Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ül! Fekszik! Adót fizet! (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Navracsics úr bizonyára úgy gondolta, a társadalom, de főként a jobboldali szavazók nagyobb részében meglévő cigányellenességet jól meg lehet lovagolni azzal, ha a Cozma-ügyben hozott II. fokú ítéletet a Kúria elnökénél megreklamálja, valamiféle ködös társadalmi…..
Ül! Fekszik! Adót fizet! (törölt) 2012.06.02 23:43:19
Szívesen elbeszélgetnék az ítélethozókkal egy sör mellett, pár kérdésem-megjegyzésem azért lenne a bírósághoz:
1. A klub felvételein látszik, hogy amikor Cozma kimenekül, már véres a pólója, plusz a halottkém jelentéséből kiderült, hogy vesén is szúrták. Objektíve a halottkém jelentéséből + a kamera felvételeiből elég jól ki lehet sakkozni, hogy a kés nem akkor került elő, amikor szíven szúrták, hanem már előbb. A történetnek ezzel a szálával mi történt?
2. A bíróság miért nem foglalkozott azzal, hogy valójában miért is ment le 15-20 kigyúrt (és ne áltassuk magunkat, bár nincs rá bizonyíték, de feltehetőleg többségében felfegyverkezett) többségében büntetett előéletű vadbarom kötekedni a szórakozóhelyre? Netán az enyingi maffia keze messzire elér, és rászóltak a bírákra, hogy ezzel nem kéne foglalkozni? Ezt a szálat is érdekes lenne felgöngyölíteni, azért van némi köze a történtekhez, és máig sem derült ki az igazság (amit persze kb. mindenki sejt).
3. Ha már szándékegység: mi van a többi tizenakárhány bandataggal (persze, tudom, csop. garázdaság)? Nekem ne mondja azt senki, hogy ők csak moziztak, miközben a haverjaik-társaik a földbe gyalulták a fél diszkót, megöltek 1 embert, és majdnem megöltek még 2-t. Főleg, hogy Vilovskit a támadás után üldözték is, szóval elég tevékenyen kivették a részüket a balhéból.
4. Állítólag ijedtségből szúrták szíven Cozmát. Egy ijedt ember nem szúr precízen a szívbe, ÉS nem forgatja meg benne a kést. Egy ijedt ember nem tapossa arcon a már leszúrt haldoklót. Vajon aki megijed, az szó szerint szétrúgja annak a társa fölé hajoló-térdelő Sesumnak az arcát, aki egyértelműen életet akart menteni, és semmilyen támadó mozdulatot nem tett? Vagy ijedtségből hátulról(!) vesén szúrja Pesicet? Vagy a megijedt csoport (több, mint egy tucat ember!) még percekig üldözi Uros Vilovskit, egyértelműen támadó szándékkal? Ezt végig se gondolták a bíróságon? Egyáltalán, mitől ijedtek meg, hiszen legalább egy tucat bandatag (ebből kettő biztosan felfegyverkezve) állt szemben 3-4 fegyvertelen emberrel, arról nem is beszélve, hogy ők kergették ki Cozmát, és nem fordítva, ez tisztán látszik a biztonsági kamera felvételeiből. Ijedtségből kergettek többen egy (már sérült) embert?
5. Ez nem konkrétan bírósághoz kapcsolódik, de fel se merült az APEH-nál, vagy valami más állami szervnél valakiben a gondolat, hogy a többszörösen büntetett előéletű, életükben még sosem dolgozó tetteseknek honnan van böszme nagy verdájuk, honnan van a családjuk tulajdonában egész utcányi ingatlan, honnan van pénzük a legjobb ügyvédekre, miből öltözködnek a legújabb divat szerint, miből telik arra, hogy (a gyilkosság előtt) éveken keresztül hónapokig Svájcban-Olaszországban héderezzenek? Vagyonosodási vizsgálat smafu? Vagy a maffia esetleg az APEH-hoz is betelefonált?
6. Ilyen ítéleteket hoznak futószalagon (igen, futószalagon, ez a konkrét ügy csak azért került előtérbe, mert élsportolók voltak az áldozatok), aztán még ők csodálkoznak, hogy az emberek miért nem mernek rendőrhöz, bírósághoz fordulni, vagy miért veszik a saját kezükbe az igazságszolgáltatást (lásd: győri lövöldözés)?