Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gatamaran

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a gond? A NIF Zrt. 2017-ben kezdte meg a 40a vasútvonal (Pusztaszabolcs-Kelenföld) felújítását. Ezzel önmagában semmi gond nem is lenne, hiszen a többi, már felújított vonalhoz hasonlóan ez is igen jelentős szerepet tölt be az elővárosban és a távolsági forgalomban egyaránt. Aki pedig…..
Már-már közhelyszámba megy, hogy magyarokkal, vagy valamilyen szinten magyarul értő emberekkel a világ minden pontján össze lehet futni, Kairótól Manhattanig. Nem volt ez másképp 70 évvel ezelőtt, a második világháború idején sem, de akkor nem kissé tanácstalan hátzsákos turisták, hanem a keleti…..
Igen, elképesztő, de 1996 már 20 éve volt. Én még épp a gimi előtt evickéltem a suliban büszke felsősként  és tisztán emlékszem rá, ahogy nagyon bénán próbáltuk utánozni a Macarenát. Egyszerre bámultam a német VIVA-t és MTV-t, meg hallgattam a mindenféle rádiókat, amiket éppen fogni lehetett és…..
Bármennyire is nehezen süt ki újra és újra a nap, a lelkemben akkor is már tavasz van, köröttem pedig madárcsicsergés. Budapest gyönyörű lesz tavasszal, nekem pedig kedvem lesz táncra perdülni a séták közben. Ehhez kerestem némi inspirációt, és kiderült, hogy számtalan slágerben énekelték meg a…..
A Nagy Háború végét lezáró békeszerződések nem rendezték sem a kirobbanásához vezető konfliktusokat, sőt újakat teremtettek. A vesztes államokra kényszerített lefegyverzési megállapodásokat nem tartották be, hanem keresték a visszavágáshoz szükséges arzenál megteremtéseinek módjait.  Ebben a…..
Fiumei történeti munkák szerint a rossz ellátás miatt Kiskunhalason is tömegesen hunytak el a háború idején olasz internáltak. Végső István kiskunhalasi helytörténész szerint ezek az állítások komoly tévedésen alapulnak.   „Olaszország hadba lépése után az antant…..
Médiamunkások, újságírók, ideje pályázni. A lényeg: A Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány ösztöndíjban részesít évente egy 30 év alatti újságírót, az írott vagy az elektronikus média bármely területén, aki publikációiban kiállt az elesettekért, az érdekeik…..
Még ebben az évben képernyőre viszi a FOX a denevéremberes előzmény sorozatát. Annyira előzmény, hogy nem is a sötét lovagról szól majd, hanem Gordon felügyelő fiatal éveit követhetjük végig. Persze lesz benne sok későbbi szuperhős is, csak ők egyelőre inkább az általános…..
Kovács István világbajnok ökölvívó és Kovács Ákos, Kossuth-díjas zenész nem rokonok. Ezzel az egészen megdöbbentő felfedezéssel mindössze arra szeretnénk rávilágítani, hogy az azonos vezetéknév nem feltétlenül jelent azonnal rokonságot, főleg testvéri kapcsolatot. (ez…..
A Pécsi Egyetemi Napok dicső hagyományokkal rendelkezik, amelyek egészen a 1980-as elejéig, a Janus Pannonius Tudományegyetem megalapulásáig vezethetőek vissza, de a fesztivál felnőttkora 2006-ban kezdődött, amikor megteremtődtek a siker máig meglévő alapjai: egyedi…..
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..