Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alan

141 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
József Attila:    Óh szív! Nyugodj! Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő. Hol is vagyok? Egy szalmaszál nagyon helyezkedik a csontozott uton; kis,…..
Kányádi Sándor: Az elveszett követ Hogy s hogy nem, de egyszerKolozsvárra jövetelveszett az úton,el a török követ.Pedig egyenest azisztambuli öregszultántól jött volna,ha megjön a követ.Fényes kísérettel,ahogyan csak jöhetKonstantinápolybólegy szultáni követ.Födte a…..
Dylan Thomas:Poem in October     It was my thirtieth year to heaven Woke to my hearing from harbour and neighbour wood         And the mussel pooled and the heron…..
Tandori Dezső:Ima, biciklin Párizs és Roubaix köztSzomszéd, tudjuk, ugye: mindenki élvalahogy; vannak szokásai, melyekelobb-utóbb hívatlan megjelennek,s terhesebbek annál a semminél,amivel én vagyok teher… miértmondjam: neki? nekem nem létezett,mi több: nemlétezett –! s…..
"4Now I am quietly waiting forthe catastrophe of my personalityto seem beautiful again,and interesting, and modern. The country is grey andbrown and white in trees,snows and skies of laughteralways diminishing, less funnynot just darker, not just grey. It may be the coldest day ofthe…..
The light that left you streaks the wallsof Georgian houses, pubs, cathedrals, coasters moored below Butt Bridge and old men at the water’s edge where Anna Livia, breathing free, weeps silently into the sea, her tiny sorrows mingling with the wandering waters of…..
  Derek Mahon:   The Thunder Shower   A blink of lightning, then a rumor, a grumble of white rain growing in volume, rustling over the ground, drenching the gravel in a wash of sound. Drops tap like timpani or shine like quavers on a line.   It rings on exposed…..
 Weöres Sándor: Száncsengő Éj-mélyből fölzengő- csing-ling-ling - száncsengő.Száncsengő - csing-ling-ling -tél csendjén halkan ring. Földobban két nagy ló- kop-kop-kop - nyolc patkó.Nyolc patkó - kop-kop-kop -csönd-zsákból hangot lop. Szétmálló…..
Talán már kiderült az eddigi írásokból, hogy megítélésem szerint a politikai eseményeket érdemes több oldalról is megvizsgálni, s ha nem a mindent elárasztó lelkesedés vagy a vak gyűlölet hajt minket az értelmezésben, akkor általában ennek az átgondolásnak a vége sem lehet…..
Alan 2010.07.16 12:51:23
Nos, valóban nem értünk egyet, kedves Török Gábor! De más miatt nem.

Mégpedig azért nem, mert szerintem a magyar demokráciát, annak jövőjét és működését illetően vajmi keveset számít, ha két eleddig nem létező ellenzéki politikai pártnál a miniszterelnök tiszteletét teszi. Hacsak valami fantasztikus nagy szervezkedésbe nem kezd a két párt, a következő parlamentbe már éppenhogy csak bejutnak majd. Ha az LMP nem bizonyít, akkor be sem jut.

Viszont az sokkal fontosabb a jövőre nézve, hogy Orbán Viktor a legjelentősebb ellenzéki pártról, az MSZP-ről azt nyilatkozta, hogy nem menne el, ha meghívnák. Tehát a nyíltan alkotmánytagadó, alkotmányellenes Gárdát támogató párthoz elment, és tárgyalt velük. Merthogy fontos a véleménykülönbség. Viszont a Magyarország második legnagyobb frakcióját adó, tehát elvileg legfőbb versenytárs (akármilyen nagy most a különbség, pl. 2006-ban majdnem annyian szavaztak az MSZP-re, mint most a Fideszre) pártnak még csak nem is reagálna.

Akkor mit számít, hogy hova máshová jár el? Már a demokrácia minőségét tekintve: semmit!

Lassan már annak is örülhetünk, ha a miniszterelnök szóba áll a mozigépészek egyesületével, vagy épp a keresztény dalköltők egyletével? Persze, az LMP és a Jobbik parlamenti frakcióval bírnak. De a társadalmi támogatottsága talán a mozigépészeknek is lehet még akkora, mint négy év múlva nekik.
József Attila:Majd megöregszel...Majd megöregszel és bánni fogod,hogy bántasz, - azt, amire büszke vagy ma.A lelkiismeret majd bekopogs nem lesz emlék, melyben magadra hagyna.Lesz vén ebed s az melléd települ.Nappal pihensz majd, széken szunyókálva,mert éjjel félni fogsz majd…..
 William Butler Yeats:Ha megöregszel...Ha megöregszel s szürke nénekéntott bólogatsz a tűznél, könyvemetlapozd, idézve ifju-szép szemedmélységes árnya közt a puha fényt,s hogy szépséged s hulló mosolyodathányan szerették, hány hű s álbarát,de változékony arcod…..
A világ leghosszabb versciklusa... (500 éven át...) PIERRE de RONSARDSzonett, Heléna számáraHa már öreg lesz Ön s este, gyertyája égvén,Tűz mellett űl, sodorva meg bontva a fonalt,Verseim dúdolgatja s mélázón mondja majd:Ronsard dicsért így egykor, mikor még szép valék…..
Vers, valóság, világ Kezdetek 2010.05.05 22:59:04
Pilinszky János:Trapéz és korlát Sötéten hátat forditasz,kisikló homlokodraa csillagöves éjszakátkezem hiába fonja.Nyakad köré ezüst pihékszelíd pilléi gyűlnek,bizalmasan belém tapadsz,nevetsz, - vadúl megütlek!Sugárzó párkányon futunk,elgáncsolom a lábad,fölugrasz…..
Vers, valóság, világ Ma reggel 2010.04.21 12:45:00
Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség Elmondanám ezt néked. Ha nem unnád. Múlt éjszaka - háromkor - abbahagytam a munkát.Le is feküdtem. Ám a gép az agyban zörgött tovább, kattogva-zúgva nagyban, csak forgolódtam dühösen az ágyon, nem jött az álom.Hívtam pedig, így és…..
Tandori Dezső:Rilke-fordulóA Mesterség: más térség, mint ez itt,más, mint az ott; nem összevissza tárul,s el sem fogadhat bármit önmagául,és nem tűrheti, ha rekeszelik –Így tolja rá s nyitja reteszeit,önnön határához míg körbe-járul;őszi fáiról azonosulás hull,s…..
Vers, valóság, világ Töprengés 2010.04.20 14:30:15
Babits Mihály:Esti kérdésMidőn az est, e lágyan takarófekete, síma bársonytakaró,melyet terít egy óriási dajka,a féltett földet lassan eltakarjas oly óvatossan, hogy minden füszállágy leple alatt egyenessen állés nem kap a virágok szirma ráncots a hímes lepke kényes, dupla…..
Vers, valóság, világ Hétkezdet 2010.04.19 08:17:00
Rainer Maria Rilke:Archaikus Apolló-torzóNem ismerhettük hallatlan fejét,melyben szeme almái értek. Ám acsonka test mégis izzik, mint a lámpa, melybe mintegy visszacsavarva égnézése. Különben nem hintenemelle káprázatot s a csöndes ágyékíves mosollyal, mely remegve lágy még,a…..
Vers, valóság, világ Basho haiku 2010.04.16 09:01:37
under the tree soup, fish, salad and all - cherry blossoms   salted sea breams - their gums, too, look cold at the fish shop   bush warbler - a dropping on the rice cake at the verandah's edge   the morning glory all day long, a bolt fastened on my gate ..
 www.youtube.com/watchBudapestby Billy Collins  My pen moves along the pagelike the snout of a strange animalshaped like a human armand dressed in the sleeve of a loose green sweater I watch it sniffing the paper ceaselesslyintent as any forager that has nothing on its mindbut…..
Kosztolányi Dezső:BudapestÓ, mint imádlak, mint szeretlekcsordult szivem bálványa, Pest;ha rámfuvall százszínü lelked,a vér eremben újra pezsg.Hogy ifju kedvvel felkerültem,egy más világ zajgott körültems sajgó reménnyel, tétovánbolyongtam útjaid során;díszházaid…..
Pilinszky János:NégysorosAlvó szegek a jéghideg homokban.Plakátmagányban ázó éjjelek.Égve hagytad a folyosón a villanyt.Ma ontják véremet.  Quatrain (Angol)Nails asleep under frozen sand. Nights soaked in poster-loneliness. You left the light on in the…..
Vers, valóság, világ Esős napon 2010.04.13 22:40:00
 Szabó Lőrinc:Elmentél, s megnémult a táj– Szkadzon –Elmentél, s megnémult a táj. Halott erdőkmélyébe tűnt az eddig oly vidám visszhangs ott hangtalan zokogva nem figyelt többéhívó szavamra, nem akarta napfényesörömmel visszamondani neved, melyretegnap még…..
Keats: Óda egy görög vázáhozOh tünt derűk arája, íme mégItt állsz s dajkál a vén idő s a csendS mesélsz: füzérid közt rajzos regékLágy dalnál édesebb lejtése leng,Oh, lombdiszed köz mily legenda él?Mily istenségek, vagy mily emberek?Árkádia, vagy Tempe-völgy e táj?Vagy…..
John Keats:Ode on a Grecian Urn THOU still unravish'd bride of quietness, Thou foster-child of Silence and slow Time, Sylvan historian, who canst thus express A flowery tale more sweetly than our rhyme: What leaf-fringed legend haunts about thy shape Of deities or mortals, or of…..
Vers, valóság, világ Háttér 2010.04.13 14:12:00
 en.wikipedia.org/wiki/Ekphrasis..