Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Omami

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kicsit nehéz megérteni azt, amit most szeretném, ha megértenétek. Azt is tudom, hogy sokakból elementáris zsigeri ellenkezést ki fog váltani. Jobb is ezt előre leszögezni, hogy senkit – sem a kedves olvasót, sem a szegény posztolót – ne érjen meglepetés a későbbiekben a…..
Omami 2015.02.09 11:30:32
Sok izgalmas kérdés kavarog bennem.

Ki hol tart a spirituális fejlődésben? Lehet, hogy mindenkinek saját versenypályája van? Így nincs előrébb és hátrébb? Sőt a saját pályán sincs előrébb-hátrébb, kunkorok vannak, okos és buta tapasztalatok, kilátó pontok, sötét alagutak, stb.

Mindez igaz lehet akkor is, ha nem egoistán nézünk a világba. Tudjuk, hatalmas tiszta erő létezik, aki csak úgy sajátmagáért hozta létre a világot, abban bennünket, az összes fizikai-pszichológiai-biológiai-… stb. törvényekkel együtt, együtt a drámákkal, gyilokkal, halállal, … És nem miattunk, miattam. Viszont bármilyen piciny pötty is vagyok, figyel rám, felajánlja a kapcsolatot, ami óriási ajándék. És folyamatosan ápolom is ezt, érzem, tudom, hogy van, bármit csinálok, bármerre nézelődöm, élek.

Ugyanakkor zavarban vagyok az imádással. Nekem ez kissé archaikusnak tűnik: uralkodó előtt le kell borulni, drága, fényes ajándékokkal kell kegyeit, könyörületét elnyerni. Szülőktől gyermekeknek bocsánatot kell kérni, kezet csókolni.

Isten nem antik figura. Ő az örök modern, időtlen.

A hálaima fontos. Ez lehet a fő kapcsolati kommunikáció. És ebben benne van minden gyönyörködés is.

Pap, szent ember, cölibátus, …
Már ott elakadok, hogy a görögkatolikus pap csak ember? Miért?

A hitről. Mi is az? Bocsánat a szóért: számomra egy hatalmas salátatörvénynek tűnik.

Nagy szentjeinktől vett idézetek: régebben is sokat beszéltek, írtak az emberek, még a szentek is. És ők is fejlődtek. Mégiscsak szükséges valamilyen belső egyéni kritikai választás: mi lehet értékálló, s mi csak bocsátható apró-apróbetűs valami. Ez együttjár a kapott szabad akarattal.

Törvények. Pl.eutanázia. Ismert példák közül csak egy: háborúban halálos sebet kapott katonát a bajtársa életben hagyja-e a kegyetlen ellenség kénye-kedvére,vagy segítse át Oda? A Hit-ből biztosan tudjuk a helyes választ?

Bocsánat a hosszúságért, bízom …
Apró-cseprő az életemből Raj-Ta 2012.05.30 15:17:00
Az első tánc nem sikerült. Elkészült szellemes bevezető szövegem, majd sikerült bravúrosan, profi módon, nyomtalanul eltüntetnem.Hátha a második kör még frappánsabb lesz!Szóval. Tegnap mindkét unokámmal próbáltam telefonon beszélgetni. Lehet, hogy gyagya, de tekintélyes…..
Omami 2012.05.30 15:56:26