Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaboard

135 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bezárva, de még is munkában, folyamatos feszült légkör és váratlan közéleti fordulatok hatására végre megíródott az idei első szöveg....   Vírus kovász… Mind az, ami történik az valójában, legbelül jónak tűnik. Nem, nem az emberek veszély érzete tetszik, nem élvezem a riadt mindennapokat, de…..
Vol egy évvégi utolsó Budapesti klub verseny és a helyszín az volt, ahol minden kezdődött. A Téma meg volt adva, de csak ott mondták meg és alig egy óra állt rendelkezésre írni róla valamit. Sajnos a versenyen alig vették ezt figyelembe és együtt pontozták az előre megirt és a csak úgy hozott…..
Batta slam és a Miskolcra való készülés közben dolgoztam fel egy régóta gyűjtögetett anyagot, amiben újfent némi társadalmi elégedetlenség üti fel a fejét a közönyösség peremén...   Figyelő... Már annyiszor mondtam, hogy abba hagyom a zajongást, hogy nem küzdök tovább, csak sodródom az árral. A…..
Megy tovább az álomvágta. Kicsi Dzsónál már alap elvárás, ha Battán slam van, neki fel kell lépni. Igyekeztem az idő múlásának általa elindított témáját jól feldolgozni. Nehéz a szöveg, de már nagyon ügyes, így bízom benne jó lesz minden...   Sziasztok El sem tudjatok képzelni mennyi vártam ezt…..
Kisebbik lányom színpadi képességei már korábban is igen komolyan előrajzolódtak már. Ennek vonalán élesben is kiderült neki való világ lehet a színpadi élet. Együtt indultunk a Team Slam Ob. selejtezőjén ahol óriási sikert aratott! A Látod, kislányom ők itt a közönség nagyon rendes emberek!…..
A 8. országos bajnokság válogatójára egy korábbi szövegem átiratával mentem, de nem sikerült bekerülnöm a döntőbe. Nehezen tudtam eldönteni mi a nagyobb baj. Ha bekerültem volna és a jelenlegi munka terhelés mellett kellett volna a döntőre komolyát összehoznom vagy ha egyáltalán nem kerülök be. Nem…..
Zsófi lányommal bejutottunk a Team Slam Ob Döntőbe és oda már szerettünk volna vinni egy társadalmi üzenetet. G Mottó: we stand with Greta Thunberg D Sikítás Elveszik tőlem pedig ...pedig csak most nőttem fel, hogy igazán lássam  G Sajnálom kislányom  Tudod Mesélhetnék a fákról, az illatos…..
Végülis egy trilógiává nőtte ki magát életem forduló ezen pontjának esemény sorozata slam oldalról. Ezzel talán le tudom zárni ezt az egészet és minden mehet tovább..   Igen végül is elindultam én is Angliába Valójában hülyén hangzik, de sosem érdekelt ez a vidék. Én egy ilyen furamediterrán…..
Egy régi felvarrat szöveggel készültem a batta slamre, de a sors közbe szólt így azonnal kellett írnom egy újat!   Fiatalon mindig harcban álltam apámmal Nyilván ez egy alap lázadó kor, én meg mindig is egy alap lázadó voltam Ha mérges voltam rá úgy hívtam ” hogy mi van blokkos” Hogy lehet…..
Közeleg az év végi batta slam és lányaim azt mondták szívesen fellépnének ott. Nem kis feladat, de majd kiderül megoldják-e. Nincs elvárás csak ha élvezik akkor legyen belőle színpad... Együtt: Sziasztok, Zsófi: Azért lépünk most itt fel, mert Apu azt mondta nagyon cuki lenne, ha mi kezdenénk az…..
Felkértek egy kiállítás megnyítóra, és mivel nagyon tisztelem az alkotó művészetét szívesen válalltam el... Hölgyeim es uraim! Kérem, jöjjön közelebb mindenki Különösen az, akinek van, mondjuk adidas cipője Esetleg valakinek Nike? Szívesen néznék a szemébe annak, aki vásárolt már a Westedben…..
A 7. OB döntő számomra nagyon nagy élmény és siker volt. Azonban a győztes személye elég erősen megosztotta a Slam közösséget. Valójában mérlegre tette azt az egyezményesen hirdetett ideológiát, amit ez a műfaj kezdettől fogva a magáénak tart. Az ELFOGADÁST!   Ismertem egy papot Református volt…..
Az OB döntőjébe bekerülve egy sajnálatos együttálás kapcsán a család jövője lett a téma. Minden sora élő dilemma:(    3-5-10 Egy temetésen állsz, szíved össze szorul és kicsurran a könnyed. Jó szomszéd volt, egy igazi rendes ember. A fájó érzés párszor felerősödik benned, végül azt érzed, hogy…..
Régen bennem a téma, és eljutottam oda, hogy nem tudtam más szöveget elkezdeni, amig ezt ki nem írom magamból...   Alapvetően szerencsés vagyok. Az én koromban már keveseknek vannak nagyszülei. Nekem még van egy nagymamám.  Fenn a lakik a hegyen Budán. Ez nem a szokványos öregedő nagymama…..
Eredendően a Gödöllői slam Lázadás témájára íródott szövegként kezeltem, de annyira sokat mutat belőlem, hogy valószínűleg több helyen is el fogom mondani...   Úgy gondoltam most egy picit visszaveszek Hagyom, hogy lenyugodjon a pulzusom Mintha gondolatban hatra dőlnék Mintha nem zavarna, a…..
Szegedi Halloween témájú slamre iródott erősen személyre szabott szöveg lett, ami egy élménycsomagot karíikíroz ki..   Egy sötét őszi este volt… A levelek baljósan sodródtak keresztbe az úton, miközben haladtam az ELTE budai kollégiuma felé...  Itt most jól jönne egy dramaturgiai alapú farkas…..
Ha esetleg a 6. OB döntőn második körös leszek, jó lenne egy ütős szöveg. Ezért újra varrtam a tavalyi OB válógatós szövegem, amit annyira szerettem. Bár a vidámabb részeket kivettem, mégis így érzem oda valónak.   Gyermekkoromban volt egy visszatérő álmom, hogy nem szorul össze a gyomrom, ha az…..
Sikerül idén is bejutnom az országos slam bajnokság döntőjébe. Hihetetlen boldogság ez, hisz ebben az évben kicsit kevesebb időm volt foglalkozni a slammel. Performansz alapú szöveg vitt a döntőbe, így ott is maradok az előadás alapú produkció alapelvén. Úgy készülök, hogy akkor is tudjon működni ha…..
Újabb OB megmérettetés és nagyon szeretnék minden formábban ott lenni..   Kezelés   Szeretettel köszöntök mindenkit a mai csoportos terápiánkon melynek címe: A beletörődés útja a belső beteljesüléshez! Üdvözöljétek körünkben Gábort Gábor meséld el a közönségnek milyen függőségtől szabadultál…..
Mostanában sokat jár az eszem a "mi lesz így" témakörben. Nos ez let belőle... Győri ifjaknak.. Azért szeretek Győrbe jönni, mert itt olyan közel van már Bécs, hogy nem kell várnom a november elejét hogy, odakiálthassak helló Wien!   Ja, igen én vagyok az a múltkori vén fasz, amit büszkén…..
Régi cipelt, ki nem játszott kártya comming out-jának főpróbája volt... Sokakat sokkolt, volt aki elismerően halgatta, nekem csak jó volt végre kimondani...   Egész életemben sportoltam!   Van, akinek ez elfoglaltság, van, akinek a hiúsága mondja, hogy kell. De nekem ez így volt mindig, és már…..
Veszprémi tematizált versenyre készült a szöveg, amit a megadott szórendtől eltérően írtam meg, így az első hely helyett a 4. lett az enyém:( Ha tudtam volna előre... Ha előre tudtam volna, hogy elesek, hát én, bazdmeg hidd el, hogy akkor sem ütem volna le. Felépítettem egy életet és mire azt…..
Batta Slam-re készült szöveg, ami megint egy régi apránként összegyült gondolatcsomag lenyomata.   JujMadár Az élet sok mindent komponál és mi magunk is igyekszünk jól összerakni a dolgokat. De ezek még mindig csak az életünk apró mozaikjai, komponensenként felhasznált kellékei. A végeredmény…..
Gyerekkoromban láttam egy filmet késő éjszaka és örökre megmaradt bennem a hatása. Régóta terveztem, hogy Slam-et irok belőle. Kíváncsi vagyok hogy fogadják...   Meghökkentő igaztörténet Van egy több mint 100 éves történet, aminek minden paramétere maga a pusztító valóság. Én kb. 30 éve próbálom…..
OST slam találkozó lesz és a forradalom jegyében kiírt tematikus verseny miatt írtam ki magamból pár régóta érlelődő gondolatot... Az én hőseim Mivel magyar vagyok, én mindent másképp látok. De talán pont ezért nekem a forradalom is tök mást jelent. Nagyszüleim egy légópincében kuksolva…..