Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bezerédi

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor múlt pénteken a tárgyalások megszakadtak, Mesterházy szerint Bajnai éppen további hét befutó balos körzetet igényelt. Nem véletlenül, ugyanis hiába kapja meg az Együtt az egyéni kerületek egyharmadát, ha azok többségében totál esélytelen. Az asztalborítás tektonikus…..
„Republikon: Budapesten simán nyerne a baloldal” – írta a liberális intézet legújabb kutatásáról a vg.hu, de hasonló hurráoptimizmussal számol be a Népszava is. Ezúttal nem az újságok, hanem a Republikon anyagának rövid rezüméje („A baloldali-ellenzéki pártok közös…..
kerdem A liberális elvtársak 2013.05.13 11:57:59
Káder/árhiány van a baloldalon?  A liberális sajtó 23 évvel a rendszerváltás után visszanyúlt a gyökerekhez, és újra előveszi a pártállam mindenhez értő szakértőit. A Charta a szemünk előtt éled fel, nagy HVG-reformerek rovatunkban ezúttal Tömpe István…..
kerdem Tűbe lépni szabad 2013.04.23 10:12:56
Mintha feje tetéjére állt volna a világ: a Szent István Parkban eldobált tűk a TASZ szerint végső soron a rendőrség és a kormány hibája. Hogy kinek a felelőssége a környéken játszó gyerekekre veszélyes eldobott tűk használata, arról persze a "jogvédők" mélyen…..
Deák Ferenc Húsvéti Cikkének egyes részeit közöljük, kommentár nélkül( az eredeti itt található): „Azt mondja a "B.", hogy azért lőn minduntalan megszegve a magyar alkotmány, mert az összes birodalom érdekei lehetetlenné tették annak megtartását; meg fog az ezentúl is…..
Két dolgot biztosan állíthatunk: Horn Gábor, volt SZDSZ-es politikus által gründolt Republikon Intézet nem független, legutóbbi elemzésükben vázolt baloldali növekedés pedig egyszerűen nem igaz. A magyar posztkommunista átmenet egyik politikai toposza, hogy a balliberális…..
Egy időközi választással kapcsolatban a közvélemény két tipikus hibát követhet el: alulértékelheti jelentőségét, illetve felülértékelheti, országosan automatikusan kivetítheti annak eredményeit. Mindkét megközelítést érdemes elkerülni. Egy bizonyos Winston Churchill…..
Portugália 15 éve nem tartja hiányát a maastrichti 3% alatt, akkor mégis hogyan engedték ki őket kétszer is az eljárás alól? Véletlenül az erről döntő Bizottság elnöke két ciklus óta a portugál Barroso. Minket pedig annak ellenére nem engednek ki, hogy immár 3 éve tartjuk 3 %…..
kerdem Szélsőbaloldal then&now 2013.03.17 13:01:20
Kommentár nélkül a baloldal és a magyar földet művelők viszonyáról.     „Szerintem minden faluban van néhány EU-ajándékba kapott traktor a gazdáknál... Vagy azzal csak tüntetni lehet járni?” (Szanyi Tibor, volt vidékfejlesztési államtitkár)   „Etetem…..
kerdem Európa és ők 2012.12.30 10:39:21
„Fel kéne ébredni: ma baromira nem az ezeréves történelmünk, a kereszténység, meg ki tudja még milyen avítt dolgok kötnek minket Európához, hanem a Szimpla Kert meg az A38, meg párjó étterem .” (Dudás Gergely, Index, 2012.12.29.)„Dobozba pakoljuk legszebb könyveinket, s…..
A HVG által tegnap közölt Medián-felmérés szerint a szocialisták októberben a negyedik helyre csúsztak vissza a Fidesz, Bajnaiék és a Jobbik mögé (bár a HVG táblázatban harmadikként szerepelnek, a Jobbik négyből három kategóriában megelőzi őket, a teljes népességben pedig…..
Bajnai Gordonnak most nem lehet könnyű. Az ellenzék egyelőre önjelölt miniszterelnök-jelöltje, korábban gyakorló szanitéc – aki korábban sosem indult választáson – addig várt csodálatos visszatérésével, amíg a szocialisták elkezdtek nyerni, és már az erő pozíciójából…..
kerdem Új tulipán a láthatáron 2012.07.04 09:18:00
Végre egy határon túli magyarok választójogáról szóló hír , mely tetszik a magyar baloldalnak. Kitörő öröm fogadta a balliberális ellenzék másfél éve sajtószabadság hiányában író sajtójában az RMDSZ egy helyi vezetőjének ötletét – melyet pártja részéről eddig nem…..
kerdem Highway to hell 2012.06.07 09:35:00
    A szocialista politikus pokolra juttatná az Orbán-kormányt. Ez azért vicces.   Hiller István a pártja által éppen egy hete szervezett sajtóbeszélgetésen a tankötelezettség korhatárának leszállításáról szólva úgy fogalmazott, ez ördögtől való, és "pokolra is…..
„Azt akarom, hogy az időm lejártával senki ne tudja megváltoztatni az irányt. Bár a mozgást még feltarthatják, de ez nem számít. A lényeg az, hogy jó irányba menjen.” (Helmut Kohl, 1988) „Azon szoktam gondolkodni, hogy az, amit ugyanígy csinálnék, ugyanis a kormányzás egyik…..