Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macstappancs

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az étterem gyorsan alkalmazkodott a NER-hez, és megszüntette az értékelés lehetőségét. ..
macstappancs 2019.01.08 22:45:28
@dare:

Persze, ott ahol a mosogatáshoz a boyler az étterem tulajdonosának a nevén levő villanyórát pörgeti.
Ahol nem, ott azért máshogy alakul az egyenlet. Vagy szerinted nem?
(Ez csak szemléltető példa volt, próbálj meg ezen felülemelkedni és a mögöttes tartalmat értelmezni. Köszi.)
macstappancs 2019.01.08 22:46:37
@dare:

És látod?
Működik.
macstappancs 2019.01.08 22:48:38
@Qjubigyó:

Kíváncsi leszek, mikor mondják, hogy Orbán megnácult, mert neki is ott van a lába, mint Hitlernek.

Ilyenek ezek a belterjes, hasznos idióták.
Tegnap benyújtották a Matolcsy-féle megszorításokat, és bekerült több új elem is. Többek között az, hogy a kölcsöntörlesztés után is kell majd fizetni a tranzakciós adót. Ez nem jelent mást, mint hogy beigazolódik: a kormány csak névlegesen harcol a bankok ellen, igazából a…..
macstappancs 2012.11.09 23:57:31
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ezt kérdezhetnék ám azok is, akik többet fizettek eddig a semmiért, de mondhatjuk azt is, hogy azért, hogy a mindenkori kormány tudjon szavazatokat szerezni, ugye?
A számok GONDOLOM azért lettek ennyiek, mert pszichológia is van bennük, EZT még (a kormány szerint) befizetnék az emberek, ha több lenne, megint eldugdosnák.
De lehet más indok is, ez csak egy.
macstappancs 2012.11.10 00:00:28
@Cpt. Flint:

Én erre m,indig azt szoktam írni, hogy meg kell nézni a "vasfüggöny két oldalát, és utána megint el kell kezdeni erről beszélgetni.
És igen, banga nép lett, mert még mindig hisz az "ingyen-ben" és a "megjár-ban". Ezt (is) tette a szocializmus.
macstappancs 2012.11.10 00:02:19
Ma temették el Zwack Pétert! Először is, részvétünk a családnak, a barátoknak, az ismerősöknek. Egy nagy embert veszített el a magyar közélet. Viszont amit a Kossuth Rádió tett a temetés kapcsán, az nagyon durva: Zwack Péter életéből csak a neki tetsző dolgokat mondta el. A…..
macstappancs 2012.08.22 15:15:39
@félázsiai 2llkedő:

Ez igaz. Szerencsére a többség azért tudja, de legalábbis sejti, hogy zwack-félék hogyan is szerezték a vagyonukat, így ha az én történetem nem lenne igaz - De különben igaz - akkor is buzgón bólogatnak, hogy:
-lám-lám, mégiscsak igazak azok a mendemondák, amik azt állítják, hogy azok mind olyanok, amiket mondanak róluk...
De ettől függetlenül nyugodtan elhiheted, hogy igaz a történet.

De azért, hogy a rohadt-szemét tolvaj állibsi szadeszosról kiderüljön a viselt dolga, itt egy országgyűlési határozat, ahol csak a te kedvedért a kérdéseket lehet olvasni, kis kényszer, hogy kénytelen legyél keresni vagy ellenkezőleg: benned maradjon a fullánk, hogy mégiscsak igaz a hír:

www.complex.hu/kzldat/o05h0039.htm/o05h0039.htm

De hogy mégiscsak egyértelmű legyen, itt a vám hivatalos weblapjáról egy pár sor, hogy a gazember aki a minap felfordult, mégiscsak adócsaló tolvaj volt:
A Zwack Rt. mentesítését vizsgálják

Tegnap kezdte meg munkáját a Zwack Rt. több tízmilliárd forintos adótartozása és a jövedéki törvény módosítása közötti összefüggést, illetve Arnold Mihály, volt országos parancsnok lemondásának egyes vetületeit vizsgáló parlamenti bizottság. A bizottság vizsgálja majd Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter felelősségét is – írja a Magyar Nemzet. A témában publicisztika jelent meg a Népszabadságban.
www.vam.hu/viewBase.do?elementId=3853
macstappancs 2012.08.22 15:34:26
@félázsiai 2llkedő:

Látod? Erről beszéltem két hozzászólással ezelőtt. Ha nem sikerül hiteltelenné tenni a másikat, máris jön a következő: de hát a X is ezt csinálta, meg annyit lopott, meg izé...
Saját magad adod a tanúbizonyságot erről...
macstappancs 2012.08.22 16:22:13
@félázsiai 2llkedő:

persze, azért mondott le arnold is.

ha-ha-ha

www.gondola.hu/cikkek/41626-I__A_Zwack-ugy_miatt_kellett_tavoznia_Draskovicsnak____-_gondola.html

De ez volt az utolsó veled, aki akar utánanéz, te meg nem hiszed. Tényleg ennyi.
De, hogy ne felejtesd: már a kondérban úszik az adócsaló.
Szegedi Csanád zsidó. Ez a kérdés alapvetően lényegtelen lenne egy normális országban. Ami miatt mégis érdekes az kisebbik részben az, hogy egy, a zsidóság köré középkori mítoszokból gyűlöletet építő párt képviselőjéről beszélünk, illetve az, ahogy Csanád és a Jobbik…..
macstappancs 2012.06.27 17:24:05
@Failer:

A zsidó az egy népcsoport?
Hmmm...
macstappancs 2012.06.27 18:59:31
@mg007:

Ja, ez akár jól is elsülhet. Lehet mondani, hogy itt a bizonyíték arra, hogy nem "a" zsidóval van a baj, hanem azzal, azzal a tulajdonsággal (-okkal), amit a "zsidó"-val azonosítanak.
macstappancs 2012.06.27 19:02:28
@Gee Halen:

Aki nem "a" zsidó.
Gyakorlatiasan: aki nem antiszemitázik lépten-nyomon. Ez EGY példa.
Schmidt Mária nagy port felkavart cikke (Reakciósnak lenni –mi a jobb?) szerint mintha kísértet járná be –nem Európát-hanem hazánkat: a reakció kísértete. A baloldali sajtó a proklamáció súlyához mérten, sok helyütt, hevesen reagált az írásra. Sajnos azonban sokszor…..
Tegnap a fényes utcán egy idióta odament egy 90 éves emberhez, és inzultálta, már ez szégyen lenne. De a 90 éves ember Dr. Schweitzer József nyugalmazott főrabbi és csak azért inzultálták, szóltak be neki, mert zsidó. Másik ok nem lehetett, az antiszemitizmuson kívül nincs más…..
A kőbányai önkormányzat a Terebesi erdőben 50 hajléktalan kunyhóit akarja ledózerolni. A kunyhólakók több mint tíz éve laknak a területen és eddig se a lakókkal se a rendőrséggel nem volt konfliktusuk. Fotó: MTI/Kalló Bea Tudomásunk szerint a kunyhóbontásokról a döntési…..
macstappancs 2012.06.13 21:45:03
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A kerítéses problémádat nem értem. Azt nem értem, hogy miért ide írod, de azért nem hiszem, hogy ne lenne megoldás. Tutira.
..
Azt már írtam, hogy el tudom képzelni, hogy vannak jobb hajléktalanok a rosszabbaknál, persze azt nem tudni, hogy csak azért-e, mert még csak friss húsok a hajléktalanok között, és ezért még valami maradt bennük ideig-óráig. Segítség hellyel-közzel van, a hajléktalanszállók. Tudom, én sem költöznék oda, de a kapualj helyett még az is jobb.
Ettől függetlenül ez nem ok - és és magyarázat - az einstandra az erdővel kapcsolatban.
macstappancs 2012.06.13 22:00:11
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Belekoty:
az, hogy te a parkba kimész és egy pokrócon kumsz egyet, azt senki, sehol nem fogja zokon venni, ha csak nem magánterületen teszed, de némely esetben - szántó, legelő - talán még akkor sem.
..
Összefoglalva:

Eleve hibás és gonosz feltételezés az, hogy ha valaki iránt semlegesen viselkedem, akkor azt úgy veszik a álliberálisok, hogy én ellenséges vagyok azzal az illetővel szemben.
Nem. Ha nem kívánok rosszat a hajléktalannal szemben, azt nem azt jelenti automatikusan, hogy egyúttal rosszat is akarok neki. Ha nem szeretném még elvi síkon sem támogatni azt, hogy oda építsen és ürítsen, ahonnét a legkönnyebben tud eljutni arra a helyre ahol az érzése szerint a legkönnyebben tud koldulással piára valót szerezni, nem jelenti azt, hogy én rosszat is kívánok neki.
Értem én, hogy pár bunkó, köcsög, megélhetési és állibsi semmirekellő tolvaj humanista azzal akarja a lelkiismeretét megnyugtatni és címlapra kerülni, hogy látszólag kiáll ezekért az egyedekért, de ezt én annyira sem tolerálom, mint a hajléktalanok bungaló építést a belterületi zöldövezetben.
Ráadásul az adómból egy tekintélyes részt hasítanak ki a szociális háló fenntartására - az, hogy a már említett tolvajok ezt is ellopják - ezért én úgy érzem, hogy ha kötelező módon is, de vállaltam már részt ezen és hasonló problémák megoldásában úgy, hogy ne akarjon már tőlem semmi ezen felülit elvárni. Még annyit se, hogy ha az erdőben járva hajléktalan szeméttelepre érek, akkor az egyenruhás bűnözőket hívjam segítségül.
Vagy arra az önkormányzati képviselő testületre szavazzak - képletes módon - aki ezt az állapotot megszünteti.
macstappancs 2012.06.13 22:03:15
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Ja.
Hát én úgy vagyok ezzel, hogy ha biztos vagy az igazadban - az elbirtoklást nem tudom ezzel kapcsolatban értelmezni - akkor először szóbeli tárgyalás a szomszéddal, utána esetleg jogi út, és a végén meg fizikai megsemmisítés, ha az első kettő nem ér célt.
Persze, ha csak vélelmezed, hogy nem jól van a kerítés, akkor bizony te vagy a hunyó, ha nincs eredeti földmérői térkép a kezedben...
De azt, hogy finoman szólva furcsa a magyar jogrend, tökéletesen egyetértek.
Mint mindanyian képviselőink is rá vannak kattanva a foci EB-re. Sajnos sokszor a meccsek beleesnek a munkaidőbe, és így történt ez tegnap is, amikor a Franciaország-Anglia mérközést honatyáink nem tudták figyelemmel követni, csak munka közben. Természetesen képviselőink se…..
macstappancs 2012.06.12 20:14:07
@weisz manfréd huba:
Ja, hogy feltételezed...
Nem lehet, hogy az egyik képviselő inkább most küldte át skype-n a linket, hogy ki az a 20+ családtag iványi gáboréknál, akik mindnyájan - nyilván véletlenül - az oltalom karitatív alapítványnál dolgoznak?
De csak egy példa ez, írhatnék többet is.
macstappancs 2012.06.13 12:21:42
@NWolf:
Hát, én is akkor a gép előtt ültem, de nem emlékezem, hogy így csináltam volna.
..
Amúgy persze, hülyén veszi ki magát, hogy a képviselők munkaidő közben focit néznek, de egyelőre nem tudom eldönteni, hogy az-e a baj, hogy Jobbikosok, vagy csak az, hogy általában a képviselők nem azt csinálják, amit kéne.