Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pendragon

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet.  Hogy mi ezzel a probléma? Hát az. Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is…..
Az épület 1887-es átadást követően. Erdő a háttérben (KATT a nagyobbért)Darányi Ignácban nem hagyhattak jó emléket első földművelési miniszterségének (1895-1903) évei, mert amikor újra a tárca élére került 1906-ban rögtön kiírtak két pályázatot a Bukovits Gyula…..
pendragon 2010.02.15 20:10:00
m.blog.hu/va/varoskepp/image/2010/FVM/fvm_1907_palyamu_habicht_megdicsert.jpg

Erről a képről igazán a régi 2-es viliket hiányolom, kár, hogy nem tartottuk meg őket, milyen menő túristavonal lehetne (mondjuk így is az).

@solaitid: az a falusi ház a parlament mellett nagyon kemény:-)
NOBU! Apróbb csúszással kezdtük az adást, mert vártuk hátha befut Kristóf pajtás, de nem. Viszont cserébe kellemes karácsonyos zene szól a 19. percig. Utána meg mi, megszakítás nélkül. Clark Ádám tér! Hú! Itt akarod hallgatni. Meg utána lemegy még két szomorú karásonyos…..
pendragon 2009.12.22 13:24:30
@solaitid: köszi, ha külön szedem ki a második fele linkjét, akkor megy.

Szóval akkor ez most landmark lett?:) Nagyon kreatív... Főleg ez: epiteszforum.hu/files/imagelist/450_428ymg_P_09a.jpg

Ezek a tojások tényleg passzolnak ezekhez a mediterrán(?) rácsos ablakokhoz meg a házhoz?
Kár érte...
Remek műsort nyomtunk, jól át is csúsztunk a következő műsorsávba: elsőrész; másodikrész. Megbeszéltük, hogy hogyan építették meg eleink a Nagykörútat, ami ilyen nagy, és ez-meg-ez van vele. És hogy mi van vele ma. Van egy Nagykörút cími könyvecske, de a tuti az a Preisich…..
pendragon 2009.09.29 08:44:18
Népszerűtlen korszak népszerűtlen lenyomatai, "környezetüket figyelembe nem vevő", "durva", "agresszív", "ocsmány" épületek kerülnek most bemutatásra; elhanyagolt, lenézett, meg nem értett házak. A szocreál nyomasztó időszaka után újra…..
Nem elég, hogy a Nyugati pályaudvar melletti parkoló felszámolásával újabb parkolóhelyek szűnnek meg a már így is tarthatatlan állapotok közepette, de ráadásul helyükre egy kivételesen ízléstelen üvegpalota épül. Az önző, érzéketlen, öncélú építészet újabb…..
pendragon 2009.06.03 17:53:23
@solaitid: Hát én ezt így ahogy van még a Parlament mellett is el tudnám képzelni, annyira jó. :)

www.barriedownie.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/gherkin-wedding-2.jpg

+

www.flickr.com/photos/ptital/3213171227/

Ez meg konkrétan az uborka meg egy templom és élőben is jól néznek ki egymás mellett, pedig kb 20 lépésre vannak. Néha jó az ilyen régi-új is lehet jó:)
pendragon 2009.06.03 18:19:36
@Hamster: egyetértek. Tényleg nincs városképe, és amit a második bekezdésben mondasz az szerintem is mind így van. Nekem mondjuk az uborka tetszik, ez persze szubjektív. Mondjuk a Tower Bridge mellett az új főpolgármesteri hivatal elég gáz lett, gyakorlatilag a tower bridge emiatt (is) fotózhatatlan. Mondjuk ez elég off téma már...
Nemrégiben lekerült az állványzat a felújítás és át-, illetve visszaalakítás alatt levő Klotild-palota Ferenciek terei és Szabadsajtó úti homlokzatának egy tekintélyes részéről. Nyomban kíváncsi lett a szerző, milyen történet lapulhat itt. Könyvtári kutakodásom…..
pendragon 2009.05.20 13:33:48
@Hamster: Egyetértek:) És ezért is van az, hogy a legtöbb ember lefelé nézve sétál az utcán és soha nem nézne fel egy épületre.
Megkeresett minket és több Budapesttel foglalkozó blog szerzőjét Megyeri Nikolett a borsa.hu-tól, hogy milyen jó lenne, ha válaszolnánk néhány kérdésére, és akkor ő abból összedobna egy cikket. Így is lett, mi válaszoltunk, ő összedobta, a borsa.hu-n pedig lejött a cikk;…..
pendragon 2009.05.17 14:53:09
Imádom a blogotokat! Pont azt szeretem bennetek, hogy tudtok a jó dolgoknak is örülni, nem csak a rosszon csámcsogni.

Nahát akkor az én listám. Ja igen, nem fogom lenyúlni, de nagyon tetszett az "átmenni gyalog egy hídon":-)

Budapest élhetősége: 8
Mégpedig pont azért csak 8, mert sokan tényleg csak A-ból B-be jutásra használják a várost és a világ minden városát élhetőbbnek tartják, a saját városukat pedig halálra mocskolják. Hát ez lehet ilyen magyar szokás sajnos... Ha ez nem így lenne, akkor 10!

Nahát, akkor a legjobb dolgok:

Építészet.
A város mérete, nem túl nagy, nem is kicsi, könnyen lehet mozogni este...
A belvárosban sétálni az utca közepén egy esti nyári éjszakán, amikor sárgán villognak a lámpák...
A lányok...:-)
Az, hogy Budapestnek van látképe - sok városnak például nincs...

Egy belvárosi séta a Jászaitól a Sazabdság-hídig. Egyedül, vagy valakivel aki bírja, ha előtörnek a gyerekkori emlékeim és minden kis sarokról mesélek...

A Gül baba tér.

A csipkés Parlamentünk.

A Víziváros, este, ősszel, esőben.

A rossz dolgok, mert sajnos ez is van dögivel:

A sok bunkó paraszt, aki utálja az életét, aki csak sértegetni tud, mert attól neki jobb lesz valamiért. Ez sokat ront a városképen.

A sok kis paraszt aki összegreffitizi a falakat. Ha felhúznak egy új falat, lefestenek valamit, két nap és már tele van rajzolva valami "Imádlak Puncus" szerűvel.

Az, hogy kevés kulturált szórakozóhely van, túl sok "olcsón is megúszható" romkocsma.

A kosz, mocsok, hogy nem tartják rendben az emberek a saját környezetüket sem.

A Nyugati aluljáró.

Lehetne itt órákat sorolni a pozitív-negatív dolgokat...

Más.
Esetleg egy témát adnék, vagyis inkább érdekelne mit tudtok egy házról, nekem ötletem sincs hol lehetne utánanézni. Van egy ház, történetesen a Hold utca 22, ha jól emlékszem. Elsőre nem biztos, hogy feltűnik az embereknek, szerintem sokan akik ott élnek se vették észre, de ha megnézed a mozaik padlót, a fehér alapon a fekete csempe horogkeresztet hoz ki. És ha megnézed kívülről a házat, a vasrács is horogkereszt formájú volt, csak levágták a jobb oldali szárát. Természetesen nem valami perverz náci vagyok:) Csupán érdekelne mi célt szolgált a ház, ki építette, stb... Ezt akárkinek mutattam eddig, teljesen meglepődött. Hát igen... Fura, hogy nem húztak rá valami új padlót.
pendragon 2009.05.17 16:56:33
@BDzsH:

Persze, Honvéd:)

Köszi az infót. Azt hittem később épült, Horthy után. Érdekes... Vagyhát lehet a horogkeresztek később kerültek rá, meg a csempére?
pendragon 2009.05.17 17:24:19
@solaitid: ahh, ok. Köszi:) Akkor nem valami extra dolog:)