 90 éves,de előtte sem lehet Jani bácsit szidni. A mostani marha nagy "demokráciával" az a baj, hogy ez inkább feudális önkényuralom ahová a magukat időben meg nem szedő dolgozók süllyedtek. Nem igaz, hogy az "átkosban" nem lehetett véleményed, csak egy kis lemondás kellett hozzá ugyan is akkor lemondhattál béremelésről,jutalomról, előléptetésről. Ezzel szemben nem rúghattak ki. Próbálj meg most ellenvéleményt vagy bármit kinyilvánítani ami nem tetszik a munkaadódnak és másnap már be se kell menj dolgozni /csak a kilépési papírjaidért, ha be voltál jelentve/.
Visszatérve a még régebbi időkhöz amikor emberek ezreit vitték el "malenkij robotra" nehéz időszak volt neki és az itthon maradt családjának.
Sokan nem élték túl. Mi a helyzet most a "demokráciában"? A családfenntartó elveszíti munkáját, talán a felesége is. Ott maradnak kisebb, nagyobb gyerekekkel esetleges kölcsönökkel és nincs mit tenniük, mint tehetetlenül nézni, hogy lassan de annál biztosabban mindent elveszítenek amiért addig dolgoztak, gyermekeiket nem tudják ellátni, idős szüleiket nem tudják támogatni és még sorolhatnám, hogy mit nem tudnak még megtenni. Valamit azért tudnak: lakást,házat felgyújtani, ablakból, tetőről ugrani. No azért ez nem mindenkire vonatkozik szerencsére. De ha jól körülnézünk csak a közvetlen környezetünkben ezt mind észre vehetjük.És akkor most jön az újabb terelés a "Nemzeti Konzultáció 2012". Most bontottam fel a borítékot, hát érdekes írással kezdődik főleg a 3. 4. bekezdése, de a vége se rossz: "Számítok a véleményére" csak így királyi első személyben. Még sok mindenről van véleményem, de ez az első hozzászólásom, még tanulnom kell.