Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hamoredow

105 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Megint eltelt egy fél év: Nono évfolyamelsőként végezte el a Realschulet, és most a Rückert Gymansium tanulója. Eszter októbertől media designt (vagy valami hasonlót) fog tanulni Megjelent a hatodikos hittankönyv, reméljük, lesz folytatása. Tavasszal Linzben tartottam szédert, majd…..
Már megint rég írtam, úgyhogy a szokásos módon összefoglalom az eseményeket: Tavasszal Linzben tartottam szédert, majd Pesten voltunk egy pár napot. A József Attila lakótelepen laktunk, gyerekkori élményeim előjöttek, hiszem ott nőttem fel. Betöltöttem az ötvenet :-) Magyarországról hoztunk…..
UPDATE: Teljesen elfelejtettem, hogy a mai válogatásba 13 fotót egyik kedves olvasónktól kaptam! Utólagos elnézést tőle is, nevét meg nem merem kiírni, mert nem hatalmazott fel rá, viszont a kommentnickjét meg nem tudom. Remélem alább jelzi hogy ő volt :) A jövő hetibe is maradt még pár a csomagból!…..
Hamoredow 2022.11.28 08:35:06
@gigabursch: ponosan, mert akkor volt palesztínai zsidó es palesztínai arab
Hamoredow 2022.11.28 19:42:08
@gigabursch: de arabok (mint az egyiptomiak marokkóiak, szírek, stb.), többésgük szunnita muszlim, kisebb részük keresztény. 1964 előtt senki nem beszélt a plesztínokról (akor alakult a PFSZ), mint népről. A kurdoknak más nyelvük van és török etnikumúak, a perzsák iráni nyelvet beszélnek, és szintén nem arabok. Izrael megalakulása előtt a palesztín szó csak területet jelentett (palesztínai). Suha Arafat katolikus, tehát Jasszer Arafat ezért járt el Betlehembe (na meg a PR miatt).
Mivel a kép Izrael megalakulása előtt készült, a brit mandátum idején, ezért hagyjuk az aktuálpolitikát. A teológiai részt, mármint egy muszlimnak mennyire fontos Mária és Jézus, az meg megint egy másik téma.
Hamoredow 2022.11.28 19:51:22
@gigabursch: ha meg tudsz tényekkel cáfolni, akkor nosza. :-)
Düsseldorfi tapasztalatok Március 2022.03.25 17:25:53
Gondolom a meglepetés erejével hat majd, hogyha elmondom: COVID…. Természetesen mi is a hatása alatt vagyunk. Mindenki be van háromszol oltva. Nonon két hete átment egy enyhe fertőzés (az első pozitív teszt után 4 nappal már negatív volt), te család többi része eddig megúszta. A hivatalos politika…..
2021 November Idén ősszel sem unatkoztunk. A tanév rendben elkezdődött, persze a Corona árnyékában. Eszter megkapta a második oltást, majd Noémi is mindkettőt. Új rabbibnk van, aki a régi: Ran Vernikovsky, amikor idejöttem, itt dolgozott. Aztán elment, most meg visszajött. Noémi új iskolája,…..
Március óta sok minden történt: Erzsi és én teljesen be lettünk oltva, Eszter megkapta az első oltást, Noémi ma kapja meg. Eszter 18 éves lett, komoly! A tavaszi szünet után egy hétig még home schooling volt, utána már végig tanítottunk, júniusig fél osztályokat, utána már mindenki jött. Hetente…..
Természetesen minden a Covidnak van alávetve. Február végen kinyitottak az általános iskolák, rövidített napokkal, egyik heten az osztály egyik fele jön, következő héten a másik. Az otthon levő csoportnak online kell tananyagot biztosítani es hetente egy zoom-órát kell nekik tartani. Meleg ebéd…..
Na, ki találja ki, hogy mi a leggyakoribb téma? Na ….  ééés igen, a COVID. A tanév e kezdete óta kilencszer (!) teszteltek, hála az Égnek, eddig unalmas eredménnyel… Az őszi szünet után visszatértünk a tanterembe, de végig kötelező volt az FFP2 maszk viselése, illetve nem lehetett a gyerekekkel egy…..
Augusztus közepén elkezdődött a tanév. Maszk, távolságtartás, folyamatos kézmosás stb. Idén csak az általános iskolában vagyok, a Relischuleban nem. 5 osztályom van, és persze folyatom a kordinációt tovább. A gyerekeken látszik, hogy 5 hónapig nem jártak iskolába, néhányan németül is…..
Sajnos a Fényes Tekintetű Bizottság véleménye alapján a Szent Hivatal véglegesen elutasította a fellebbezésemet, ezért az angol és a térténelem tanítása sajnos csak álom marad. Ezzel szemben viszont megkaptam vallásból az általános iskolai engedélyt, határozatlan időre. Így, a 8. tanév végén ideje…..
2020 április Kedves Mindenki, ugye meglepődtök, hogyha azt írom: a Koronavírus határozza meg a napjainkat… Januárban beadtam a fellebbezést a Fényes Tekintetű Bizottság decemberi döntésével kapcsolatban. A Szent Hivatal ezt nyugtázta és megkért, hogy indokoljam meg. Írtam egy háromoldalas…..
Üdvözlet mindenkinek,   Persze, hogy eltűntem…  nem baj, összefoglalom az ősz és a tél (eddigi) eseményeit a Nagyünnepek békésen teltek, a szokásos látogatásokkal Linzben volt egy kis lakásfelújítás: belső ajtók cseréje, festés, kisebb elektromos szerelések. Rendben, terv szerint folytak a…..
2019 szeptember Gyerekek bizonyítványai nagyon szépek lettek Szép volt a nyár, Budapest, Balaton, Prága, Hollandia Kicseréltettük a beltéri ajtóinkat, ez volt a bemelegítés a lakásfelújításhoz Harmadikos és másodikos osztályaim vannak, a Relischuleben pedig enyém az alsós csoport (1-4 oszt.)…..
2019 június Megvolt a hét hetes hospitálás a Luisen Gimnáziumban, ami alatt nagyon sokat tanultam. A végén a vizsga csak félig volt sikeres, az elmélet meglett, a tanítás nem volt a t. bizottságnak megfelelő. Az a helyzet, hogy azok olyan órákat képzelnek el, amit a világon senki nem tart. Lehet,…..
2019 április Márciusban kaptam az angolos és ea töris vizsgáztatótól egy-egy olvasmánylistát. Azóta hetente több napot könyvtárazással és tanulással töltök. Nosztalgia, visszajönnek a főiskolás-egyetemi élmények. Mondjuk az OSZK olvasótermében csend volt, itt ez nem mondható el. A főkönyvtár az…..
2019 Február a táli szünetben, mint korábban írtam, Frankfurton át mentünk Pestre. A frankfurti reptér nagyon nagy, de jól átlátható, a parkolási rendszer meg nagyon logikus. Nem tudom, megyünk-e így még, de annyira nem volt rossz (azért este 10 után még 2 óra vezetés nem hiányzott …) a Pesten…..
2018 December az őszi szünetben Portugáliába utaztunk. Lisszabon csodálatos varos, csak ajánlani tudom, Mediterrán, de az olasz/izraeli idegbaj nélkül. A hitközségi választásokon csekélységem szavazóként es szavazatszámlálóként tevékenykedett, éjfeléig tartott a menet. Másnap meg tanítottunk……..
2018 ősze jót nyaraltunk, 1 hétig utazgattunk Németországban (Hamburg, Lübeck, Altenburg), utána 2 hét Magyarországon. Vecsés, Dunaharaszti, Balatonakarattya. Sok baráttal találkoztunk, jó programjaink voltak. Augusztus 20-a már itt ért. Elindult a tanév, különösebb meglepetések nélkül.…..
rész: június közepe Akiknek már szünet van, azoknak jó pihenést. Mi még 4 hétig toljuk az ipart. Jövő héten osztályozó konferencia. Voltam a Landesprüfungsamt für Staatsprüfungen für Lehrämter in Schulen nevű hivatalnál, Dortmundban. (Esetleg valaki egy szabatos magyar fordítást? :-) )…..
2018 március eleje Távirati stílusban a gyerekek kiváló félévi biziket hoztak haza lecseréltük az autónkat – a német bürokrácia jól működik, megtarthattam a régi rendszámomat Tubisvat és Purim – komoly szervezőmunka, és, hála Istennek, sikeres lebonyolítás. Purimkor a zsinagógában fociedző…..
2017 December, összefoglaló az elmúlt hónapokról a koordinátori munka megy, élvezem. A visszajelzések pozitívak. Az őszi szünetben első hetében Prágában voltunk, utána beugrottunk Mari nagynénémhez Berlinbe. Anyukám itt volt az őszi szünet második hetében. Eszter hasít nyolcadikban, ha minden…..
Marad a távirati stílus :-) Nyáron majd’ 3 hetet voltunk Magyarországon. Laktunk Vecsésen (Bauer-család, köszönjük), voltunk a Balatonnál. Találkoztunk sok-sok ismerőssel. Fent voltam a Lauderban, hogy a Szent Hivatal újabb dokumentumkívánságának eleget tudjak tenni. Heller Zsuzsa és Papp Ervin…..
Fúú, ma van a leghosszabb nap. Távirati stílusban: Még három és fél hét iskola. Osztályozó konferencia, záró negyedikes parti, stb. a főiskolai/egyetemi leckekönyveim le lettek fordítva. be lettek adva a hivatalba. A hivatal befogadta adminisztratíve, és átküldte a másik hivatalnak szakértésre.…..
Düsseldorfi tapasztalatok 2017/2 2017.03.25 17:38:43
2017 Upsz, megint rég írtam. Zajlanak az események. Gyerekek félévi bizijei nagyon jók, sőt, kiválóak. Eszter továbbra is az egyik osztályelső. Jár lovagolni, festeni, az iskolában meg színjátszó-körbe, ahol elmélet is van, osztályoznak is, stb. Tegnapelőtt volt a fellépésük, nagyon jól…..
Düsseldorfi tapasztalatok 2017.1. 2017.01.08 21:25:50
Január 8 BUÉK December a hagyományoknak megfelelően megint Mikulás voltam egy magyar társaságnál. Eszter volt a segédem (Krampika), Noémi inkább kihagyta. Kellemes volt. december elég húzós volt. Hanukára készültünk, úgy, hogy maga az ünnep a szünetre esett. Utolsó héten volt a nagy…..