Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paraferee

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évszakot tekintve tél vége van. Ilyenkor egy montist nem sok „jó” várja – leginkább borongós, száraz és unalmas hideg táj, olykor egy kis sárral „megbolondítva” a változatosság kedvéért. Épp emiatt, ha végre van egy kis hó, és még a nap is előbújik – mi több,…..
Paraferee 2015.02.25 20:20:43
@reeingre: mint szerző, fotós és egyébként tizenegynéhányéve már aktív montizó ember, Én is hozzá szólnék ehhez, bár a lényeget már jól leírta @csetesándor.

Nagyon sajnálom, hogy rossz tapasztalatod van a bringás versus gyalogos találkozásokban. Sok embertől hallani ilyet, és az a tapasztalatom, hogy tízből 2 bringás miatt szívunk mi, maradék nyolcan, akik kellő tisztelettel és odafigyeléssel találkozunk gyalogos társainkkal. (talán merész kijelenteni, de megpróbálom: van egy olyan érzésem, hogy az a két bringás a vandál downhilles, a maradék nyolc pedig, mint Mi is, a maraton/XC/all mountain kategóriát űzi... vagyis felfele is tekerünk és lefele is élvezzük)

Amúgy számomra ez azért is érdekes, mert Én a másik oldalt is képviselem egyszerre. Aktív hegymászó és túrázó révén tudom, látom, tapasztalom, milyen bakancsban találkozni kerékpárosokkal.

Csak halkan jegyzem meg, hogy sajnálatos módon, a gyalogos hozzáállással is sokszor nagy gond van... mivel sokan el sem tudják képzelni, hogy azon az ösvényen képes valaki kerékpározni nem ön- és közveszélyesen, vagy az egyszerű ellenszenv miatt, de nem hajlandó még közeledni sem álláspontjával a kerékpárosok felé. Még olyanok felé sem, akik nagy ívben, biztonságosan kerülik az erdőben találkozáskor.

Ausztriában táblák hívják fel a figyelmét minden gyalogosnak és kerékpárosnak a FAIRPLAYre. A kerékpáros legyen kellő óvatossággal az ösvényen érkező gyalogosra, a gyalogos pedig legyen arra a fél percre türelemmel, míg elkerülik egymást.

Ilyen egyszerű az egész. Mindkét fél ugyanazért megy ki az erdőbe, fel a hegyre: élvezni a természetet...
A Totalcar stábjának két tagja Dani és Hal Bandi. Nem nőttek fel együtt, csak most sodorta össze őket az élet. Mindketten fotóznak és operatőrködnek, de a szakmai érdeklődésen kívül a napszemüveg-preferencia is összeköti őket: mindketten oakleysok. És mindketten…..
Jamie Bradshaw és Aleksandr Dulerayn sci-fi thrillerében egy szürreális, disztópikus társadalmat mutat be, ahol a vállalatok a marketinggel irányítják a kedvetlen, passzív társadalmat és függővé teszik az egyéneket egyes termékek iránt. Ám egy fickó elhatározza, hogy felveszi a…..