Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bovdo

36 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezennel szeretnék nyilvánosan is bocsánatot kérni, konkrét nevek említése nélkül, Magyar Insei Programban részt vett tanítványaimtól, akiket "cserben hagytam".  Különösen szeretnék bocsánatot kérni azoktól (attól?) a tanítványaimtól, akik az elvárásoknak megfelelően, szorgalmasan tanultak, végezték…..
De tényleg. Hát nem tartott sokáig a jobb kedvem, meg az ihlet, kialudtam gyorsan... Olyan értelmetlen az egész, a partikra szinte egyáltalán nem tudok koncentrálni, amíg nem Frejlakkal játszok, mivel nincsen semmi tétjük. Akkor meg minek vagyok itt? De talán kirúgnak maguktól majd, nem kell…..
Csak egy egészen rövid "közbeszúrt" bejegyzés. A képen látható úr Takagi Shoichi, 1943-ban született, "csak" egy ismeretlenebb 9 danos japán profi. Azért megnyerte az NHK kupát kétszer, meg még pár dolgot... Ma látom őt először, de egyből lenyűgözött a stílusa, a játékának a változatossága,…..
Bővíz Dominik blogja A Dominik 2018.09.20 18:20:24
Mindig eszembe jut, hogy írni kéne, ezt-azt, aztán elfelejtem, hogy mit is akartam, most írok, valami katyvaszt. Most jutottam el oda, hogy már megbántam, hogy Kínába jöttem. Vagy nem is tudom, ez a jó szó-e, abban a helyzetben tényleg ez tűnt a jó döntésnek, 5 danra lecsúszva elkeseredetten,…..
Bővíz Dominik blogja ... 2018.09.02 07:18:14
Gyűlölöm az egészet, és nem vagyok gép, hiába jönne jól néha, a vereségektől még mindig ezer darabra hullok lelkileg, és az a szörnyű az egészben, hogy pont az van amitől féltem már előre, hogy semmi motivációm nincsen hogy megnyerjem a meccseket, így garantáltan jönnek is a vereségek, és ez meg egy…..
Hát az biztos, hogy még sosem vártam ennyire az iskolakezdést, pontosabban fogalmazva még sosem vártam az iskolakezdést. Szeptember 1.-jén kezdődik az iskola a Big Cycle versennyel, ahol el fog dőlni, hogy ki melyik ligában fog kezdeni. A verseny után elkezdődik a szezon, 6 fős ligák lesznek, így 2…..
Csütörtök hajnalban megérkeztem Xian-ba, a Silk Road verseny helyszínére, a szmog nagyobb mint amit valaha tapasztaltam, de Pekingben a duplája lesz. A repülőtérre 3 kínait ki is küldtek értem, a szokásos, már nekem kínos túlzott udvariasság és alázatosság volt rájuk jellemző. Az biztos, hogy én még…..
Hát először is - csak mert a legutóbbi bejegyzést még a felkelő nap országából írtam - hazajöttem Japánból, már több mint fél éve, azóta sem bánom egy kicsit sem, azt gondolom, hogy nemes egyszerűséggel nem volt választásom. Azért hiányzik Japán, meg az egész, mármint a jó része, de ha néha eszembe…..
Ha ezeket olvasná az egyik japán "szenszej", lehet, akár kapásból hazaküldenének, de nem bánom, fontosabb hogy Nektek beszámoljak mindenről, 100%-os őszinteséggel. Na szóval, amióta legutóbb írtam elvittek kétszer is vacsorázni, meg Hong a megkérdezésem nélkül vett nekem gyorsan egy nem tudom…..
Röviden összefoglalva Japán igazán érdekes, gasztronómiailag fantasztikus, az italautomatáktól az éttermekig, minden óriási választékkal kínál és jó minőséggel kb. 25 százalékkal magasabb áron mint otthon. A Nihon Ki-in is nagyon érdekes minden szempontból, az egyik emeleten van egy óriási playing…..
És ennek is eljött az ideje, hosszas huzavona után, elrepülök Tokyo-ba viharverte (góéletű) hazámból, most szerdán. A Hong Dojo-ban fogok lakni, tanulni, gózni, április 1.-jétől pedig hivatalosan is Nihon Ki-in insei leszek. Miért pont Japán? Azt gondolom hogy három játék van, weiqi, baduk, és gó,…..
Az utóbbi fél évben sok minden történt, lényegében minden jól alakult mostanában, meglepően jól. Megnyertem az Osztrák, és a Magyar Nyílt Bajnokságot az ősszel, majd a Magyar Bajnokságot is decemberben.    Az Osztrák Nyílt Bajnokságon az első fordulóban a 2012-es Európa-bajnok Jan Simara ellen…..
Az EB-re visszaemlékezve sok minden eszembe jut, de mindössze egy dolgot érdemes igazán ki emelni belőle, egy mérkőzést a főversenyről, erről fogok írni részletesebben, de előtte még röviden megpróbálom összefoglalni ezt a két hetet.   A cél természetesen az 5 dan volt, ami…..
Szerda reggel indultunk autóval Székesfehérvárról, ám sokáig nem jutottunk, mivel Linz közelében lerobbantunk, de szerencsére pont egy McDonalds's mellett, így volt hová bemenekülnünk. Váratlan módon sikerült két kedves idegent kerítenünk, akik elvittek minket a linzi…..
Az EB-ről tény hogy elmaradt a bejegyzés, de mindegy, az utolsó fordulóban legyőztem egy 5 danost, úgyhogy pozitívan, 6-4-el zártam. Most voltunk Csehországban, Brno-ban a hétvégén, óriási nagy verseny, első díj majd 400 ezer forint. Mivel én voltam a MacMahon léc fölötti…..
Szóval ott tartottunk, hogy hétvégi verseny második nap, és az első napon sikerült elvesztenem egy totálisan megnyert partit egy kínai pre-pro gyerek ellen. Vasárnap egy győzelemmel kezdtem Manja Marz 4d ellen, Én voltam fekete, jól kezdődött a parti, az elején egy joseki trükkel…..
Tegnap főverseny 5. forduló, nagy örömömre már megint kaptam egy 3 danost, Yang Yi, nyerhetek tőle kb. 5 élő-pontot és veszthetek 40-et. Fehérrel voltam, úgyhogy most inkább be értem a fix területekkel, meg nem is hagyta hogy erőre játszak, úgyhogy jobb is hogy megbékéltem a…..
Szerdán szünnap volt, úgyhogy 13-as verseny volt, H-4-es előnyadás, 15 perc abszolút, nevetséges az egész mert ez az előnyadás nem való 13-as táblára, H/3 kéne ide. Csoportmeccseken nyertem 5/4-et, egy igazán tipikus 5 danos orosszal játszottam, abszolút időben ellenfelének van…..
Tegnap Armel David Wolff, 4D. Fekete voltam, sanrensei-tsukegirit játszottam, teljesen jól működött, az történt amit én akartam, végig támadtam az egész meccs alatt, csakhogy amikor 100%-os bizonyossággal megölhettem volna, inkább nem tettem meg... Még így is nyerésre álltam 10…..
Megfigyelve, hogy én vagyok a 2. legerősebb 4 dannal nevező ember, jó lenne elérni az 5 dant ezalatt a két hét alatt, vagy legalább megközelíteni. Főverseny, 1, for.: Erik Ouchterlony svédországból, 3d de 4 dannal nevezett. Fehérrel voltam, Takamokut és Ootakamoku-t játszottam…..
Július 6-13-ig lezajlott a Gótábor, sok gózással, és sok mozgással. Először is meg kell említenem a két oktatót, Tölgyesi Renátó 2 danos gómestert, és Albrecht Domonkos 1 danos gómestert, akik kiválóan és kitartóan oktattak az egész tábor alatt. A táborban összesen…..
Nagyon bánom, hogy az idei EB-ről nem bloggoltam, de jövő évben is lesz EB, mégpedig Nagyszebenben, és arra az időszakra egy napi bloggá fog változni a blogom. Minden este újabb bejegyzés az aznapról, és a gokifura majd felrakom a partijaimat is, és adok hozzá linket. Ezek a…..
Bovdo 2014.07.13 19:32:04
@KKP:

Nem felejtettem el, meg is lesz.
Közel egy éve írtam utoljára, de most kedvet kaptam hozzá, úgyhogy: Az elmúlt évben sok minden történt velem, gós dolgok. Tavaly bronzérmes lettem a danos döntőben, bár bronzérmet nem kaptam érte, de kiharcoltam vele a 3 dant. Márciusban megint legyőztem egy Pozsonyi versenyen…..
Bovdo 2013.11.03 20:59:52
@KKP: Köszi, örülök, hogy tetszik.
Nemsokára lesz is folytatás, csak nem akarom túlterhelni az olvasókat :-).
A 2. Kagawa OnLine Kupát meg fogom rendezni április 13.-án, Szombaton, a KGS Magyar szobájában, mindenkit szeretettel várok rá! A KGS-es kyusok nyerhetnek egy 2 hetes ingyen előfizetést is a versenyen az új KGS-es Tanfolyamomra, a Tsukegiri Go Tanfolyamra, amennyiben többet nyernek, mint…..