Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DTD

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz, de csodálatos napokon vagyunk túl. A Demokratikus Koalíció vezetői vasárnap este óta éhségsztrájkot folytatnak a szabad választásokért, amit a nácik folyamatosan, így ma is, megpróbáltak megzavarni. Az ott szolgálatot teljesítő rendőrök végezték a munkájukat, amit…..
DTD 2012.09.18 06:39:52
@Vadai Ágnes:

Kedves Ágnes!

A szakmaiságot már rég nélkülözi az Ön által megfogalmazott "kritika" a TEK-el kapcsolatban. Önnek nem a TEK-el, hanem annak parancsnokával van, szemmel láthatólag kibékíthetetlen, személyes problémája.
A mostani beírásában is kedvesen megengedő az állománnyal, kvázi vannak ott rendes emberek is, bár eddig közel ezer szakmai lúzert emlegettünk, összefoglalóan a TEK-nél.

Önök politikusok arról jobb, ha hallgatnak, hogy ki milyen módon járatódik le. Nem szerencsés, ha Hajdú tábornok mondatain élcelődik, mert lehet, hogy ő hibázott a kommunikációban, de legalább ezenkívül már csinált, illetve csinál valamit életében, ellentétben ..., persze tisztelet a kevés számú kivételnek.

A "szakmai kritikák":

a külföldi akciók azért "közröhej" tárgyai, mert így állítják be a nyilvánosság előtt. Kihasználják, hogy erről részleteket nem mondhatnak, így lehet őket ekézni. Csak egy mondat erről, ha a helyi magyar diplomácia arra nem képes, hogy soron kívül vízumot intézzen, akkor milyen hatékonysággal tud bármit is tenni a fogva tartott magyarokért. Miért gondoljuk, hogy a térségben tevékenykedő társ titkosszolgálatok szívesebben és hatékonyabban dolgoznak egy követséggel, mint a partner szolgálatokkal. Milyen érdekes, ha a polgári hírszerzés vagy a katonai hírszerzés csinálna valamit akkor bravúr, ha a TEK röhej.

Lehet röhögni Brad Pitt "kellék" fegyverein, csak az a baj, hogy egy egyszerű csővég lecsavarása után éles lőszer kilövésére váltak alkalmassá. Nem beszélve arról a csekélységről, hogy nem feleltek meg a magyar jogszabályi előírásoknak. Ágnes, ön, aki fegyveresek között mozgott, felvette a terepszínű ruhát, elismerésre méltó igyekezettel próbált minél többet megtudni erről a világról, ne tudná, hogy mi a különbség a hatástalanított és az éleslőszer kilövésére alkalmas fegyver között?

Az egyéb munkák kapcsán a lényeg:

"A rendvédelmi szervek felkérésére elfogja a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fegyveres vagy felfegyverzett, ön- és közveszélyes személyeket."

Magyarul hozott anyagból dolgozik, azt hajtja végre amire felkérik. Erről ritkán hallani, ha a cím rossz az a felderítő más rendőri szervek felelőssége, mert nem minden esetben van idő és lehetőség, hogy a TEK ismételten ellenőrizze a kérő szerv adatait. Elvárható egy, esetenként több hónapos felderítési tevékenység után, hogy pontos címet adjanak az elfogóknak.

Az ügyek súlyát, veszélyességét, szakmai tartalmát, komolyságát ne a monitorok diszkrét félhomályából, a fotel mélyéről állapítsuk meg.

A TEK-et, annak parancsnokát nem kell szeretni -bár nem kizáró körülmény-, de azt megérdemelnék, hogy tisztességgel viseltessenek irányukba. Nem kellene itt is elérni azt, amit az általános rendőri területeken sikerült, hogy az intézkedések megkezdése előtt az első gondolat, hogy mit fognak hozzá szólni!

Tisztelettel: Jasenszky Nándor