Regisztráció Blogot indítok
Adatok
innata

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden 11 óra 35 perc környékén véget ért ittlétem első midterm időszaka! Épp idejében, mert már kezdtem besokallni a sok tanulástól, amivel az ezt megelőző teljes hétvége járt. Azt persze el kell ismernem, hogy ha nem ilyen aggregált mennyiségben kellett volna magamba szívnom…..
innata 2012.10.10 20:25:35
Kedves Balázs! (Majd privátban elárulom ki vagyok:)

Nagy érdeklődéssel olvasom postjaidat, magam is voltam - ugyan csak 1 hónapot - Kaliforniában, szóval egy kevés rálátásom nekem is van a dolgokra.

Ami a tévénézést illeti: Magyarországon a 18-49 év közöttiek 2011-ben átlagosan naponta 220 perc tévét néztek (rá lehet keresni) míg az Egyesül Államokban ez tavaly 201 perc volt. (
blog.nielsen.com/nielsenwire/wp-content/uploads/2011/04/State-of-the-Media-2011-TV-Upfronts.pdf) Valószínűleg te olyan társadalmi körökben mozogsz Magyarországon, ahol ez nincs így de hidd el a magyaroknál többet kevesen tévéznek a világban. És természetesen nem néznek minőségibb tartalmat, sőt. Persze ez szerintem is elég borzasztó, csak érdemes kontextusba helyezni, és nem erősíteni ezzel is az "amerikaiak hülyék" sztereotípiát.

Nekem roppant elhamarkodott és pontatlan következtésnek tűnik, hogy az amerikaiak magányosabbak. A "relatíve inhumán individualista értékekre épülő társadalom" egy nagyon jól hangzó mondat, csak sajnos értelme nincsen. Nem akarok egy szociológiai vitába belemenni, hogy például a nem individualista értékekre épülő iszlám kultúrkörbe tartozó országok napjainkban nem éppen a béke szigete, de ezt egy más fórumon kellene megvitatni. Mert ugyan a nyugati civilizáció az bizony valóban individualista bizonyos szempontból, de hogy ez "inhumán" lenne az tökéletes marhaság.

A tömegközlekedés természetesen nem azért nincs, mert minden embernek van autója, hanem fordítva. A korabeli lobbi (beszélek itt mondjuk a posztfordizmus koráról, az autógyártás fellendüléséről stb.) sikeresen akadályozta meg, hogy a nagyvárosokban kiépüljön a tömegközlekedés (sőt egyes helyeken egyenesen visszafejlesztették azt), ezzel is sarkallva az embereket arra, hogy vegyenek kocsit. Azon meg lehet nagyokat nézni, hogy "milyen emberek fordulnak meg ott", elesett szerencsétlenek és igen drogosok gondolom, akiknek segítség kellene. Bár az államokban szerencsére még nem süllyedtek olyan mélyre, hogy kriminalizálják a hajléktalanságot.

üdv :)
Ha egy szóban szeretném összefoglalni a hosszú hétvége eseményeit, csak ennyit mondanék: Eszméletlen! De ne szaladjunk ennyire előre… Az egész San Francisco-túra úgy indult, hogy 15-en összeálltunk, béreltünk 3 autót, és nekivágtunk Kaliforniának. Az egyik sofőr én…..
Néhány keresetlen szóval sikerült sokakat megbántanom. Előre bocsátom, nem ez volt a célom. Kérem őket, ne legyenek megbántva. Őszintén szólva meglepett, hogy ennyi ember megsértődött azon, amit írtam. Ha visszanézem a most 600 kommentet, a következő dolgok miatt sértődtek meg…..
innata 2012.06.05 22:56:31
@Mr. Moody: Inkább benézhetnél egyre te is ;)