Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mirabilis

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állami koncertszervező hallani sem akart róla, Schmitt Pál viszont támogatásáról biztosította a haldokló szocializmus korszakának emblematikussá vált budapesti gigakoncertjét. Az angol együttes teljesíthetetlen igényekkel állt elő, de cserébe megkapták a hazai filmes szakma…..
mirabilis 2012.09.24 23:59:05
@one armed scissor: Abból kiindúlva, hogy az unokahúgom egész normális lett, tényleg tulzott óvatosság volt édesanyádtól a koncerttől való távolmaradás. Talán még jót is tett volna!;) Gondolom te is valamikor decemberben születhettél. (Azt hiszem rátok Csernobil kicsit veszélyesebb volt, mint a Queen koncert, főleg, hogy az nem volt szabadon választható opció...)
A gyakorlatban a félidős terhes kismamával való koncertlátogatás úgy zajlott, hogy még nem is láttuk a Népstadiont, de a nővéremnek már pisilnie kellett, így betértünk az első útbaeső kocsmába a Kerepesi - Hungária sarkán. Persze már tele volt, főleg a női wc előtt hosszú sor, aztán egy harcos amazon kisajátította a férfi wc-t is, ez kicsit segített a helyzetünkön, bár a pasik (az a néhány, aki arra tévedt) ezt annyira nem díjazták, mint mi. A következő felvonás már a stadion kerítésén belül következett, kedvenc nővéremnek megint pisilnie kellett, mert az a fránya kölyök nyomta a hólyagját. Nagy élmény volt az újabb, most már tényleg nagyon hosszú sorban állás valami konténer budinál. A nővéremet meg is fenyegettem, hogy most már pisilje ki magát rendesen, mert nem vagyok hajlandó még egyszer sorban állni vele, nem ezért jöttem/tünk. A sógorom (hárman voltunk) közben megpróbálta a küzdőtéri jegyünket lelátóira cserélni, hiszen nem voltak ők annyira felelőtlen kismama/kispapa, mint elsőre tűnik, egy jó kis hasbarúgást azért nem akartak megkockáztatni. Persze ez nem jött össze, mármint a jegycsere, így fogtuk magunkat és felsétáltunk a középső lelátóra és a gömbölyödő pocakra hivatkozva bekéredszkedtünk a nagyjából legjobb helyre. Jó fejek voltak az ügyelők/beengedők (gondolom többön kellett átjutnunk, de csak az utolsóra emlékszem, szó szerint félrenézett), simán beengedtek, még rendes ülőhely is jutott egymás mellé.
Amire még pontosan emlékszem, hogy a közelünkben volt egy srác két csajjal, ő közöttük ült és hol az egyikkel, hol a másikkal csókolódzott. Meg is állapította a sógorom, hogy ezek szerint ő valamit rosszul csinál...

Többen kérdeztétek, hogy milyen volt a hangzás. Pontosan már én sem emlékszem, de nagyon rossz nem lehetett, arra emlékeznék. A hangerővel sem lehetett gond, fent a tribünön nem volt hiányérzetem. Hozzáteszem, akkor még nem volt összehasonlítási alapom, hiszen nekem is az első ilyen nagy koncertélményem volt, mint gondolom a jelenlévők 99%-ának. A koncert viszont biztos nem volt egetrengető, mert bár akkor non plus ultrának éreztem, de olyan sok mindenre nem emlékszem belőle. A kis 16 éves csitri lelkemnek a Who wants to live forever nagyon bejött. Fent a tribünön a Tavaszi szél is átjött, meg persze a magyar zászló. Összességében nagyon nagy élmény volt.
Aztán '87-ben a Genesis mindezt messze überelte, pedig őket nem is nagyon ismertem.
A KARD A vízügy nem játék! 2012.06.06 15:28:00
Válságunk éveiben időről időre jön a hír, hogy megszűnt ez meg az. Na de a vízállásjelentés? Joggal vagyunk (voltunk?) büszkék arra, hogy a magyar vízügyi szolgálat a világ élvonalában van. Nem véletlen: hazánk földrajzi helyzete, a folyóvizek által feltöltött, és…..
mirabilis 2012.06.07 12:58:41
@urbansprawl: Ha nincs pénz, ember, eszköz (felsőbb akarat, mert leginkább lesz...ák), akkor még 2012-ben is elég nehezen mászik be a hardcopy a merevlemezre.
mirabilis 2012.06.06 23:35:30
@Laciii: Nem. Az "ingatlanügyekben jártas üzletember" is most került oda áprilisban, a 2008-as kótyavetyéléshez nincs köze, azt még mások intézték. A félreértésed valószínűleg abból fakad, hogy a HVG cikkből Gábor által idézett rész végén a 2008. csak egy hivatkozás egy korábbi, 2008-as cikkre, nem az idézetet, cikket datálja.
mirabilis 2012.06.06 23:36:17