Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teljesnev

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szerző:Koronkai Zoltán SJ Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve a napokban tartottuk Szólj be a pápának című programunkat. Ezen a Szólj be a papnak rendezvénysorozatból inspirálódva igyekeztünk válaszokat találni a fiatalok kérdéseire. Több mint 150 kérdés érkezett, és legtöbbjük a…..
teljesnev 2023.04.26 23:04:03
Félelmesen egyoldalú írás. Méltó párja a valaszonline-os páros interjúnak. Hol él a szerző? Nem ebben az egyházban, nem ebben az országban?

Csak egy példa: miért tesz úgy a szerző, mintha Ferenc pápa tevékenységét az egész katolikus egyház ámult szeretettel nézné? Komoly, nagyon komoly kritikus hangok vannak azzal a tanítással, lelkiséggel szemben, amit Ferenc pápa képvisel. (Persze a katolikus tanítás határain belül, mely sohasem állította, hogy a pápa minden szavát vak engedelmességgel kell fogadni.)

Igen, ezek a hangok nem hallatszanak itthon, mert a kuzmányista-görfölista magyar katolikus sajtó nem engedi szóhoz jutni őket. (Hasonló "lelkiséggel", mint amivel a NER sajtóját vádolják.) Ha Bayer Zsolt szót emel a pápa - igenis kritizálható - menekültekkel kapcsolatos véleménye miatt, azt joggal és megalapozottan teszi, sok külföldi és magyar katolikus szervezet és tekintély szavához csatlakozva. Igen bayerosan teszi, az sokszor nekem is durva, de tartalmilag teljesen megalapozott.

Drukkolok, hogy a Koronkai-Görföl-Török Csaba kör és a többi szélsőséges lelkiségű teológus csapatával szemben ne féljen szembemenni - akár egy párhuzamos (elektronikus) katolikus sajtó felépítésével - egy hiteles, katolikusságát komolyanvevő teológusokból, papokból és világiakból álló csendes többség, hogy ne váljunk mi is német mintára néhány éven belül a Katolikus Egyház sírgödrévé.
Gyerekkoromban nem rémlik, hogy jártunk volna a Bécsi úton az amfiteátrumtól kifelé, úgyhogy amikor a nyolcvanas évek vége felé egyszer mégis erre mentünk Esztergomba, csodálkozva néztem, hogy a 17-es villamos végállomásánál az egyik oldalon egy hatalmas lakótelep terpeszkedik, a másik oldalon…..
Fővárosi Blog Képrejtvény 2017.05.15 18:23:00
Hol készült a lenti fotóm? Segítek: egyházi vonalon keresgélj :-) A múlt havi rejtvény megfejtése: az Óbudai Zsinagóga, amely korábban a Magyar Televízió 5. stúdiójaként is működött...
Latint tanulsz? Minek?!? Mire mész vele?!? Hol fogod használni? Miért nem foglalkozol valami értelmessel? Miért nem töltöd valami hasznosabbal az idődet?!? Ha bevallod, hogy latin nyelv-függő vagy, jobban lesajnálnak, mintha kokainfüggő lennél. Ó istenek és istennők, ha ezeket a kérdéseket ki…..
Az ismeretségi hálózatok, amennyiben „kiegyensúlyozottan, tisztelettel, felelősségteljesen és az igazság melletti elkötelezettséggel” működnek, „erősíthetik a kapcsolatokat és az egységet, amivel hatékonyan mozdíthatják elő az emberi család harmóniáját” – írta…..
XVI. Benedek pápa lassanként e blog ünnepelt sztárja lesz. Úgy látszik, állandóan a laudator hasábjaira akar kerülni! :) Na de komolyra fordítva a szót, a latinos szubkultúrát sebesen bejárta a Fama (aki, mint ismert, mobilitate viget virisque adquirit eundo), hogy a pápa…..
Sokan példát vehetnének erről a blogról. Egyfelől szent őrültek gyülekezőhelye (és ebbe magamat is beleértem) másfelől ha vannak is vérmes véleményütközések (azok pedig vannak) a legtöbbször abból is konstruktívan jövünk ki. A minap volt egy kis vitánk az egyik poszt…..
Gyakori toposz a mai filozófiában, hogy Isten fogalma túl van a jó és a rossz kettősségén, dichotómiáján. Vajon ez azt jelenti, hogy Isten nem csak jó, hanem rossz is? Nem gondolnám. Egyvalami azonban bizonyos: sokan érzik úgy, a templomba járó emberek közül is, hogy az egyház…..
Elképesztően klassz fotót kaptam a Kiscelli Múzeumtól: egy 1880-as években készült panorámaképet a Dunáról. A dolog apropóját az adja, hogy szeptember 20-án időszaki kiállításuk nyílik BUDA–PESTI HORIZONT, Panorámaképek Budapestről címmel. A legtöbb, Pest-Budáról…..
Jöjjön egy kis szemérmetlen önfényezés a Magyar Nemzet kultúra rovatából, Szathmáry István Pál tollából. Az eredeti teljes változata itt olvasható, a rövidített pedig július 21-én megjelent szám 15. oldalán Sokan vásárolnának e-könyveket, de kevés a legális tartalom, a…..
Azt hiszem, elérkeztünk a Laudator blog ötéves történetének legnagyobb válságához. Eddig is volt már, hogy nem voltak új posztok hetekig, de a mostani leállás az eddigi leghosszabb. Két probléma van: egyrészt nincs időm, se kedvem hosszú bejegyzéseket írni (a régi bejegyzések…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2012.06.14 07:00:00
A kérdés ismét csak az: mit ábrázol a kép, merre járunk (a múltban)? További rejtvényekhez katt ide!  ..
Höll quondam dictus, cum suspicit astra Viennae       Hell clarum merito nomen adeptus erat.   Sic ex visceribus terrae, noctisque cavernis       In coelos gentem sustulit ille suam. Kepler 1631-ben figyelte meg először a Vénuszt, amint…..