Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakonyi_tigris (törölt)

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háromszög, majd négyszög, sok-sok monogrammal. A kép innen Sziasztok! Szóval, a történet. Adott a Nő (N.), Kissé Konzervatív Családfelfogású Férj (F.), Gaz Csábító (Cs.) - ez lennék én. N és F 11 éve házasok. A kapcsolatuk története és valódi jellege csakis általuk…..
Múlt hét csütörtökön volt a blogon egy poszt, amiben olvasónk egy gázolásról írt nekünk. Azóta kiderült, hogy az elütött 22 éves lány sajnos elhunyt. Balázs is belegondolt, mennyire szörnyű végkimenetele lehet az esztelen száguldásnak és a figyelmetlenségnek. Legyen az az…..
London a szakítások városa. A kép innen 30-on innen 28-on tul azt kell mondjam, hogy sok fele szakitos tortenettel rukkolhatnek elo, de most leginkabb egy -vegulis- igen vicces esetet szeretnek megosztani veletek. Evekkel ezelott hozott dontesem nyoman maig europat jarom, az alabbi story…..
Bizony, nem könnyű a városi ember dolga ha parkolásra adja a feját egy zsúfolt lakótelepen. A szemlátomást gyarapodó tulajok persze a lakáshoz legközelebbi helyekre vadásznak, aztán ha megvan, akkor mehet a harc ha más is oda mer állni. Nyergibergi igyekszik szabályosan véghezvinni…..
 Régen volt ilyen levelünk, ami ennyire szomorú lenne egy darabig, majd azért mégis valamiféle megoldást ad. 39 évesen szakítani, amikor már eldőltek a dolgok, uhh Sziasztok kedves szakítósok és együttlévők! Okulásul szeretném az én történetemet megosztani veletek.Lehet,…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.05.11 15:44:05
@lenyeltem egy kétforintost: nem tudod kifizetni a 450 forintos déli menüt a dédnagypapi omladozó rezidenciájában, vagy mi a fosért hőbörögsz?

A csaj egy kicsit túltolta. A genetikai tévedését már nem tudja helyrehozni, de ez így is van rendjén. Az örökbefogadott gyermek egy szerető családban fog majd felnőni, és ezzel helyes irányt vett az élete. Annyira kerek, hogy filmre kívánkozik.
Az első. A legelső. A kép innen Az első. A legelső, amikor az ember még szűz mindennemű csalódástól , hazugságtól, féltékenységtől és  bosszútól. Ilyenkor még minden egyes mozzanatról csak magasztosan és elfogultan tud beszélni. Az általános iskola 8. s egyben…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.05.07 12:59:08
 Egyértelmű sms, az biztos.Sziasztok,olvasgatom a blogot és gondoltam megosztom veletek legsimább szakításom történetét:2004 nyarán barátnőimmel hosszú hétvége a Balcsinál. Szombat este az egyik szórakozóhelyen nagyobb alkoholmennyiség elfogyasztása után megismerkedtem egy…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.04.30 16:54:36
bakonyi_tigris (törölt) 2009.04.30 16:58:56
@mashbp: Khm. A pisztolyt úgy irányítani, hogy ne roncsolja a nyúltagyat. Elég, ha a neocortex semmisül meg a robbanásban, így biztosan kihuny a tudat. A nyúltagy viszont lassan, de biztosan vezérli a vegetatív állapotba került testet. Íme a tökéletes donor. Remélem, nem dohányzol...
Soha ne költözzünk vidékről Pestre férfi miatt, fpleg egy érthetetlen bunkó miatt ne.  Kezdhetném én is a szokásos körfutásokat, de nem teszem, mert attól tartok, így is hosszabb lesz a sztori a kelleténél. A lényeg: MNK, MPG, voltunk Tescoban, mindketten pakoltunk, gumit ő…..
Olvasónk, N3o szerint csak az nem talál munkát, aki nem is akar dolgozni. Ti hogy látjátok? Aki akar munkát találni, az talál is. Én egy hét alatt alatt találtam, diploma nélkül. A fizetésem 100 ezer felett volt, plusz juttatások. Aztán ott hagytam, mert meguntam, és most a…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.04.25 21:28:36
@Strici: Szevasz Strici, érdekes a fejtegetésed. Csak az nem megy a fejembe, hogy a munkának becsülete, az igazi kutatás és igazi fejlesztés, meg mindenféle kiteljesedés mellett hogyan juthatott csődbe a "szocialista" magyar állam, és miért kellett IMF hitelhez folyamodni a nyolcvanas években...? Lehet, hogy nem volt hatékony és versenyképes a felülről vezérelt gazdaságunk? Hm?
bakonyi_tigris (törölt) 2009.04.25 21:30:08
@Strici: Szevasz Strici, érdekes a fejtegetésed. Csak az nem megy a fejembe, hogy a munkának becsülete, az igazi kutatás és igazi fejlesztés, meg mindenféle kiteljesedés mellett hogyan juthatott csődbe a "szocialista" magyar állam, és miért kellett IMF hitelhez folyamodni a nyolcvanas években...? Lehet, hogy nem volt hatékony és versenyképes a felülről vezérelt gazdaságunk? Hm?
Kimegyunk a folyosora, kerdezi h emlekszek-e. Mire? Hat a pentekre. Hat nemigazan, csak arra h kegyetlen sok tomenyet ittam. Beut a krach, csaj bevallja h vele smaroltam. A kép innen Na ugy dontottem megirom az en tortenetemet is. Az ekezetek hianyaert elnezest, laptop. A sztori foszereploje,…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.04.24 12:43:55
@Kalimera/Daniella Vanella/MNK:
Huncut Nyalókás Kislány
csak a témában maradva...
bakonyi_tigris (törölt) 2009.04.24 12:54:21
@Kalimera/Daniella Vanella/MNK: elszomorít. ennyi szellemi befektetés ,aztán sehol egy nyalóka...
w Get a life 2009.02.24 05:20:00
„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”   – Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták. Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide,…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.02.24 12:52:47
Helló, TW,
A helyzet az, hogy Európába egyik részében egyszer valaki/valakik megszerezték a kormányrudat és vasmarokkal megtartották, vagy az új politikai erő végleg elsöpörte az előzőt...

Az első helyzetre Angliát hoznám példának, ahol a király 13. századi sarokba szorítása után a 17. században a parlamentarizmust megerősítették egy király-lefejezéssel, és azóta is így van,

a második helyzetre több példa van, pl.

Franciaország: 17. század: hugenották leradírozva, jöhet az egységes, katolikus ország; 18. század: királyság leradírozva, jöhet a köztársaság(a többi rezsimváltással most nagyvonalúan nem foglalkoznék...)

Oroszország: 20. századig cár, 20. századtól az egyik oldal (történetesen a baloldal) kiirtotta az ellenfeleit, majd irányított 80 évig...(a rövid anarcho-oligarchiát követő Putyin-éráról most nem írnék)

Spanyolország és Portugália 20. századi történelme is azt mutatja, hogy az egyik oldal (történetesen itt jobboldal) brutálisan szétverte a másikat és a saját ízlése szerint alakította ki a 20. század második felében az országot...


Ezzel szemben vannak kiegyensúlyozott erőkkel rendelkező országok, mint Németország, Olaszország és Magyarország, ahol egyik oldal sem tudta megszerezni az ország feletti ellenőrzést hosszú időre. Milyen érdekes, mind Németország, mind Olaszország a történelme során szétvagdalt országocskákban, hercegségekben létezett, és csak a 19 században lett egy ország. Magyarország ugyanúgy, a 16. századtól darabokra szabdalva létezett a 19. századig... Mindhárom országban létezett törekvés a másik oldal végleges legyőzésére (kiirtására), de a rezsimek (történetesen mindhárom országban jobboldali) alig húzták hosszabb ideig, mint 10 év, Mussolinié a leghosszabb, Hitleré 12 év, Szálasié néhány hónap...
A 20. század második felében egyik országban sem tudta a felemelkedő baloldal ledarálni a jobboldalt, Németországban és Olaszországban konszenzusra törekedtek, Magyarországon tiltottak és tűrtek...

Csak most térnék rá igazán Magyarországra...
Szóval, a jelenlegi árok nem véletlenül van jelen jobb és baloldal között. Nem az utóbbi 20 évben keletkezett, és nem a következő 20 évben fog eltűnni. Évtizedeken keresztül a disznóvágás második pálinkája után újból és újból felteszik az országban a kérdést, hogy "-Hová szavazol öcsém?"

A kérdés az, hogy eljutunk-e oda, hogy felismerje bármelyik oldal, hogy csak a másik oldal teljes (politikai vagy fizikai) megsemmisítésével tud nyugalmat hozni az országra...

A probléma az, hogy az elegáns radikális megoldások kora lejárt. Sehol egy érdekes király/cárgyilkosság az egyik oldalon, sehol egy vasdorongos komcsigyilkolászás a másik oldalon...


Magyarországon a tévészékház gyújtogatása egy kis fényt mutatott a szürke mocsárban, de azt hiszem, túl gyorsan kiegyenlítődtek az erőviszonyok... Ha akkor a hadseregben valaki jó érzékkel élére ugrik az eseményeknek, ma egy príma kis katonai diktatúrában üldögélhetnénk, és élvezettel olvasnánk a vagyonelkobzásokról, és egyáltalán, láthatnánk, hogy évtizedekre rendezkedik be egy rezsim...

De nekünk csak ez jutott :)
bakonyi_tigris (törölt) 2009.02.24 15:24:30
@iron-member-neck: a románok sokkal egyszerűbben megoldották, a moldovaiak igényelhettek román útlevelet a szomszédos romániai megyékben. Szavazati joguk nem volt, de az utazás megoldódott számukra.

Azt, hogy ilyen piculás, csirkebaszó módon, népszavazással oldottuk meg a kérdést, jellegzetes hungarikum. Nem utolsó sorban az ilyen összefüggéseket nem látó, csak két napra előre gondolkodó, minden újtól rettegő, a magyart csak szitokszóként használó köcsögöknek köszönhetően, mint te vagy, kedves iron-member-neck.
Gondolom, hogy Jancika a nemrégiben közölt menet közbeni övcsatolgatásos balesettel foglalkozó poszttól kapott ihletet és megírta nekünk a feleségével történteket, amikor is egy alapos rendőr a halálba szivatta az üres gyermekülések biztonsági öveinek beköttetésével.…..
"Szexről is szó lesz, de semmi "kutyával csináltam", csak a "szokásos", de gondoltam, időben szólok, ha ki akarjátok rakni a 18-as karikát xD" A kép innenKedves Szakítós Blog!Miután örömmel forgattam a könyveteket, felötlött bennem néhány régi…..
Subba A hét képe: Hajdú Péter 2009.01.27 16:42:00
Sokáig hezitáltunk, hogy melyik a durvább? Egy túrázó egyetemista leszakadt lábujjkörme ahogyan cigizik és énekel (holnap!), vagy Hajdú Péter szuperhős jelmezben. Aztán döntöttünk, ezt igazán nem tarthatjuk tovább vissza. A farsangi Névshowrban merészelte Péter ezt az…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.01.29 14:14:45
Ez egy nagyon hosszú történet, de érdemes olvasni, mert a történet egy pontján például fontos szerepet kap benne maga Tamás Gáspár Miklós is.A kép innenAmikor a történet elkezdődött, mindössze 17 éves voltam – karcsú, határozottan csinos, ámde komplexusokkal teli…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.01.19 15:56:11
Mivel szombat van, ezért csak egy rövid történettel jelentkezünk Csilla jóvoltából. Aki teheti, ma ne nagyon mozduljon ki, mert kissé hűvös van...Tavaly Aug. 1-je óta több mint 300 állást pályáztam meg (nem vicc!), valamint legalább 5-6 portálra regisztráltam magam. Az eltelt…..
bakonyi_tigris (törölt) 2009.01.13 11:14:16
Helló, az én történetem:
Vidékről Budapestre, ismerősök, rokonok nélkül. Jöttem, mert a barátnőm itt tanult.
Elmentem egy állami céghez nyáron gyakorlatra (=ingyen dolgozni). Csak róluk hallottam, egy évfolyamtárstól, hogy volt náluk valamikor nyári gyakorlaton. Jól jött az ingyen kéz nekik, rámbíztak kisebb dolgokat, majd úgy két hónap múlva a főnök kérdezte, lenne-e kedvem ott dolgozni.

Annyira nem volt jó hely, így azt mondtam poénból, ha megvárják, hogy 8 hónap múlva államvizsgázok, bizisten visszajövök. 8 hónap múlva hívott, hogy akkor megyek-e vagy nem, mert nem hirdették meg a helyet, rám várnak.

Meghatódtam, mentem. Nem volt egy fényes hely, ráadásul fújtak rám néhányan, (volt egy másik jelölt is valami kisfőnök csókosa, de az nem járt be), de munkahelyem volt, a barátnőm mellett voltam, a többi nem érdekelt. Aztán belerázódtam a munkaközösségbe. A munkánkhoz közvetlenül nem kellett az angol, de sokszor kértek meg, hogy olvassak át ezt-azt/ válaszoljak... 6 évig maradtam. Maradhattam volna tovább is, volt karrierlehetőség is, de akkor már lassúnak tartottam.

Beadtam az önéletrajzomat két hvg hirdetésre, mindkét helyről visszahívtak és ajánlatot tettek. 5%-os fizu eltérés volt csak, a munkakör ugyanaz, mentem az ismeretlen, külföldi tulajdonú helyre. Ott barátságos légkör, bátorítás, hogy próbáljam ki magam, stb. Mentem, mint a rakéta. Éjjel-nappal dolgoztam, mert éreztem, számítanak a munkámra. Egy évvel később már vezényelgettem néhány embert, másfél évvel később interjúztattam, a HR mellett ültem, szakmai kérdéseket vakkantgatva. (Sok HR hozzászólás volt ehhez a poszthoz, csak megerősíteni tudom, az asztalkendőt gyűrögető szerencsétlenek, és a passzátszelet fingó nagyarcúak kb 80%-ot tettek ki, további 10%-ot szórtunk ki egyéb (főleg nyelvtudás és számítógépes tudás terén véreztek el a jelentkezők) Így is sikerült két pszichopatát felvenni, alig bírtunk megszabadulni tőlük.

Aztán 3 év után, egy szakmai ismerős hívott, hogy tudna egy nekem való állást, nagyon keresnek oda embert, meghallgatnám-e? Megint meghatódtam, -itt tartok, hogy már engem hívnak valahová? Olyan pozíciót és fizut mondott, hogy tátogtam a döbbenettől, még szerencse, hogy telefonon keresett meg. Otthon elmondtam a feleségemnek (a barátnőből, aki miatt annak idején eljöttem Pestre nyári gyakorlatra, feleség lett) hitetlenkedtünk, de az ismerős annyira gyanú felett álló hiteles személy volt, hogy mertem váltani-és nem bántam meg. Ráadásul nem a saját cégéhez hívott, csak hallotta egy másik cégvezetőtől, hogy komplex munkára keres embert, és én jutottam eszébe :)

Sajnáltam otthagyni a régi céget, de az újnál dolgozni még jobb. Az ismerős (a régi, multis munkahelyemen ismertem meg, főnököm volt, aztán elment a cégtől. )Biztatott, hogy mondjam bátran a feltételeimet, kell az ember, elfogadják. És tényleg. Ennyi a tündérmese.

Kellett hozzá a lemondás, hogy ne a Balcsira menjek nyáron, hanem gürizni (egy csaj miatt :)) Kellett a nyelv, még ott is, ahol nem volt kötelező. Kellett, hogy ne legyek finnyás a munkát illetően. Az első cégnél megszerzett 6 év tapasztalat nagyon jól mutat a CV-n. A második cégnél szerzett 3 év és egy időközben felszedett második nyelv ismerete, mini-vezetősködés megintcsak jól csillog. És így tovább.

Útközben annyi nyavalygót láttam, akik ott maradtak... Nem tudtak angolul, nem értettek a számítógépekhez, nem vállaltak utazást, és úgy általában, nem szerettek dolgozni.
Mai szabály: soha ne ismerkedj autóból kiesve. Ne haragudjatok, de borzalmas történetet akarok megírni nektek. Egyedül élő 27 éves lány vagyok. Talán ott kezdeném, hogy nagyon régóta nem volt rendes, igazi kapcsolatom. Az utolsó másfél évben egy harmincas sráccal volt…..
Egy régebbi posztomban felmerült ez a nagyon hálás téma - bár mindenki tévesen tulajdonnevekről beszél. Az szerintem vitán felül áll, hogy ha valaki Budapesten él, a Ferencvárosban, akkor ott kiteszi az a-t. Nahát, névelő, tulajdonnév és még helyes is?Tibi született…..