Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lacimaci666

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A devizahitelesek megmentésének következő nagy problémája, hogy nincs olyan, hogy devizahiteles. Jobb híján szokás ezt a meghatározást alkalmazni a köznyelvben, mert ez a közös nagy kalap, mely alá befér mindenki, de valójában ahány devizahitel-adós, annyi élethelyzet,…..
lacimaci666 2013.10.28 10:20:54
@Zka: sokatmondó, hogy "megrendelt" szóval semmi problémád sincs:))
Ez a Freud tudott valamit.
lacimaci666 2013.10.28 10:23:09
@Zka: Nagy valószínűséggel akkor a bankok permanens kamatemeléssel kompenzálnák magukat.
lacimaci666 2013.10.28 10:30:15
@otapi: a forint kamatot is lehet szabályozni:
kamat= HUF alapkamat+ (felvétkori kamat- felvétkori CHF alapkamat)
Hogy mitől szállna el a Ft árfolyam, továbbra sem értem.

A 2 kérdésre a válasz: valóban, az államnak devizahitele van, nem devizaalapú. És valóban mi fizetjük vissza folyamatosan, kb. 1975 óta, amióta eladósodtunk.
Ha már egyenjogúság, akkor arról is beszélni kell, hogy nem csak férfiak keresnek szexuális kalandot nyaralás alatt egy egzotikus országban. Egyre több középkorú, középosztálybeli nő vágyik románcra, akkor is, ha pénzen vett „érzelmekről" van szó. Dominikán, Gambiában és…..
lacimaci666 2013.08.31 19:42:07
@Almandin: Hát, én is nagyon nehezen tudtam megfogalmazni, hogy bár itt pénzért szex van, mégis ki a kurva és ki a kuncsaft. Sokszor ad hoc a dolog, ugyanaz a késő negyvenes ismerősöm elment egy szegényebb országba egy 30-as feka fickóhoz, majd fél évvel később egy arabhoz egy skandináv országba. S közben itthon panaszkodott, hogy nincs egy normális pasi.
lacimaci666 2013.08.31 22:03:59
@Almandin: Én nem ítélek el senkit, sőt. Tőlem mindenki azzal, akivel, akár van benne pénz, akár nem. Egy dolgot viszont látni. Amíg a 45+ nő simán elmegy prütykölni 3 napra akár fizet érte, akár neki fizetnek érte, mondjuk ajándékokkal, utazással, addig a magyar pasik felé egy olyan arcot mutatnak, hogy kizárólag a nagyon nagy Ő-t keresik, és ha a scenenárió vacsora+prütykölés majd "viszlát", akkor rendkívül ki vannak akadva, hogy milyenek a férfiak. Egy déli csődörhöz ugyanezért házhoz mennek.
lacimaci666 2013.08.31 22:05:41
@Achilles: Spermában törlesztjük az államadósságot:)))
Hetek óta élénken foglalkoztatja a hazai és nemzetközi közvéleményt a devizahitelesek megmentésére készülő újabb kormányzati csodaprogram. Vajúdnak a hegyek, de egyelőre nem szültek semmit. Helyette azt látjuk, hogy gigászi érdekek feszülnek egymásnak. A bankrendszer egyetlen…..
Komor hangulatú cikkekben készíti fel a kormánysajtó a híveket a magyar költségvetési politika várható kudarcára, azaz hogy Brüsszel valószínűleg fenn fogja tartani a túlzott deficit eljárást. A Magyar Hírlap és az MNO kettős mércét emleget: a sajátjukét és Brüsszelét. A…..
lacimaci666 2013.05.05 13:49:50
@Kettes: Nem semmi, a hipertoleráns, liberális, stbstb baloldal simán lehülyézi saját blogjának kommentjében a vele egyet nem értőket. 2x.
Azért ez így nagyon szánalmas, már bocsáss meg.
Amúgy eddig előre fele agyaltál, most meg hátrafelé. Felesleges belemenni abba, hogy mit csinált volna a Fidesz. Viszont a 2002-es választások után, mikor a brutál osztogatás beindult, egy államtitkártól megkérdeztem, hogy van-e erre pénze az országnak. (Véletlenül ismertem meg, mutyi nélküli üzleti kapcsolatban voltam vele) És azt hazudta, hogy igen. A hitel az nem a"pénzünk", csakhogy egyértelműen definiáljuk a dolgokat.
Ha olyan oldalt képviselsz, amely csak eladósodás árán képes növekedést elképzelni, akkor felesleges eszmét cserélnünk.
Olcsó pénz, jólét ígérete???? Ne má, ha a szocik elkúrnak valamit, akkor annak így kell lennie, ha fidesz elkúr vmit, akkor habzó száj?????
Kettős mérce! Ismerős valahonnan?
7% deficitet akartak 2010-ben? Annak az évnek a költségvetését ki írta, és nem tartotta be az első félévben bakker????? Ennyire feledékeny vagy, vagy ennyire hülyének nézel? Ja, tényleg, a második....
lacimaci666 2013.05.05 14:15:21
@jotunder: Hát, ha 2010-ben azt csinálta volna a magyar kormány, amit a szlovák,vagy a szlovén, akkor most D lenne a besorolásunk, államcsőd, stb.....tán már némi vér is folyt volna....
Továbbra is azt mondom, a segg nem az Orbán kormány miatt kövér, hanem az általad belinkelt táblázatból látszik, hogy miért.
lacimaci666 2013.05.05 14:36:19
@Putyilov gyári melós: szerintem dec 31. és márc 31. között 3 hónap van, nem kettő, azt gondolom, kb ennyire kell komolyan venni, a hozzászólásod többi részét is, nem?
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..
lacimaci666 2013.04.07 14:13:37
@Tücsök1: @csársz: Az öngondoskodás az az önkéntes magánnyugdíjpénztár. Nincs is vele semmi gond, működik.

Az, hogy a nyugdíj állami, vagy privát feladat, el lehet gondolkozni, csak egy dolgot nem kéne elfelejteni. A befizetés és a kifizetés időben el van csúszva, méghozzá évtizedekre. És 15 évig a befizetés elképesztően hiányzott az államkasszából, miközben nyugdíjat onnan ki kellett fizetni.

A kapitalizmus bevezetését nem értem, hogy jön ide. De azt gondolom, hogy 90-ben egészen más illúzióink voltak a kapitalizmusról, mint ami megvalósult. És hogy így alakult, mindenki benne van, aki azóta a hatalom közelébe került.
Majdhogynem könnyes, drámai momentum volt:  a megindultsággal küzdő Szaniszló Ferenc térdre borult a „pusztuló aljas világrend” előtt. Már nem kell neki a Táncsics-díj, lemondott róla, vigye az amerikai nagykövet, ilyen áron nem tart rá igényt. Tulajdonképpen semmi…..
lacimaci666 2013.03.21 15:40:01
@Kotkodus: Szerintem kb az,hogy legyen a GDP=GNP hosszú távon.
Lefordítva: az itt megtermelt hozzáadott érték minél nagyobb százaléka maradjon itt, költődjön el itt. A külföldiek a beruházásaik után vigyenek ki nyereséget, ne a pénzügyi trükkjeik után.
lacimaci666 2013.03.21 17:03:39
@Kotkodus: szerintem nem annyira bonyolult ez. A GDP és a GNP nem attól egyenlő, hogy nem viszik ki a nyereséget,hanem attól, ha egyensúlyban van.
Másrészt,ha kormány eladja a monopóliumokat és az extraprofit kikerül, az nem szerencsés. Ebből persze ki lehet tömni a döntéshozók, a media, de még a kommentelők zsebét is. De ekkor nincs szó függetlenségről, csak kb annyira, mint 1953ban.
Nem nehéz kitalálni, hogy hol született döntés a Magyar Nemzeti Bank elleni büntetőfeljelentésről. Igazából elég három apróságot figyelembe venni, hogy egyértelmű legyen: a Simor András ellen elkövetett karaktergyilkosság talán utolsó húzásáról van szó. Szegény…..
lacimaci666 2013.02.22 07:40:54
@félázsiai 2llkedő: Az ember vagy adóoptimalizál, vagy jegybankelnök. (És közben basztatja a kormányt,hogy magas az államadósság, miközben pont ő adózik máshol, amiből azt csökkenteni lehetne)
A kettő együtt hiteltelenné tesz. Hiteltelen jegybankelnök pedig hiteltelenné teszi az országot.
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
Tisztelt Olvasók!     Egy tanulságos esetet szeretnék megosztani veletek, ami édesanyámmal történt  idén tavasszal. Anyu egy gyárba dolgozott fél évig, de közben keresgélt hátha talál egy jobb pozíciót illetve szeretett volna ismét a szakmájában…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!  Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
lacimaci666 2011.09.10 13:16:37
@órarugógerincű felpattanó:
Finoman erre akartam célozni. Munkát sok vállalkozó akar már adni, cserébe olyan jövedelmet, amelyből tisztességesen meg lehet élni, viszonylag kevesebb.
(fotó: HamPage)   Magányos autósok, reszkessetek! Az elmúlt húsz év legradikálisabb közlekedési változása vár mindenkire nyáron Budapesten. Valami csodaszerből szippanthattak ezúttal a főpolgármesteri hivatalban, ugyanis HELYES irányban kezdtek el gondolkodni a fővárosi…..
lacimaci666 2009.05.20 12:52:27
@Kuku: Arra szeretnék rávilágítani, hogy az értelmetlen szívatás nem 10-30 autó károsanyagkibocsájtása miatt történik, ennek csak egy részét spóroljuk meg, mert cserébe a busz is kienged ezt-azt. Azaz csak a 2 különbségéről beszélünk, annyiért meg nem éri meg.
Úgy beszél itt mindenki a tömegközlekedésről, mint ZÉRÓ károsanyagkibocsájtó megoldásról, pedig ez tökéletes HAZUGSÁG.
Még a villanyos gépek esetén is.
lacimaci666 2009.05.20 13:04:37
@molnibalage: jaja, almát almával, körtét körtével
Az autó nem a 173-as vonalán megy, hanem a általában a lakástól a munkahelyig. A lakás és a munkahely között 2x át kéne szállni busszal, és a megtett út kb. másfélszerese a legrövidebb útnak. Ugye ezt is beleszámoltad?????
Tehát, legyen némi matek: átlagautó. 1,5 ember, átlagbusz: 100 ember egyszerre. Kibocsájtás:ha egy busz=20 autó, akkor 100 emberre busz esetén 20 x jut, kocsival 66. Mivel a buszok nem optimalizált útvonalon járnak, ezért 1,5xes szorzó szerintem reális, tehát a busz inkább 30x-et bocsájt ki.
Konklúzió. Ha tömött büdös buszon tolakszunk 40 fokban, eltöltve 3x annyi időt és 1,5X annyi kilómétert, mint klímás kisautóval ülve, magányosan vagy 1 utassal, akkor megspórolhatjuk a szennyezőanyagkibocsájtás felét, kb.

Nekem ebből az a konklúzió, hogy az autók károsanyagkibocsájtásását kéne csökkenteni nem pedig az, hogy fél Bp hónalját szagolgatni nyáron.
lacimaci666 2009.05.20 13:51:13
@molnibalage:
igen, csúcsidőben közlekedek, de inkább felkelek reggel 20 perccel előbb, hogy kisebb forgalomban menjek.
Olvasd el a cikket, szerinted júliusban milyen buszok lesznek? Szerintem ezek a retkesek.
Áramot miből termelünk? Lignitből, meg földgázból, szűrtetlenül jórészt.
Írtam feljebb, a metro lógjon ki Budaörsre és az autósok 80%-a magától leteszi ott a kocsiját, nem kellenek elmebeteg kísérletek.
Cellanapló Laptopon fut az Android 2009.01.03 22:41:00
Itt az első élő bizonyíték arra, hogy az Android fut hordozható számítógépen. A VentureBeat szakértői négy óra munkával felrakták a rendszert egy Asus Eee 1000H netbookra, és nemcsak belegányolták a kódot, hanem a legtöbb fontos hardvert, így a videocsipet, a hangot és az…..
Buday otthagyta Stahlt, meg a dobozba zárt meglepetéskajákat, és jól tette, mert ezt a mázsás testet bűn volt beszorítani abba a falatnyi konyhába és összezárni egy krémsajttal, meg egy Erős Pistával. Simán el tud vinni ő a hátán egy önálló, 25 perces…..