Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gzahu

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter nem tartja magát az építőiparról jót vagy semmit iratlan törvényhez, sőt azt tanácsolja új lakást vásárlóknak, óvakodjanak a GB Európa Ingatlantól. Neki például nem óhajtják visszafizetni a pénzét, annak ellenére, hogy lassan fél éve csúszik lakása átadása, az…..
gzahu 2007.11.08 16:55:24
Kedves Péter!

Hasonló cipőben járok én is csak egy másik céggel kapcsolatban. Kicsit előbbre járok mint te.
Hát nem sok lehetőséged van. Először is keresel egy ügyvédet, akinek fizetsz 5-10e Ft-ot, tanácsadásért.
Átolvassa az előszerződésedet, majd konstatálja, hogy igazad van. Elvállalni nem fogja, mivel nem sok esélyed van, hogy ő belátható időn belül pénzhez jusson. Majd segít beadni a papírokat ahhoz a bírósághoz ami az előszerződésben meg van nevezve. Természetesen újabb 5-10e Ft. Itt még befizeted a perelt pénz (foglaló+előleg x 2) 6%-át, mint bírósági illeték. Majd vársz, vársz , és vársz. Néha felhívód az adott bíróságot és érdeklődsz az ügyeddel kapcsolatba. Majd egyszer csak kitűzik a tárgyalást, ahol megjelensz és meglesz a neked kedvező elsőfokú ítélet a pénzről és a hozzá tartozó törvény által előírt kamatokról amit a bíróság ítél meg. Ezt még fellebbezheti a vállalkozó, fel is fogja, de akkor már neked nem kell fizetni a bíróságnak. Ez után kezdeményezheted a behajtást, lesz jogerős, hogy neked tartoznak. Ha ez megvan, újabb pert indíthatsz a költségeid miatt, amik közben felmerültek, de az újabb 2-3 év. De inkább add el egy behajtó cégnek a jogerős követelésedet kb.30-40% részesedésért.
A céggel történő hivatalos ügyvédi levelezgetést nem ajánlom, mert nincs értelme, nekem 6 hónapom ment el 3 levél váltással, de nem hozott eredményt.

Sok sikert :)