Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marczinorso

7 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes keverék lesz a mai blogajánló. Az egyik írásban egy olyan családot ismerhetünk meg, akik fogták magukat és egy hajón nekivágtak a nagyvilágnak. Aztán (ha már vállalkozó kedv) lesz egy kis elmélkedés arról, vajon vállalják-e magyarok a felelősséget saját sorsukért,…..
marczinorso 2015.04.12 11:44:44
@Csodabogár: ha jól értem a kommentedet, akkor te abból indulsz ki, hogy az életet meg kell tervezni, aztán meg jól le kell élni a tervezettet. nos, mi nem vagyunk ennyire tervezős népek. hagyunk egy kis teret a csodáknak is :).
komolyra fordítva: az inkubáció megvan? mi azt gondoljuk, hogy az nagyon fontos része a jó tervnek.
marczinorso 2015.04.12 11:46:28
@morsels: köszi :)
marczinorso 2015.04.13 16:36:46
@P.Elliot: nem, sértődött nem vagyok. az elítélő hozzászólások sommássága, alultájékozottsága, stílusa, negatív érzelmekkel telítettsége felkavart először. amiért azt választottam, hogy válaszolok - minden hozzászólásra egyébként - az éppen az volt, hogy az első reakcióm után azt gondoltam, hogy talán a párbeszéd egy út a közös minimum, a tisztelet megtalálásához. köszönöm, hogy ebben partner vagy. (tényleg)
mi lett volna az a reakció, amire nem gondold azt, hogy sértődött vagyok? álljak ki és szórjak hamut a fejemre? mert néhány kommentelő nem olvassa el a cikket, csak leírja az első zsigeri reakcióját? vagy hogy lehet ezt korrekt módon kezelni?
ami a gyerekek profitját illeti, mindannyian - kivétel nélkül - a belőlünk kihozható maximumot próbáljuk adni a gyerekeinknek. nekünk ennyire telik. egyébként nincsenek bezárva, természetesen, és ez egy elég jól hozzáférhető információ a cikkben idézett forrásokból. és igen, ez a hozzáfűznivalód fájdalmasan érint. igazságtalannak, bántónak érzem. nincs szükségem a beleegyezésedre, hogy kivegyük őket az iskolából, de örülnék, ha elhinnéd így látatlanban, hogy a gyerekeinknek a legjobbat akarjuk.
Télen melegítő, nyáron hűsítő ételek. Ezt az alapelvet igyekszem betartani. Persze télen is kell gyümölcs, de ilyenkor jobban esik azt a jó meleg ágyban elfogyasztani. Most viszont, mióta hullik, vagyis ömlik a hó, órákat vagyunk kint, szánkózunk, hócsatázunk. Remek dolog ez,…..
Kedves Szomszéd! Az év utolsó kiszállítására készülünk. A hét megnevezett célja annyi volt, hogy jól menjen ki az a fránya rendelős tábla és így sikerült, hogy csak ez a fél oldalnyi újdonságunk van :). Zöldségfronton maradunk a csóriaknál egyelőre, a móri ökogazdaság…..
A tartósítószer nagy találmány! Ha mégsem ezt választjátok, érdemes a tárolásra jobban odafigyelni :) Amennyiben van pincétek ahol megfelelő a hőmérséklet és a páratartalom, az érlelt sajtot ott tegyétek polcra. Ha a hűtőben tároljátok, műanyagdobozban van a legjobb helyen,…..
Na, a múltheti bejegyzés után kicsit el is szégyelltem magam. Most láttam csak meg a maga valójában, hogy milyen összetett ez a kérdés és én milyen kis mogyoró vagyok. Szóval, mától még nagyobb riszpekt a témának és köszönet, ha jelzitek, hogy valamit másképpen…..
Mivel a jelenlegi, igaz békebeli kisvonat a maga 24 kis fiókocskájával egy kicsit leharcolódott az elmúlt 5 évben, ráadásul az iciripiciri fiókok már nem alkalmasak két gyereknyi ajándék befogadására, egy ideje töröm a fejem valami újításon. Nemrég Ágiéknál voltunk…..
A blogon arra teszek most kísérletet, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba: körbejárom az ételeinkkel kapcsolatos tényeket, áltényeket, hiteket és tévhiteket. Előre szólok, hogy hosszú és nem éppen szórakoztató téma lesz :). Az első nagy és kellően elmaszatolt téma a…..
A gyerekeink még fel sem húzták a benti cipőiket az oviban, mi már fogalmaztuk az első hírlevelet: kedves szomszéd... Röpködtek a gratulációk, mindenki versenyt szorít nekünk, hogy sikerüljön. A termelők is roppant cukipofák, kedvesek, bíznak bennünk - jól hangzik a jövőkép:…..
Szóval, az úgy kezdődött, hogy voltunk hárman és rengeteg álom, hogy majd hogyan fog kinézni a mi kis boltunk, ahova majd mindenki napjába legalább egyszer beköszön, mert nagyon szeretnek majd ott lenni és ahol lesz mindenféle finomság, de csak 50 - jó, esetleg - 100 kilométerről…..