Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tictac0000

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Római-parton, a Duna partján áll az egykor szebb napokat látott postás üdülő, ahol a Magyar Posta dolgozói és családtagjai tölthették a vakációjukat...
tictac0000 2017.05.16 21:32:14
arvaromai.blog.hu/2012/05/30/romai_parti_mesek_iv ez az éb blogom itt vannak képek is
    És itt van egy olyan épület amiről azt hittem hogy sokáig él.Tavaly nyáron még teljes pompájában tündökölt, felújított bejáratain és szép fehérre festett kerítésén látszott hogy törődnek vele.Bár nyárról nyárra elöntötte a Duna, mindig…..
Nagyon sok képet csináltam.Az egyik kicsit megrendítő.Egy felvonókönyvet találtunk a porban és abban a könyvben benne volt az épület lelke. Hátulsó rész 1970.Július hó 15-én kezdtek bele az építkezésbe.Nagy projekt volt, 5 emelet magas, 55 erkélyes szobás, két hatalmas…..
  Tovább haladva a Rómain egyszer csak a fák mögül hirtelen előbukkan egy 5 emelet magas nagy teraszos elhagyatott épület.Ez az épület a régi postás üdülő.Sajnos nem sikerült róla régi képeket találnom amikor még tündökölt, de amiket sikerült csinálnom az…..
A római part egykor gyönyörűen gondozott kertekkel és szépen kivitelezett épületekkel büszkélkedhetett, mára már csak a töredékét láthatjuk a régmúlt szép emlékének.Belekezdek hát egy gyönyörű ám hanyatló mesének ami a gyermekkoromat végigkísérte, és bár még…..
    A casino-Római Club már legalább 6 ha nem több éve elhagyatottan szolgálja az idő vas fogát, de még bírja, még ha roskadtan is mutatja felénk hogy igen emberek itt valamikor vidám rulett hangja pendült, poharak csilingeltek és emberek kacagtak ha egy két…..
Az 1960-70-80-90-es években a Római part a legjobb kikapcsolódási lehetőséget nyújtotta az egyszerű dolgozó népnek,a természetet.Sokan befektették a pénzüket itt, üdülők, hotelek, kisebb apartmanok nyitották meg kapuikat az ide látogató pihenni vágyó embereknek.De ez lassan…..