Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandi-Szeged

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jövőre félkatonai diktatúrává egyesülő Európában idén szeptember 1-től semmilyen villanykörtét nem lehet gyártani, jannuár 1-től pedig forgalmazni sem. Mindezt az ökológiai lábnyomra hivatkozva. Természetesen az összes érintett multinacionális nagyvállalat magasról fosik…..
Naiv ügyfél visszamenekült Írországba, és azóta sem érti, hogyan kerülhetett 345 ezer forintba 5 hónap fűtés egy 60 nm-es panellakásban: Tavaly 5 év külföldi száműzetés után volt "szerencsém" otthon letelepedni próbálni, de 5 hónap után feladtuk a feleségemmel és…..
Bandi-Szeged 2012.08.29 23:39:37
Úgy látom, hogy itt sokan el vannak tévedve. (Én fűtésszerelő vagyok) A panelházat kb úgy kell elképzelni, mint egy radiátort, van 2 db cső, amiben a fűtővíz folyik, ez jön a távhőszolgáltatótól (előremenő), és oda is megy vissza (visszatérő). Az előremenő és a visszatérő csövek között hőkülömbség van, ezt méri a házban elhelyezett hőmennyiségmérő. A hőszolgáltató az ez alapján mért hőmennyiséget számlázza ki a háznak. Ezután jön a költségmegosztó, ami a radiátorokon van (lehet párolgós és digitális is).
Tegyük fel, hogy van egy 10 lakásos panel egyforma lakásokkal, ahol a hőmennyiségmérő szerint 200.000 Ft a fogyasztás egy hónapra, tehát lakásonként 20.000 Ft. Ha valahol teljesen zárva volt a radiátor, akkor is kap meleget a lakás, mivel a csövek áthaladnak a lakásokon, és a többi lakásból is jön át meleg a falakon keresztül, de ezért lehet, hogy csak 8.000 Ft lesz a számla, de ahol meg teljesen ki van nyitva, ott meg 32.000 Ft, így meg is van a két lakásra jutó 40.000 Ft. Ha mindenki elzárja, akkor lehet, hogy mindenki kijön 8.000 Ft -ból, és akkor a hőmennyiségmérőn keresztül már csak 80.000 Ft értékű hő áramlott át, tehát spórol a ház.
Ezután lehet gondolkodni azon hogy a lépcsőházi radiátorokat érdemes teljesen elzárni (nálunk így van), és felszereltetni a thermosztatikus radiátorszelepet is minden radiátorra(ezzel be lehet állítani minden szobára az igényelt hőfokot). nálunk a 72nm
-es panelban 18000 Ft a havi fűtésszámla melegvízzel együtt, úgy hogy a párolgó költségmegosztó átlagban 1-1.5 egységet párolog évente, és a lakásban általában 19-21 fok van. Panelprogramos a ház 2006 óta. (Ezek voltak benne a panelprogramban: ablakcsere, szigetelés, thermosztatikus radiátorszelep)
A legnagyobb pazarlás szerintem a fürdőszoba állandó fűtése (ezt érdemes átalakítani zárhatóra), mert a legtöbb hő itt távozik a szellőzőn keresztül, mintha minden lakó kirakna egy radiátort az ablakon kívülre, ami az utcát fűti.
Ki gondolta volna hogy az évtized slágere a légterápia lesz? Naiv ügyfél édesanyját az ismert módszerrel meggyőzték, hogy rögtön 2 darab eszközt vásároljon, majd amikor a kiszállítás előtt visszamonta a rendelést, elmentek szabadságra. Naiv ügyfél kicsit ideges levelet írt a…..
Naiv ügyfél hiába kérte, hogy a csomagját óvatosan kezeljék, mert törékeny. Cserébe megállapították, hogy nem is kérte, úgyhogy kártérítést sem fizet a Posta: Kb. egy hónapja küldtek nekem egy mikrohullámú sütőt. A szállítás lebonyolítására az MPL Vaterafutár…..
Bandi-Szeged 2012.08.15 00:06:01
Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger · kitalator.blog.hu 2012.08.14. 10:20:00
Rá kell írni, hogy tömény salétromsav, lötyögő dugóval! Aztán egyet tényleg úgy feladni, hamis címről hamis címre...

Ezzel csak az a gond, hogy ADR -es (magyarul veszélyes áru)csomagot nem szállítanak, vagy ha mégis, akkor nagyon drága lenne. :)
Valószínűleg évtizedekig eláll, de azért legközelebb érdemes megnézni a címkék vásárlás előtt: Anyám ma volt vásárolni az Allee Sparban, vett egy csomag sörperecet (sört is hozott... :D ), amiről itthon kiderült, hogy már több mint fél éve lejárt a szavatossága. Jó,…..
Bandi-Szeged 2012.08.13 13:23:05
Máté napokig hívotatta a GTR futárszolgálatot, amire végül kinyögték, hogy elveszett a Vaterán rendelt 40 ezer forintos Galaxy telefonja. Egyéb információt nem tud kiszedni belőlük. Április 15. óta viszont felemelkedett a vagyon elleni bűncselekmény értékhatára 50 ezer…..
Tímea egy Ikea konyhabútorba épített Whirlpool gáztűzhelyet szeretett volna működésre bírni, de a két cég között nem elég olajozott a kommunikáció: 2009-ben vásároltunk egy komplett konyhát háztartási gépekkel az Ikeában, amelyekre 5 év garancia van. Már a beszerelés…..
Zoli sajnos még azelőtt sikeresnek értékelte órája eladását a Vaterán, hogy a vevő vissszahozta volna, ő pedig visszaadta neki a pénzt. A Vatera ettől függetlenül igényt tart a jutalékra:Meghirdettem egy órát 35 ezer forintért. Licitált is rá valaki, később átvette a…..
Bandi-Szeged 2012.06.08 20:51:10
@boli04: 2 nap után nem tiltanak ki, legalábbis nekem nem két nap volt hanem kb 1 hét, és közben 2x küldtek felszólítást. Nekem a vaterával nincs semmi bajom, pár éve használom már, és nem vertek át rajta sem eladók, sem a vatera. Azért tetszik, mert eddig bármit meghírdettem, az elkelt.