Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hibiszkusz50

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erkölcsös vagy erkölcstelen egy nő? Az attól függ, melyik korban és milyen társadalmi rendszerben akarjuk értelmezni. De egy biztos: ha erkölcsöt emlegetünk egy nővel kapcsolatban, nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy lop-e a boltban, és hazudik-e a barátnőjének. Csak az számít,…..
hibiszkusz50 2015.03.19 16:33:04
@Ingeborg: De a PMS legalább elmúlik :)
Ahogy írtam, én főleg olvasgatok, és csendben tanulmányozom a világot. Vízivónak nem szólnék be, ez inkább azoknak szólt, akik még mindig képesek vele "vitatkozni" :)
Egyébként minden tisztelet a türelmetekért :)
hibiszkusz50 2015.03.20 12:26:06
@Ingeborg: Nem élvezem :)
A fiatalabbaknak biztosan nem kell hosszasan bemutatni, miben is áll a szexting, ha nem csinálták még, azért hallani hallottak róla valószínűleg, de induljunk ki abból, hogy vannak itt kevésbé tájékozottak is. Nos, a szexting nem más, mint szexi szövegek és képek küldözgetése…..
Ma egy éve, december 9-én kezdtem ezt a blogot, amelyet baráti körben szeszának becézek, és mivel az első születésnap mindig különleges, illik róla megemlékezni. A többi se elhanyagolható, de azokról az ember könnyebben megfeledkezik.   Nézzük, mi történt az egy év…..
Néhány napja figyelemmel kísérem a rendőrségi oktatóvideókkal kapcsolatos felhördüléseket, amelyek már a külföldi sajtó figyelmét is felkeltették. Már megírtam egy hosszú posztot (itt alább némi hezitálás után mégiscsak közzéteszem), mikor jött a tüntetés híre.…..
hibiszkusz50 2014.12.02 11:33:08
@don Fefinho: Pontos statisztikákat ismersz a családon belüli erőszakról? Mi van felfújva? Az idegenek meg nem erőszakoskodnak senkivel? Mi van?
hibiszkusz50 2014.12.02 12:15:24
@Lars.Lares: Ez a lényeg. Azt kell megértetni mindenkivel, hogy a nem szó tényleg azt jelenti és nem csak vonakodás, a talán vagy az igen "lájtos" megfelelője.
Mindig nagy érdeklődés övezi a nyitott kapcsolatot érintő posztokat, illetve az olyan kommentelőket, akik hajlandóak megosztani tapasztalataikat ezügyben. Nincsenek sokan, mert amint kicsit megnyílnak, támadások kereszttüzébe kerülnek: sok olvasó idegenkedik az egésztől, és…..
Ha múltkor megtárgyaltuk a házasságok és a szerelem kapcsolatát, még szavaztunk is arról, hogy ki ment férjhez/nősült szerelmesen, és ki nem, épp ideje, hogy a házasságon kívüli szerelem megélésére is sort kerítsünk. Mert olykor beüt, mint a ménkű. Vagy nem is annyira…..
hibiszkusz50 2014.09.09 13:22:07
@skarlát betű: Saját tapasztalatom, hogy egy férfi is lehet sokszor szerelmes, és sokáig is.
hibiszkusz50 2014.09.09 14:08:50
@kardhal77: Sajnos. A sokáig is relatív - és lehet párhuzamos is. :)
Rövid időn belül két olyan, nők által írt cikket is olvastam, amely megemlíti, hogy nem szeretjük mi annyira a hosszas szeretkezést, mint ahogy a férfiak gondolják. Most nem linkelem őket, mert csak elterelné a figyelmeteket, az egyik meg sem érdemli, hogy reklámot csináljak neki,…..
hibiszkusz50 2014.08.14 15:04:07
@skarlát betű: azért, mert ezek a szavak a magyar nyelveben - már ahogy a többségi beszélők használják - negatív jelentésűek. :)
hibiszkusz50 2014.08.14 15:37:15
@skarlát betű: akkor ők a kisebbséghez tartoznak :)
Előző posztom után logikusan következik, hogy most a nyalásról vitatkozzunk egy kicsit. A tudományosabbik latin nevén cunnilingus (cunnus=punci, lingua=nyelv) sem a modern kor találmánya, az ókorban is művelték, már persze az olyan népek, amelyeknek volt annyi szexuális kultúrája,…..
hibiszkusz50 2014.07.31 14:19:31
@nulligravida: Ami a 60 éves nézeteket illeti, korszerűbbek, mint az általad hirdetett, Freud által jó 120 éve kitalált "akinek nincs hüvelyi orgazmusa, frigid" nézetnél. Figyelmedbe ajánlom a következő cikket, és a végén levő irodalomjegyzéket: www.uic.edu/orgs/cwluherstory/CWLUArchive/vaginalmyth.html
hibiszkusz50 2014.07.31 14:54:44
@nulligravida: Ott a cikk végén az irodalomjegyzék. A korszerű tudomány sajnos nem osztja Freud nézeteit. És a tieid se :)
hibiszkusz50 2014.08.05 17:17:40
@Atehangodmelyebb: nulligravida ANM?
A közösségi média a magánélet legmélyebb bugyrait is felszínre hozza. Ez persze sokaknak nem tetszik, és a fene se tudja, hosszú távon milyen hatása lesz, de egy dolog biztos: bizonyos tabukat le lehet így döntögetni, és bizonyos agyonhallgatott témákat meg lehet vitatni. Mint…..
hibiszkusz50 2014.07.29 16:03:32
@C. Gallus: Nagyon nehéz igazán tudni, mit érez a másik. Sejteni lehet, érezni néha egy igazán jó kapcsolatban. Különösen nem egyszerű a metakommunikációs jelzés megfejtése, pl. hogy "a nekem elég a heti egy" azt jelenti-e, hogy az is túl sok, de szétrakom a lábam, hogy ne okozzak csalódást, vagy tényleg elegendő feltöltődést jelent-e.
Hogyan válik egy nő sorozatrandizóvá? Egyáltalán mi ez? Csak kávézgat és ebédelget, vagy szexelni is szokott, sorozatban? (Szokott.) Szimplán szexmániás lenne? Vagy képtelen kötődni? Vagy csak túlságosan szereti a változatosságot? Miért csinálja, és miért nem állapodik meg…..
hibiszkusz50 2014.07.23 12:09:16
@Neverand: Erről beszélek. Szerintem a témáról lehetne úgy is érdekes, termékeny és tartalmas beszélgetést folytatni, hogy egyáltalán nem vesszük figyelembe, mit ír Víz Ivó, és nem reagálunk rá. Egy kicsit úgy érzem, mintha egy két dimenzióban mozgó lénnyel próbálnál a térben létező dolgokról eszmét cserélni.
hibiszkusz50 2014.07.23 13:45:38
@Neverand: Légy erős! Nincs. :)
Kaptam egy magánlevelet, azzal a kéréssel, hogy adjam közre a benne felvázolt problémát. Az illető huszonéves srác, akinek a szex puszta frusztráció, kudarcok sorozata. Azt szeretné, ha a dolognak erről az oldaláról is beszélnénk. Úgyhogy alább következik a levele, majd az…..
hibiszkusz50 2014.07.03 10:10:15
@akineknemmegy: Nekem az jött le, hogy azért érdekel a szex, mert ha mások is csinálják, akkor biztosan hozzátartozik a normális élethez. Szerintem a szexhez a másik ember iránti érdeklődésen keresztül vezet az út. Ha a másik ember nem érdekel, akkor a feltöltődött mirigyek lecsapolása csak a cél, azt meg egyedül ugyanolyan jól gyakorolhatod, mind a prostikkal. De az nem szex.
Miközben hosszasan beszélgetünk arról, hogy jót tesz-e a pornó például a saját testünkhöz való viszonyunk szempontjából (vagy hűtlenebbé válunk-e általa), milyen a nyalás, és egyes nők miért nem akarják megengedni, mások meg miért imádják, felmerülhet egy nagyon…..
Noha nem szeretem a vetélytárs szót, jobb kifejezést nem találtam arra az emberi kapcsolatra (vagy nem-kapcsolatra), amely két olyan lényt köt össze, akik ugyanazt a harmadik embert kívánják, szeretik, esetleg csak igényt tartanak rá valamilyen szinten (legyen az érzelmi, szellemi…..
hibiszkusz50 2013.01.14 10:15:17
@OakTree: Ami a szövetséget illeti, szerelmen és szereteten alapul, valamint a közös célokon és a konszenzuson alapuló életvitelen. Közösen alakítjuk az életünket, benne azt is, hogy két szabad ember önként marad egymással, mert ez számukra jó, de közben beleférhet izgalomkeresés, kaland, valamiféle, az otthon rutinján túlmenő bizsergés, új emberek megismerése. És ez nem borítja fel a szövetséget.
hibiszkusz50 2013.01.14 19:23:00
@OakTree: Tudom, hogy ez alkat kérdése. Vannak emberek, akik valóban monogámok, vannak sorozatos monogámok, akik addig nem létesítenek új kapcsolatot, amíg az előzőt le nem zárták. Aztán vannak fura emberek, akik valóban úgy gondolják, hogy megtalálták az igazit. Jó vele élni, jó vele a szex, hosszú távon is működik a kapcsolat. De valami mégis hiányzik. Hiányzik az érzés, hogy hódítani tudok, vagy meg tudnak/akarnak hódítani. Hiányzik az izgalom, a közeledés, az elfogadás, a beteljesülés izgalma. Ha egy tartós kapcsolatban csak az egyik fél érzi így, és a másikban erős a birtoklási, kisajátítási vágy, akár tragédiába is torkollhat, ha rászánja magát, hogy beteljesítse vágyait. Ha mindketten úgy gondolkoznak, hogy a szövetségük elég erős hozzá, hogy azt a hosszabb-rövidebb ideig tartó külső kapcsolatok ne tehessék tönkre, és elengedik egymás kezét, az önként vállalt maradás még erősíti is az összetartozás érzését.
Tisztelem a zsigeri vagy fegyelemből vállalt monogámiát, a feltétel nélküli hűséget, de úgy gondolom, más út is van.
@Tenkeskapi Tánya: Elég öreg vagyok már, és volt egy pár kalandom, félrelépésem, nevezzük, aminek akarjuk. Nagy többségük olyan makulátlan családanyákkal, akik még saját maguknak se merték bevallani, hogy a férjükön kívül más is megfordult az ágyukban. Tapasztalatom szerint majdnem minden nő vágyik a kényeztetésre, az újdonságra, és ha ezt teljes vagy vélt biztonságban kaphatja meg, tesz is érte. A diszkréció fontos dolog, és mindenki ügyel a jó hírére.
Az ünnepek lecsengését egy vita kialakulása kísérte, amely az elvárások jogosságát vagy jogtalanságát, a szeretői kapcsolatban rejlő reális lehetőségeket pedzegeti. Mivel a téma igencsak fontos, és eddig, ha jól emlékszem, részletesebben nem tárgyaltuk még ki, itt a remek…..
hibiszkusz50 2013.01.04 11:47:18
@Enchantée: igazad van, a kommunikáció rendkívül fontos. Az a baj, hogy az őszinteség se mindenkinél nyerő. Sok ember szereti magát áltatni, és elvárja, hogy a partnere ebben asszisztáljon neki. Az őszinteség segít megérteni, hogy mit várhatunk a partnerünktől, és egyszerűsíti az életünket, ha a partner is pontosan tudja, mit várhat tőlünk.
Kertész Ilka beleképzelte magát egy férfi helyzetébe. A szöveg önmagáért beszél. Talán köztetek is van, akinek ismerős a szituáció - vagy a férj, vagy a feleség részéről. Lehet erről őszintén beszélni? Ki milyen megoldást talált? Talált-e megoldást? Vagy mindez a…..
Van-e még szerelem? Hát, persze. Szerintem ez nem is kérdés. De azért megkérdőjelezhetjük, ahogy Almási Miklós teszi új könyvében. Irodalom- és filozófiatűrő személyek itt olvashatnak kicsit utána, miről is morfondíroz az esztéta. Hallottam egy jó hosszú beszélgetést is…..
Ha ezt a kérdést úgy 30 évvel ezelőtt föltette volna valaki, nyilvánvaló, hogy egészen más válaszok születtek volna. Legtöbbször másképp jöttek létre a szeretői kapcsolatok, és megkockáztatom, más jellegűek is voltak. Például sokkal nehezebb kapcsolattartás, sokkal kisebb…..
Aki nem olvas blogokat, és főleg nem kommentel, annak sejtelme sincs arról, micsoda vadászterület ez a szféra. Mert egy-egy bloghoz kapcsolódóan összeverődhet olyan jó társaság, amelynek tagjai előbb-utóbb elkezdik ismerni egymást, csipkelődés, flörtölés alakul ki. No, és…..
Sokszor írtam már a házasságról, a monogámiáról, sokszor vitatkoztunk róla, de még nem készítettem közvélemény-kutatást arról, hogy a hűtlenek hogyan állnak a házasság intézményéhez általában és mit gondolnak a saját kapcsolatukról. Leegyszerűsítve: vajon igaz-e,…..
hibiszkusz50 2012.08.15 16:10:48
@skarlát betű: A másokért tevés boldogságát csak akkor érezhetjük, hogy ha a másik reakciója olyan visszacsatolás, ami tényleg minimum jó érzést, elégedettséget kelt, és ilyen módon tulajdonképpen saját magunkért teszünk valamit.
Vágyunk valamire. Lehet, hogy először csak személytelenül. Pezseg a vérünk, itt a tavasz. Kísértésbe esünk. Találunk valakit. Fantáziálunk vele. Lehet, hogy az otthoni szex közben. Vagy épp önkielégítéskor. Flörtölünk. Levelezgetünk, telefonálgatunk. Kétértelműek vagyunk,…..
Nemrégiben egy olvasó szólított meg azzal az ötlettel, hogy írjak posztot az egyedülálló férfi-férjes asszony szeretői viszonyban rejlő lehetőségekről is. Ez a klasszikus nős férfi-magányos lány felállásnak pont az ellentéte, talán ritkább is, bár nem rendelkezem…..
Hölgyeim és uraim, üdvözlöm önöket a tökéletes monogámia világában!  Kutatóink a Föld lakossága körében sokezer éven át végzett (kontra)szelekciónak és a génmanipulációnak köszönhetően, hatalmas bravúrral eljutottak végre az oly régen áhított cél…..
Sok szöveget kaptam az utóbbi időben, illetve folyamatosan olvasom az innen-onnan érkező cikkeket, könyveket. Az egyik gyakori érv a félrelépés ellen, hogy az ember úgyis lebukik, nincs olyan, aki soha ne követne el valami hibát, és ha felfedezik, mit tett, nagyon nagy bajok lesznek.…..
hibiszkusz50 2012.06.21 19:18:54
@skarlát betű: Én is az Indexen láttam meg először ezt a blogot, és azóta kísérem figyelemmel "kétoldali érintettségem" okán.
Többetekkel megtörtént már, hogy az addigi szeretőtökkel egyetértésben egyszer csak úgy döntöttetek, véget vettek a bujkálásnak, elhagyjátok a korábbi családotokat (esetleg csak egyikőtök, ha a másik egyedülálló volt), és együtt folytatjátok -  szinte mindegy, hogy…..
hibiszkusz50 2012.06.18 15:09:38
@Lars.Lares: Van. Előfordul, hogy az első házasság nem volt igazán monogám - hiszen akkor lett az egyik félnek szeretője, aki aztán házastárs 2.0-vá lépett elő. És ha tényleg megérte a váltást, akkor az újabb szerető talán már nem lép be.
hibiszkusz50 2012.06.18 15:17:22
@Lars.Lares: @skarlát betű: Persze a másik házasfél, akinek esetleg ez csak az első házassága, gondolhatja másképp is :)
hibiszkusz50 2012.06.18 16:06:09
@Lars.Lares: ez nagyon szakszerűen hangzik :)