Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eßemfaßom meg áll

15 bejegyzést írt és 13327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet ezért a kijelentésért sokan meg fognak kövezni. Nem gondolom, hogy ördögtől való lenne ez a gondolat. És ha nagyon pontos szeretnék lenni, akkor nem feltétlenül a lakásra gondolok, hanem a méretére.Elsősorban a méretéből adódó fenntarthatóságra, energiaigényére, fűthetőségére, stb. Bár egy…..
eßemfaßom meg áll 2022.10.24 20:55:15
Nem
Energiahatékony fűtést és hűtést biztosítanak a hőszivattyúk, amik jelenleg a leghatékonyabb technológiát jelentik az épületek szénsemlegessége felé. Az üvegházhatású gázok csökkentése nélkül lehetetlen lesz megállítani a klímaváltozást, ehhez pedig csökkenteni kell a fosszilis üzemanyagégetést…..
eßemfaßom meg áll 2022.08.28 10:28:05
@arthurthedent: "2) Jól hangzik, csak ha megfordítjuk a kijelentést akkor kicsit kevésbé vonzó: a hőszivattyús házakat megvenni drágább." Üzemeltetni meg olcsóbb, ezért tudják drágábban eladni. Mindemellett téged mint eladót az érdekel, hogy a befektetésed emeli-e az ingatlanod értékét. Az arany WC is növeli a ház árát viszont nem lesz tőle gazdaságosabb a ház üzemeltetése.
eßemfaßom meg áll 2022.08.28 12:31:57
@arthurthedent: "Én még soha nem " akkor nem olvasol a FB-on klímás höszivattyúk hirdetések alatt kommenteket:) Na jó, nem azt, hogy megfagynak hanem azt, hogy a höszivattyúk szart sem érnek a minuszokban.
"Sajnos a blog nem tette világossá" Höszivattyúról ír végig, nem talajszondás höszivattyúról.
"Sokan csak ezt nevezik hőszívattyúnak" Én még ilyennel nem találkoztam -, hogy klasszikust idézzek majdnem pontosan - de egyébként sem érdemes egyesek tájékozatlanságából kiindulni. A höszivattyú az höszivattyú.

Gree Amber Royal klíma -30fokig működik, nyilván itt már COP1hez közelebb mint a 4-hez és ez nem az obipraktikeres legolcsóbbkészülékamitkapnilehet de nem is egy daikin vagy panasonic nyózzázé. A gyakorlati tapasztalatom az, hogy felfűtik a házat és filléreket fizetek a villanyszámlára.
eßemfaßom meg áll 2022.08.29 18:03:25
@fkv.119: A talajszondás nyilván a legjobb de annál a befektetés meg a munka is lényegesen nagyobb, a levegős is tudja ami errefelé szükséges.
Az augusztus a kerti szezonban nem igazán jelentős hónap, a veteményesben kevés a munka (bár akad ilyenkor is vetnivaló), a nagy melegben keveseknek van kedvük odakint tevékenykedni. Van azonban egy izgalmas lehetőség, mely ehető termést kínál, és a telepítés, nevelés közben nem kell a kánikulában…..
   Nem ma történt, nem is tegnap. Már 4 éve (2018-ban), hogy lebontották Szolnokon a néhai tüdőkórházat. 2017 szeptemberében járunk ott, és néztük meg...
eßemfaßom meg áll 2022.08.11 06:51:35
@shoxx: Meg egy park szuper játszótérrel meg sportolási lehetőségekkel. www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2021/04/megnyilt-szolnok-legnagyobb-kozossegi-tere-az-ormos-imre-park
Az idei nyár nagy, valószínűleg történelmi fordulatot hozott a magyar emberek gondolkodásában...
eßemfaßom meg áll 2022.08.10 16:40:03
@BrianZ: Jogos észrevétel lenne, ha a helyi szmog lenne a fő probléma, nem pedig a globális felmelegedés.
Új fogalom születik; „GÁZKOMMUNIZMUS” Valljuk be, mostanság már szinte semmin sem csodálkozunk. Először is jött a Németh Szilárd által indított, jól megszokott rezsivédelem felrúgása, amit különböző baljós táblázatok követtek kisebb infarktusoktól kísérve, miszerint van, aki ötször, hétszer többet…..
eßemfaßom meg áll 2022.08.05 15:19:40
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem kerested elég alaposan, az oroszukrán meccs élő közvetítésébe eldugva lehozták 17:32-kor. A keresőjük megtalálja :) persze nehogy szó érje a ház elejét gyorsan írtak egy cikket az "élő pajzsként" funkcionáló atomerőműben dekkoló ruszkiról és kirakták a címlap közepére szóval a világ rendje helyreállt.
eßemfaßom meg áll 2022.08.05 15:22:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: a 444-en viszont semmi, meg sem történt. A hvg ma reggel lehozta szintén a percrőlpercrében, mellékelve Zelenszkij rosszallását.
Várható volt, hogy a kormány lépésről lépésre számolja fel a saját maga által hozott szociális intézkedéseket, és a szombaton bejelentett üzemanyaggal kapcsolatos megszorítások sem tekinthetők véglegesnek. Hasonlóan a rezsicsökkentés csökkentéséhez a kedvezményes benzinvásárlásra jogosultak körének…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.31 18:20:29
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: személy szerint leszarom
eßemfaßom meg áll 2022.08.03 09:20:49
@birkamenet: "21. századnak megfelelő energia takarékos és alternativ rendszereknek a támogatásába ment volna" Mindeközben a németek elkezdik a fatüzelést "felmelegíteni" www.dw.com/en/germany-stockpiling-wood-in-fear-of-gas-shortage/a-62601419 "Germany: Stockpiling wood in fear of gas shortage
In search for alternatives to heating with gas, Germans are increasingly turning to wood. Wood-burning stoves are subsidized by the government, but experts warn of serious health repercussions"
Óriási és embert próbáló változásokat hozott az elmúlt időszak - ezek közül talán éppen a rezsiárak változása az, ami a legintenzívebben érinti itthon legtöbbünk életét. Aki teheti, máris keresi a megoldásokat, hogyan tudná csökkenteni azt az összeget, amit havonta ki kell csengetnie a jövőben…..
eßemfaßom meg áll 2022.08.02 19:23:17
@accountant050915: Főleg, hogy a napelem a fűtésben semmit nem segít, akkor termel sok áramot amikor nagyon meleg van és akkor nem termel szinte semmit amikor fűteni kellene. Nekem b30 fal 16cm fehér eps, 2rétegű de új ablakok, gáz nincs bekötve, minden villany, fűtés klímával, simán kijön a H tarifás óra is a rezsilimit alá pedig a födém még nincs is szigetelve.
eßemfaßom meg áll 2022.08.02 21:03:29
@accountant050915: Igen, nekünk ugye itt vannak a klímák, de csak a pár extrémmeleg napon mentek pár órát hűtés üzemmódban, egyébként csak kis visszafogott ventilátorként szolgáltak ami pont elég volt ahhoz, hogy kellemes legyen a házban az élet. Az ablakok árnyékolása kb a legfontosabb nyáron, ha telibe kapja a nap akkor olyan mint egy felfűtött kandalló üvegajtaja, ha meg van előtte bármi akkor szinte hideg az üvegfelület. Hajrá racionális szigetelés. Amikor az újabb felragasztott 1millió forintnyi szigetelőanyag már a 10ezres fűtésszámlát felezi az nem annyira racionális.
eßemfaßom meg áll 2022.08.03 09:04:13
@Tesztelo.hu: Az elszámolás termel áramot? A nyáron termelt felesleges 100kwh áram hány m3 gáz téli elégetését váltja ki?
Fuss_b@szod! Lobbanáspont 2022.07.28 16:18:03
    Nem hiábavaló a gondos munka. Amennyiben a megosztás, a gyűlölet és a kirekesztés magvait elhinted a hülyék kertjében, nagyon hamar szárba szökken az idiotizmus és termőre fordul! Pedig aszály van. Ellenben a mi tekintetes köztársasági elnökünk egy posztjában megerősítette, hogy Isten felé…..
Ghira Zsófi többszörösen is erősíti a Járókelő csapatát; ügykezel és fordít, de a vele készült interjúból kiderül, hogy emellett elképesztően sok dolgot csinál még: urbanisztikát tanul, doktorit ír, kutat, fordítói képzésre jár, nyári egyetemen vesz részt, európai díjat nyer, maratont fut, ezek egy…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.29 10:19:17
Kétségtelenül a Metallica egyik legklasszikusabb dala a Master Of Puppets, melyet bátran nevezhetünk akár generációk thrash metal himnuszának is. A 1986-ban kiadott dal sohasem kapott hivatalos videót. Eddig! Ugyanis most az ILOVEDUST készített hozzá egy hivatalosnak tekinthető dalszöveges klipet.…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.29 10:08:59
Azt hiszem, nincs olyan ember, aki ne hallotta volna Rejtő Jenő nevét, vagy ne találkozott volna P. Howard regényekkel. Izgalmas kalandokban és fordulatokban bővelkedő, hihetetlenül vicces könyvei mindig és minden korosztálynak pompás olvasmányok. Korábban a WMN oldalon írtam már A szőke ciklonról,…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.29 09:05:51
@Von Hermanitz: Véletlenül ezek azok amik anno kijöttek képregényben :)
  Az Országgyűlés egy hete kinyírta az egyik legnépszerűbb adózási formát. Már ez is épp elég baj. Ami viszont különösen visszatetsző, az néhány kormánypárti politikus és újságíró a döntéshez fűzött kommentárja. Mert olyan nincs, hogy nyitunk egy klubot, éveken át működtetjük, majd amikor bezárjuk…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.24 09:48:07
@leponex: "azaz azokat a törvényes lehetőségeket, amelyekkel a törvényalkotó feltehetőleg nem számolt" számolt hiszen konkrétan tiltja a törvény szövege, inkább azzal nem számoltak hogy akkora tömeg fog nekiállni adócsalni amit a nav már nem tudna egyenként kezelni. Igy jön a gyalu és hullik a forgács.
eßemfaßom meg áll 2022.07.26 20:01:32
@leponex: Ha a törvényben fel van sorolva, hogy nem lehet katázni és úgy katáznak azt te minek nevezed?
eßemfaßom meg áll 2022.07.28 08:18:58
@leponex: Annál egyértelműbb burkolt munkaviszony, hogy a futár a futárcégnek számláz napi 8 órában a hátán futárcég hűtőtáskájával tekerve, nem sok van.
Mivel a tudomány lényegében érzelemmentes, ezért nem nagyon tudunk vele azonosulni, kivéve persze azokat, akik foglalkozásuk révén ebben utaznak. Laikusok számára a tudomány lehet érdekes, félelmetes vagy éppen a szabadságukat korlátozó is, hiszen a klasszikus tudomány teljes mértékben…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.25 10:39:28
eßemfaßom meg áll 2022.07.26 10:13:00
@midnight coder: Csak azért látod ilyen tökéletesnek mert te is a részese vagy. Gordon Freeman se látta '98-ban pixelesnek az alienszörnyek textútáját mielőtt szétlőtte őket
Hogyan lett a rendszerváltáskor még lelkes liberális fiatal politikusból sajátos fajelmélettel kampányoló autokrata vezető? Orbán Viktor politikai krédóját jól nyomon követhetjük, ha a székelyföldi Tusnádfürdőn elmondott programbeszédeit elemezzük. A valaha reálpolitikusként aposztrofált kormányfő…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.25 11:19:53
:)
Itt a blogon már sokszor esett szó az egyre terjedő akkumulátoros kisgépekről (elektromos kéziszerszámokról). A legtöbb esetben ez jó megoldást jelent, nincs több elvágott, útban lévő tápvezeték, nem kell aljzatot meg hosszabbítót keresgélni, teljesítményben pedig már ugyanazt nyújtják az akkus…..
Most alakul az Orbán utáni világ Ami néhány hete még elképzelhetetlennek tűnt, mára valóssággá lett. Amilyen szinten ízzé –porrá zúzta április 3-án a Fidesz a mai magyar ellenzéket, elképzelhetetlennek tűnt, hogy az elkövetkező 12-16 évben ne Fidesz kormányok és személyesen ne Orbán Viktor vezesse…..
Nyilván lehetne itt cifrázni a bevezetőt, de a cím nagyjából mindent elmond. Tényleg a véleményetekre vagyunk kíváncsiak...
eßemfaßom meg áll 2022.07.16 21:27:36
@Wildhunt: Nekünk gázmentes háztartásban (2gyerek 2 felnőtt) fűtési szezonban 600 fűtés nélkül 350 körül van a fogyasztás, ha a fütés-melegvíz-főzés gázról menne simán benne maradnánk a kedvezményes körben. Ha ezt a gáz-villany dolgot nem korrigálják miközben tudjuk, hogy a gázt drágán kell venni paks meg fillérekért termeli a delejt én is megyek tüntetni.
eßemfaßom meg áll 2022.07.17 07:30:29
@Gyökösi Attila: Autót pedig nem lehet 40 millió alatt kapni.
eßemfaßom meg áll 2022.07.17 07:34:40
@Gyökösi Attila: Az a 2KW-os fűrész kb 10 perc netto üzemidő alatt leszab egy szekrénysort. Tényleg ezen múlik, hogy Barkács Béla nekiáll-e elkészíteni a szekrénysorát?
Volt időnk bőven megcsodálni az Index címlapi blog.hu dobozból megnyitott posztok dizájnját... Szép volt, jó volt az áttetsző layer, ami mögött sejtelmesen (vagy éppen sokatmondón) feltűnt (vagy, ha úgy tetszik: megbújt) a teljes címlap.blog.hu.  Beláttuk, hogy ez a UX már nem annyira kúl így…..
eßemfaßom meg áll 2022.06.13 09:08:52
@Almandin: Nem kell ötletet adni, már megtették. A fene se fogja minden egyes posztnál végigkattogtatni a fél internetet csak hogy eljusson a kommentekig.
eßemfaßom meg áll 2022.06.14 16:47:10
@Almandin: persze és a folytatással ezt rögtön be is bizonyítod :)

"A kormány valószínűleg nem szereti olvasgatni a kritikus kommenteket."

A kormány nem olvas kommenteket. A kormány semmit nem olvas.

Egyébként nyilván azért van minden facebookos Orbán poszt alatt ott a Mesterházy meg a szabadcsapatai permanensen fikázva mert a fideszesek nem képesek elviselni a negativ véleményeket.
eßemfaßom meg áll 2022.07.15 18:11:39
Adócsaló lettem, meg bujtatottan foglalkoztatott, ezt mondja rólam a propagandagépezet. Ez olyan, mint amikor a díler mondja a fogyasztónak, hogy mocskos drogfüggő, pedig hát ő szoktatta rá. Az utcákon tombol a KATA háború, megint előkerült a tüntetés, a könnygáz, az előállítás, meg persze hogy…..
Az elmúlt időszakban csúcsra járattuk a klímaberendezéseket: aki tudja, a mostanában egyre szaporodó hőhullámok okozta kellemetlenségeket így igyekszik kivédeni. A különböző klimatikus viszonyok miatt változó az egyes tagállamok hűtési szükséglete (azaz az, mely napokon és mennyire erősen kell…..
Még pontosabban azt sem, de kevésbé ideges, kevésbé hangos, kevésbé veszélyes hellyé teszi magát. Az a lépés ugyanis, hogy az Európa-szerte (még) megszokott 50 km/h helyett lakott területeiken bevezették a 30 km/h-s legnagyobb megengedett sebességet, igazán még egy jó kis autósüldözésnek sem…..
eßemfaßom meg áll 2022.07.04 10:06:03
@bozon: Te ugye még életedben nem vezettél autót?
eßemfaßom meg áll 2022.07.07 18:36:41
@bozon: Mondjuk tényleg úgy csinálsz.
eßemfaßom meg áll 2022.07.13 14:48:42
@GyMasa: " Tehát, "megmentünk" 50 embert," már ha az az 50et teljesen szabályosan közlekedő autós csapta el azért mert 50ről nem tudod elég nagyot lassulni 30ról pedig tudott volna így a sebességcsőkkentés 0-ra redukálja a halálos balesetek számát.
Blogunk 1300 lelkes olvasója elmondta, hogy mi képes eltántorítani valakit a magyar tengertől. Ön egyetért velük?..
Nem tudták mi hiányzik ebből az országból? Na, most bejelentették: A főispánok és a vármegyék. Egy ilyen hír után az ember komolyan elgondolkodik. Valami „mémet” gyártson, vagy írjon valami „vicceset”. De szerencsére nem kell messzire menni. Csak egy kis képzelőerő kell hozzá. Hiszen vezérünk igaz…..
eßemfaßom meg áll 2022.06.22 18:12:23
@ulрius66: Egy fakenicktől dícséretnek venném, szóval kérlek.
Napokon belül megszűnik a Pesti TV, amely számomra két okból roppant sajnálatos. Az első gondom a likvidálásukkal kapcsolatban az, hogy "Ha rossz perceim vissza-vissza térnek", ez az adó legtöbbször felvidít. Csak oda kell kapcsolnom, és már múlik is a depi. Mert ennyi világot nem értő idiótát egy…..
eßemfaßom meg áll 2022.06.22 09:07:37
:)