Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banna

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát igen, várható volt, hogy a Daily Show is le fog csapni miniszterelnökünk coming outjára, Jon Stewart nem szokta az ilyen magas labdákat kihagyni. (Mellesleg Stewart második lett az M0-ás hídszavazáson, tehát szakértője kis hazánknak) A videóban ugyan a beszédből pont nem azt a…..
banna 2006.09.27 14:09:01
Ti vagytok az én problémám, honfitársaim, akik most teljes erkölcsi felháborodással kéritek ki magatoknak,hogy egy politikus – tizenhat év óta elsõként – bevallotta, hogy hazudott.
Ti ugyanis nem szoktátok bevallani. Nemcsak az igazságot, de az adót sem szeretitek bevallani. Pontosabban az adóalapot. Márpedig mi más volna az adóalap, mint az igazság egy fajtája? De ti elfogadjátok, ha azt mondják nektek, hogy csak számla nélkül kapjátok meg, ami jár, és elfogadjátok a szerelõtõl, ha azt mondja,számla nélkül olcsóbb lesz. Hogy ilyenkor a szerelõ becsapja az alkalmazóját, és ti a szerelõvel együtt azadóhatóságot, ez valahogy nem szokott erkölcsi felháborodást okozni a lelketekben. Nem mentek tõle az utcára.Mit szerelõ? A jó nevû világcég rendezvényének szervezõje, aki számla nélkül fizeti ki a díszkivilágítást.A polgármesterjelölt és egész kampánycsapata, mert számla nélkül fizet a kampányrendezvény szervezõjének.
Ti vagytok az én problémám, mert ti akkor mentek az utcára, amikor valaki véget akar vetni ezeknek a mindennapi hazugságoknak. És saját magán kezdi.
Ti vagytok az én problémám, mert az egészségügyi járulékot sem szeretitek befizetni. Zenész barátom büszkélkedik vele. Elmagyarázza, hogyan lehet ezt törvényesen csinálni. Nemcsak a szégyentõl, de a felháborodástól is ég az arcom. Ugyanis az illetõ rendszeresen igénybe veszi azt az egészségügyi szolgáltatást, amelyért évek óta nem fizet be a közösbe egy fillért sem. Én pedig, aki vigyázok az egészségemre, és például nem dohányzom, mint õ, viszont sportolok, mint õ nem, én befizetem. Ezek szerinthelyette is. Barátom tõlem lop, engem károsít meg. Vajon a Kossuth téri tüntetõk közül hányan fizetik be korrektül az egészségügyi járulékukat? De azért ingyenes egészségügy, az ugye, legyen?
Ti vagytok az én problémám, mert büszkén töltitek le ingyen a jogvédett zenét az internetrõl a számítógépetekre, amelyen persze jogtalanul másolt programok futnak. És úgy érzitek, rendes, becsületes polgárok vagytok. És baleknek néztek engem, mert az én gépemen nem fut illegális program, és pénzért veszema CDket. Elhitetitek magatokkal, hogy a lopás nem lopás, pedig az. És a szellemi tulajdon ellopása (amely,jobb, ha tudjátok, köztörvényes bûncselekmény) a tárgyi tulajdon ellopásának elõszobája. Ez teremti meg azta közeget, azt a hangulatot, amelyben egyre többen érzik úgy: ezt is szabad. Ez még nem bûn. Menjünk egy kicsit arrébb, ez sem bûn. Ez sem. És így megy ez, mások autójának felborogatásáig és felgyújtásáig.
Apropó, autók. Autótulajdonosként a közös térbõl lopjátok el azt is, ami nem jár nektek. Olvasom a Népszabadságban a bölcs esztéta ragyogó cikkét a politikai válságról. És nem tudom elfelejteni, hogy nemrég az orrom elõtt szállt ki a kerékpárúton parkoló kocsijából. Õ ezt nem tekintette bûnnek. Amikor megkérdeztem, miért csinálja, azt mondta, nem tudott máshol megállni. Én abban a kerületben lakom. Nem könnyû parkolót találni, de azért mindig sikerült. Ez a nagyon okos és sok szempontból tiszteletre méltó ember például nem gondolja, hogy minden téren tisztelnie kéne mások jogait. Ugyanis a kerékpárosnak is vanolyanja, amit a KRESZben úgy neveznek: útjog.
Ti vagytok az én problémám. Például a tulajdonostársaim a házban, ahol élek. Csupa rendes ember. De közülüknéhányan mégiscsak kereskedelmi mennyiségû csomagolóanyagot hajigálnak a közös kukába, amitõl az ürítés után félórával már tele is van. És délután hazajövünk, és ömlik a szemét a lábunk elõtt. Nem tudom, ki teszi, de itt lakik velünk. És nem szállíttatja el a szemetét. Talán a boltok valamelyikébõl küldik ide azösszes papírt? A pizzástól jön a számolatlan mennyiségû pillepalack? De hiszen emennél vásárolok, amannál eszem. Kedves, rendes polgárok. Pedig õk azok. Ti vagytok azok, honfitársaim.
Ti vagytok az én problémám, ti mind, akik úgy tesztek, mint ha a politika valami tõletek független dolog volna. Akik tisztességes kereskedõként áruljátok a verekedéshez használt eszközöket. Ti, akiknek a kutyái a járda közepére szarnak. Ti, akiktõl Budapest kutyaszaros járdáin nem férnek el a gyalogosok (ti magatok sem, ha kiszálltok a kocsitokból). Ti, akik kerékpárosként elütitek a gyalogosokat a járdán.
Ti vagytok az én problémám, ti, akik büszkén blicceltek a BKV jármûvein, azután fel vagytok háborodva, ha azellenõr rajtakap. A BKVt szidjátok és a polgármestert, és egy pillanatra sem jut eszetekbe, hogy ilyenkor talán illene csöndben maradni.
És persze ti vagytok a politikusok is. A kerületi képviselõ, aki a fejem fölött eladja a padlásteret, pontosan harmadanynyiért, amennyiért nekünk, a ház tulajdonosainak nem adta. Itt lakik a közelben. Egy közértbe járunk. Ti vagytok az az országgyûlési képviselõ is, aki felszólít, hogy ne fizessünk adót. Vajon ez után a kijelentése után is fel fogja venni az én adómból finanszírozott képviselõi fizetését?
Ti vagytok az én problémám, ti, akik egyre több szót mondtok ki, amit rendes ember nem mond, ti, akik viccesen cigányoztok és zsidóztok, ti, akik könnyedén rágalmaztok meg és tesztek tönkre tisztességben megõszült embereket. Hogy nem ti rágalmazzátok meg õket? És amikor pletykaként továbbadjátok a rágalmakat, mit csináltok?
Ti vagytok az én problémám, akik nem takarítjátok el a házatok elõl a koszt, ti, akik ott álltok azok mögött, akik ezen az elmúlt héten legalább százezer forintot vettek ki a zsebembõl azzal, hogy lezuhant a majdani nyugdíjam alapjául szolgáló megtakarításaim értéke, és akik több százmillió forint közvetlen kárt okoztak abban a közvagyonban, amely az enyém is és a tietek is.
És amelybõl ti így vagy úgy, naponta loptok.
Szégyelljétek magatokat. Nem tudom, hányan vagytok. De közületek mindazok, akikre a fenti felsorolásból akár csak egy bekezdés is illik, részesei annak a hazugságnak, amely a mostani válságba vitt.
Hagyjátok abba.
Fábri Péter író