Regisztráció Blogot indítok
Adatok
radayrosseb

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdték kijelölni országszerte a polgári védelmi szolgálat tagjait. Az eddig önkéntesek által végzet folyamatokat mostantól a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt emberek fogják végezni. 2010-ben az árvíz idején mi is szerveztünk önkénteseket homokzsákpakolásra, de…..
radayrosseb 2012.08.01 17:21:44
Már bocs, de a cikkíró is és a kommentelők többsége is marha nagy tévedésben van.
1. Nem a hadseregbe kell kötelezően szolgálatot vállalni, hanem a települési / területi polgári védelmi szervezetbe. Ez nem kényszermunka, hanem ha a sz@ros faludat/városodat mondjuk elönti az árvíz, akkor kutya kötelességed lesz (már ha a polgármester kijelöl) részt venni a károk elhárításában, az emberek és anyagi javak mentésében stb. Szerintem egyébként ez mindenféle kijelölés nélkül is kötelessége lenne minden jóérzésű, normális, a helyi közösségért felelősséget érző embernek.
2. Ez egyáltalán nem új dolog, ez eddig is így volt. Eddig is a polgármester jelölte ki határozattal a települési polgári védelmi szervezetek tagjait, csak eddig nem a Katasztrófavédelmi törvény, hanem a korábbi honvédelmi tv. és a polgári védelemről szóló (1996-os!!!!) tv. alapján. És eddig sem volt ez kívánság műsor, akit beosztottak, annak mennie kellett, ha hívták.
3. Eddig is voltak felkészítések és gyakorlatok a kijelölt emberek részére, én magam is tartottam minden évben min. 3-4 településen.
4. Az új tv. szerint a legtöbb településen a korábbinál jóval(20-30 %-al) kevesebb ember lesz beosztva ezekbe a szervezetekbe.
Szóval mielőtt ilyen sivítozásba kezdtek (főleg a poszt írója) jó lenne, ha kicsit informálódnátok, mert ez megint csak vihar a biliben.
Egyébként ez a rendszer nem magyar találmány, az európai országok többségében is így működik. Persze inkább csak az olyan elmaradott és antidemokratikus helyeken, mint Ausztria, Németo., Svájc, Hollandia stb.