Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Marcell

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat reggel még azt találgattuk vajon mit fognak lépni okosék, miután a saját alkotmánybírójuk, Stumpf István is meg találta állapítani, hogy átlépték az alkotmányosság határait. Mindenre számítottunk talán csak arra nem, hogy az egyetlen reakciója a hétvégi…..
Horváth Marcell 2013.03.25 18:17:11
@Fabius: na, nem olvasod el a rovásírást? Próbáljuk akkor ezzel:
สวัสดีชาวโลกที่รักขอนคุณสามาอ่านโง่นี้

Ennyit a műveltségetekről.
Horváth Marcell 2013.03.25 18:19:51
@Csaknézek...: Ez a beszéd, haver.
A héten távozik Simor András a jegybank éléről. Mivel a sajtó csak dicséri szakmaiságát, és elhallgatja hibáit, most vegyük elő a kritikus szemüvegünket. Simor neve az utóbbi fél évben összeforrt a kamatcsökkentés ellenzésével. Ő volt az, aki már az első alkalommal azt…..
Horváth Marcell 2013.02.27 13:31:54
@dimitrij: Hát csak általánoságokat lebegtettél. Mindenben pont az ellentettjét annak amit a mostani kormány csinál. Ez eléggé hiteltelenné tesz. Részletekbe is belemehettél volna, még ha csak 1-2 részletbe is. Megjegyzem, a CDS felárral kapcsolatban is teljesen igazad van -- és jelentem, most alacsonyabb, mint a szocik által csődbevitt időkben (2008 és utána) volt.
Horváth Marcell 2013.02.27 13:35:19
@s: Eéőször nem is akartam reagálni neked, de gondoltam megosztom mindenkivel: gépészmérnök vagyok. Azzal, hogy Orbán a jogász/közgazdász/stb. szakoktól elvonta a támogatást, és a mérnökképzésre fókuszálta őket, nagyon fontos lépést tett meg. Minden "sikeres" állam (pl. USA) felismerte ezt. Kellenek jogászok, közgazdászok, bölcsészek, stb., de a mai világban mérnök és informatikus a gazdaság motorja. Az értéktermelés igen nagy részében kulcsfontosságúak, nem is beszélve az innovációról. Persze a ballibsik szerintem focistadionok épülnek innováció helyett, tudom, ... Dehát a ballibsik nem számítanak, csak állandóan a rosszat sulykolják... végül (átvitt értelemben) belefulladnak a saját mocskukba úgyis. Mindent bele Magyarország! A vészmadarak meg csak főjenek a levükben, és drukkoljanak hogy az országnak ne legyen jó. Ha ez titeket boldoggá tesz, rohadékok. :)
Horváth Marcell 2013.02.27 13:37:12
@s: Primitív ember vagy. A neten kívül milyen ember lehetsz? Van ahol fontosnak érezheted magad? Olyan sületlenségeket és ocsmányságokat írsz hogy alig lehet elhinni. Pl. hallottál olyanról, hogy árfolyamnál a stabilitás is elsődleges? Mindegy, lényeg hogy nem lesz 347 a forint. Bármennyire is szeretnéd. Az ország a siker felé halad. Mert vannak akik hiszek benne, és tesznek érte.
Az [origo] cikke szerint 1000 milliárddal csökkent a lakossági deviza hitelállomány. Emlékezzünk, hogy 2010 környékén nemcsak azért volt sérülékeny a magyar gazdaság, mert magas volt az államadósság. Magas volt, de nem annyira, mint például Olaszországé. Mégis, a forint…..
Szokatlanul korán, másfél évvel a 2014-es választások előtt elindult a kampány, bár az is igaz, egy permanens szabadságharcban nincs külön kampány, minden nap kampány. És még csak most fordulunk rá október 23-ra, az "ünnepre" ....A tegnapi Naplóban leadott "riportot" egy ideig…..
Horváth Marcell 2012.10.18 01:10:09
@Ironfist: Azt hiszed, hogy mert tied volt/lesz az utolsó szó, azzal is bármit is elérsz.

A listád pedig kb. senkit nem izgat, senkinek a "szemét nem fogja kinyitni". Az emberek többsége azért támogatja a Fideszt, mert úgy gondolja, a JELENBEN és JÖVŐBEN segíteni tudnak. De te csak bátran hidd, hogy szektahívőkről van szó. Igazából én csak nevetek rajta, hogy engem is annak hiszel. Vicces.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Horváth Marcell 2012.10.21 20:55:42
@gigacherry: Az helytelen, ha valakit azért ér negatív elbírálás, mert nem támogatja a kormányt. Ha ilyen előfordul, az sajnos szükséges rossz. Túl kell lenni rajta. Én nem gondolom, hogy Gyurcsány alatt ez kevésbé lett volna így (vagy ha mégis, akkor azért, mert nem volt ilyen szervezett a rendszer, hanem sokkal több lopás volt benne mint most). Természetesen nem mindegy, hogy Viktor van-e vagy sem, de a gazdasági irányuk alapvetően jó (az unortodox részeket pedig a világ és az EU hozzáállása kényszerítette ki, ezek nem feltétlenül hosszú távú dolgok nagyrészt). Lehet hogy Te csak a saját bőrödön ítélsz meg mindent, és ez helyes is, de globálisan is látni kell. Az egykulcsos adó ellen például az a populista duma fut mindenhol, hogy a "szegényeknek kevesebb jut", "gazdagoknak adja a pénzt". Ez baromság, aljas manipuláció. Ugyanis az igazi gazdagok offshore módon tüntetik el a pénzt, és nekik mindegy milyen adókulcs(ok) van(nak). Ellenben pl. nekem, mérnöknek igenis számít, hogy mennyit szednek el a fizetésemből. A populista duma szerint én gazdagnak minősülnék? Álljon meg a fáklyás menet! Egy szakmunkás ne keressen már annyit mint én a gépészmérnök mesterdiplomámmal!

Mellesleg a "ne adjunk még többet a gazdagoknak" dumának még értelme is lenne, ha a gazdag defíniciója értelmes lenne. A "gazdagnak" titulált magasabb képesítésű embereket pedig igenis UGYANOLYAN adókulccsal kell illetni, mint a kisebb keresetűeket, mert így nem fognak külföldre menni (igen, még így is nagyon nagy a különbség, de pl. már én sem akarok külföldre menni, és sok barátom se, mert hazaszeretettel kombinálva már elfogadható a bér). Nem mennek el külföldre, és megéri nekik jól dolgozni, többet dolgozni.

Az pedig, hogy a "szegényeknek kevesebb jut", szintén hazugság. Ugyanannyi jut, mert az ő kulcsuk lenne továbbra is a kisebb; a különbség annyi hogy így a magasabb keresetűeknek is több jut. Ez amolyan irigykedés, semmi más. A költségvetés oldali megközelítésnél pedig csak annyi kritika az igaz, hogy rövid távon csökkenti a bevételt. Nade hosszú távon (és Szlovákia ezért tart ott ahol) bizony meghozza a gyümölcsét, rengeteg tényező elméletben és gyakorlatban igazolja ezt (lásd pl. a "megéri dolgozni" elvet is).

Együttérzek a nehéz sorsúakkal, és hogy ők kizárólag mindennapi életük alapján ítélnek meg mindent (tudom-e fizetni a rezsit? gyereknek ruhát, ételt venni?), és nem lehet elvárni tőlük, hogy ne azonnal javulást várjanak egy kormánytól. Nade azért aki nem buta ember, az tudja hogyan működnek az államadósságok a világban, mit jelent egy 75% feletti adósság, illetve hogy egy gazdaságot JÓL és tartósan helyrehozni bizony időbe telik, nincs "csodarecept" ahogy egyesek állítják, ráadásul rövidtávon rossz tényezőkkel is járhat (de hosszútávon megtérül).

Tehát aki nem buta ember, az tudja hogy a gazdaság helyrehozata időigényes, és nem azonnali eredményt hoz, de sokkal többet ér mint fizetésemelésként és egyéb módon szétszórni a pénzt az emberek között.

Emellett, mint mondtam, együttérzek a szegény/bizonytalan sorsúakkal, és állítom, hogy a lehetőségekhez mérten támogatni kell őket. Viszont kérek tőlük egy kis kitartást még, és azt, hogy ne csak kizárólag saját élményeik alapján ítéljenek meg mindent, hanem GONDOLKOZZANAK is.

Például a sok buta, műveletlen kommentelő, aki ide ír, bizony elvből gyűlöli a Fideszt, okoskodik, miközben nem tud a Fidesz egyetlen logikai érvelésébe sem belekötni (valódi ellenérvekkel). Akár az egykulcsos adót, akár mást veszünk, itt tiszta logikai érvelések vannak. Elég csak Gyurcsány régi beszédeit és Orbánék ellenzéki/mostani beszédeit összehasonlítani (gazdasági témákban). A szocialisták a semmiről beszéltek, ellenben Orbánék logikai érvek mentén, ÉRTELMES gondolatokat fogalmaztak meg.

A nemzeti, patrióta iránnyal nem kell egyetérteni, és Orbánt lehet pökhendi alaknak tartani (én magam is úgy gondolom, hogy hajlamos rá), de a gazdasági irányt támogatni kell.

Az örök kétkedőkkel, pesszimistákkal, kommunistamaradékkokkal pedig nem kell törődni, illetve segíteni kell őket. Én csak sajnálni tudom az itteni (negatív, Orbán-ellenes) kommentelők nagy részét. Mert szenvednek. Aki persze az irigységtől szenved, azt nem tudom sajnálni. De aki pesszimista, és csak a rosszat látja őszintén, azokat szánom.

Orbánéknak sok hibájuk van, nyilván pénzeket is eltüntetnek, de kiállnak a hazáért. MINDEN ELNÖK illetve miniszterelnökj így viselkedik. Okostóni kommentelők, láttatok már tévévitát vagy elnöki beszédet USA-ban vagy Franciaországban? Orbánnal is keményebb stílusban nyomják. Kiállnak a nemzet érdekeiért.

Ideje felébredi az ál-baloldali zombiállapotból, emberek! Nem (csak) Fidesz-szekta hívők vannak, hanem értelmesen gondolkodó emberek is, akik a Fideszt támogatják!

Nevetségesnek találom kicsit, amikor Orbán facebook-ján sokat csodatevőnek tartják és túlzottan hízelgő dolgokat írnak Orbánról (bár nem veszem el tőlük az örömöt). Orbán és csapata is csak emberekből áll. Gyarlók, és minden szentnek maga felé hajlik a keze. De kiállnak Magyarországért, és hosszú távon is igazságos törvényeket hoznak többnyire.

Esélyt kell nekik adni, erre minden rosszabb sorsú olvasót is kérek. Van még remény, emberek!

Hogy miért megy lassan mindez? Mert hogy mindent ellopnak? Nem! Képzeljétek el, hogy valaki betör a házatokba/lakásotokba, és 1 napig teljes erőből tör-zúz és kever-kavar. Utána rendet tudsz rakni 6 óra alatt? Mert kb. ezt jelenti, hogy 8 év kommunistamaradék gyurcsányi rombolás után 2 év alatt kellene teljes rendet rakni egy kormánynak. Aztán ott az adósság:

VOLT/VAN DEVIZAHITELETEK? NEHÉZ (VISSZA)FIZETNI, IGAZ? ALIG MARAD MÁSRA PÉNZ, IGAZ? MAGYARORSZÁGNAK SOKSZOROSAN NAGYOBB ADÓSSÁGA VAN, EZ SZINTE LEHETETLENNÉ TESZI MINDEN MÁST -- ahogyan nálatok is a devizahitel.

Adjunk esélyt a kormánynak. Kritikusan, de reménnyel és őszinteséggel.
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
Horváth Marcell 2012.06.09 09:53:11
@rohejorszaga: Egyetértek, természetesen a tehetség ebben a szakmában is játszik.

@Szakubusz: itt azért ez nem volt szokványos; más lenne ha USA-ban lennénk ahol néhány zeneszám letöltéséért példát statuálnak valakin sokszázezer dollár büntetéssel... Szerintem Közép-Európában a hatóságok felhasználói szinten abszolút nem törődnek még a ténylegesen másolt (demo verzióval nem rendelkező) szoftverekkel sem, persze csak akkor ha nem céges a gép... Itt persze Zoltán esetében a munkájához használt (tehát lényegében céges) gépről volt szó, de akkor sem osztom a véleményed hogy ez hú-de-mennyire evidens dolog volt... Szerintem nem sokan ismerünk olyasvalakit akinek egy ilyen shareware apró cucc miatt valaha is gondja akadt a NAV-val...
Horváth Marcell 2012.06.09 09:53:15
@Szukubusz: persze az tény, hogy érdemes ingyen használhatókat választani (ebben igazad van), de ettől még tényleg nem annyira figyel az ember a próbaverziók lejárt állapotára... céges gépen persze jobban kell vigyázni, ott nem játék a dolog.
Horváth Marcell 2012.06.11 10:28:20
@rohejorszaga: valamire ürügy, az biztos, de mint az első hozzászólásaim egyikében írtam: simán lehet, hogy egyszerűen példát akarnak statuálni. Nem a WinRAR miatt, hanem úgy általában véve, hogy mindenki féljen még jobban a NAV-tól. Ha Könyves Kálmán idejében egy csirke ellopásáért halál járt, naná hogy a baromfiudvart végképp nem akarta megfújni utána senki...

Szóval még az a paradoxon is megtörténhet, hogy Zoltán egyedi (és igazságtalan) esete miatt előbbrelép a hazai adófizetési morál és az adózás tisztelete úgy általában véve.