Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leonardo kertészei

37 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cser Judit, a Kapanyél blog főszerkesztője kint járt a Leonardo kertben, locsolt, fotózott, kérdezett, és feltette a Kapanyélre a kertünket. Katt a képre az olvasáshoz! ..
... avagy jövőre mit csinálok másképp   1. fejezet  Mivel a szezon elején már írtam a blogba, (b)logikus volt, hogy így az első év(szak) vége felé ismét jelentkezzek, megvonva az időszak mérlegét. Ha valaki még emlékszik az egyik első bejelentkezésemre… annak…..
A kakukkfű (thymus vulgaris) egy gyönyörű évelő fűszernövény, amely nagyon jól viseli a szárazságot így sziklakertbe is ültethető. Sajnos a hazai konyhában kicsit mellőzött lett a kakukkfű, de szerencsére a kiskertekbe egyre többen ültetik ezt a gyönyörű és aromás…..
A (kis)kertekben ültethető, nevelhető fűszer- és gyógynövények a Györgytea® szakmai tanácsadásával Kerti kakukkfű (Thymus vulgaris) Citromfű (Melissa officinalis) Mentafélék: borsmenta (Mentha x piperita); fodormenta (Mentha spicata var. crispata) Kerti…..
Sokunk kiskertjének növényei átlényegültek gasztronómiai csodává, ezért elkezdhetjük a másodvetést. A kiürült veteményes ágyásokból takarítsuk ki a növénymaradványokat, ássuk fel és munkáljuk el a talajt, és vessünk el a rövid tenyészidejű sárgarépát, zöldbabot,…..
Ma kivettem a dunsztból az idő előtt leszüretelt paradicsomból készült chutney-t. Hangulatképek a feldolgozásról és a végeredményről. Ne keseredjetek el, ha a fertőzés miatt korai szüretre kényszerültök, isteni finom, az ízek kavalkádja kárpótolni…..
Egyik nap nem volt ott semmi, másnap meg már ott állt. A bejárattól kissé jobbra. A felkelő nap éppen 63°-os szögben világította meg az építmény csúcsát. Kicsit girbegurba, de törekszik a szépre, az esztétikuma remekül illeszkedik a kert kösz!téri bútorai közé. Ki…..
Ma reggel belocsoltam a növényeket, remélem, a további paradicsomtermést megmenekíti a csúcsrothadástól! Olvassátok el, és ti is használjátok! ..
A csúcsrothadásban szenvedő paradicsomjaim  átlényegülése.     Hozzávalók: (1 kg paradicsomra vetítve) 1 kg zöldparadicsom 20 dkg nyers nádcukor 1 db zöldalma 1 db lila hagyma 1 db citrom 1 dl víz só fahéj, szegfűszeg, reszelt, friss gyömbér, kis chili,…..
Az egyik bokromon ilyenek lettek a bogyók. Aki ilyet tapasztal, azonnal távolítsa el a bokorról, mert megfertőzi a többi, még egészséges paradicsomot is! Ez vagy paradicsomvész, vagy szürkerothadás. Póczonyi Zsolt, blogdoktor csütörtökön (07. 19.), este 6 után kijön a kertbe és…..
Július 14-én, a Tesz-vesz szombat keretében a Leonardo Kert kertészei raklapokból egyedi hangulatú köztéri bútorokat készítettek. Ím! ..
Leonardo kertészei 2012.07.24 10:46:05
1. hírek 2. MR Kossuth Rádió 3. film a rádióriporthoz 4. Magyar Demokrata..
A Leonardo Kert flórája egészséges összképet mutat, a kiskerteken látszik a gyakori, egyre nagyobb szakértelemmel, igényességgel és szeretettel végzett növényápolás. A növények egészségesnek látszanak, némi tápanyaghiányon és napégésen kívül komolyabb károsodás nem…..
Tegnap délután 2 autó és 9 lelkes ember segítségével a kertbe kerültek a kerti bútorok alapanyagát képező raklapok. Pillanatfelvételek a Corvin Pláza előtti indulástól a kertbe történő áthordáson át a július 14-iki Tesz-vesz Város polgáraira várakozó raklapgúla…..
Bruce, a Willis szombaton a józsefvárosi Tömő utcában, a Leonardo Kertnél adta még drágábban. A film sztorija szerint John McClane (Willis) Oroszországba utazik, hogy kiszabadítsa foglyul ejtett fiát. A moszkvai jeleneteket veszik fel a 86 napos magyarországi forgatás során. A film…..
A citromfű és menta metamorfózisa!..