Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csocs

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
Mivel szombat van, ezért csak egy rövid történettel jelentkezünk Csilla jóvoltából. Aki teheti, ma ne nagyon mozduljon ki, mert kissé hűvös van...Tavaly Aug. 1-je óta több mint 300 állást pályáztam meg (nem vicc!), valamint legalább 5-6 portálra regisztráltam magam. Az eltelt…..
csocs 2009.01.11 08:41:18
Hali Mindenkinek!

Jómagam mindkét helyzetet végigéltem, az utóbbi időben már inkább embereket vettem föl és nem kevés tapasztalatot szereztem. A megdöbbentő az volt a számomra, hogy amikor munkát kerestem, milyen nehéz volt megfelelő munkahelyet találni, amikor meg embereket kerestem, akkor meg, hogy milyen nehéz megfelelő embert találni(!). Be is szívtam jópárszor. De néhány tanács, meglátás:
1. Teljesen jellemző, hogy nem hívnak vissza, ha nem vagy megfelelő. Én ezt úgy küszöböltem ki, hogyha eddig nem hívjuk vissza, akkor az azt jelenti, hogy nem őt választottuk. Ergo, az interjún föl kell tenni ezt a kérdést, meg kell állapodni egy időpontban.
2. Sajnos a magyar adóterhek miatt egy kkv nem engedheti meg magának, hogy szülésre készülő nőt fel tudjon venni - és ez nem rosszindulat, hanem sokszor élet-halál kérdés - mert nem tudja finanszírozni az ezzel járó terheket. Plusz, újra kell kezdeni a keresését, ami rengeteg idő, meló és pénz. Elviekben a mtk szabályozza, hogy milyen kérdéseket lehet feltenni egy munkavállalónak, és a gyerekvállalást kifejezetten tiltja, bár nem életszerű.
3. Sok álláskereső úgy van, hogy elküldöm ezer helyre, majd csak lesz vmi. Ha a másik oldalon állsz, akkor meg olyan embereket keresel, akik a meghirdetett állásért "élnek, halnak", azaz megfelelő motivációval rendelkeznek. Ha két ember közül kellene választani, ahol az egyik olyan, hogy jó lenne, meg szeretné, a másik meg olyan, hogy igen, ezt akarom, erre vágyok, akkor az utóbbit fogják felvenni. A javaslat a 4-es pontban.
4. Tehát döntsd el, hogy milyen állást szeretnél a legjobban és csak olyan helyekre
küldd el az életrajzod, meg a motivációs leleved (legtöbb infó rólad és a hozzáállásodról abból nyerhető ki!), mert különben sokkal kisebb az esélyed.
Egy gyakorlott interjúztató leveszi, ha "csak úgy" vagy ott, szükségből, normál helyzetben eszedbe sem jutna ilyen állást elfogadni. (Ezért is szokták mondani, hogy túlképzett...)

w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
csocs 2008.10.22 21:26:05
Egy régi (talán) pokolgép szám jut eszembe, a : "Tisztító tűz"
Semmi nincs véletlenül. Soha ne felejtsük el, hogy akiket bennünket kormányoznak, azokat mi válaszottuk, tehát közülünk valók, és ha megengedtük - mert leszartuk, miközben csak a saját boldogulásunkkal voltunk elfoglalva - hogy a szar emberek ott maradjanak a hatalomban, akkor magunkra vessünk, vagy várjunk a következő választásig, de leginkább szerveződjünk párttá.
Ez egy tisztító tűz. Az egyik rádióműsorban elmondták, ez egy olyan jolly joker helyzet, hogy mindent rá lehet fogni a vv válságra. Ezek alapján nem értem, hogy ezt miért nem használják ki, az összes elkúrt intézkedést - amit szerintem minden oldali politikus tud - hip-hop, rendbe lehetne hozni. Rosszabb nem lenne, választókat nem veszítenének, az erőviszonyok nem változnának - még akkor sem, ha összefognának - az emberek is könnyebben elfogdanák és megértenék, de legalább rendet lehetne tenni és tabula razát csinálni. Azt gondolom, ha bármelyik fél csak a saját maga "igazát" szajkózza, azt el kellene felejteni, tök min1, hogy melyik oldalról való, mert a saját hatalmi pozíciója fontosabb, mint az ország lakosságáé - akit egyébként szolgál!!!
Szarok rá, hogy eddig ki kúrta el jobban, vagy kevésbé! Ha tudni fogjuk, akkor sem leszünk előőbre!
A jövőre akarok koncentrálni, mert én nem a múltban élek!
Kedves politikusaink, tessék ezt figyelembe venni!
Maradék tisztelettel:
Gazsesz
Mindegy mi történt. Mi sem értjük, hogy is volt Horváth Oszkár háromszori befizetésével, különösen az első 130 forinttal. Nem is érdekes ez. Az érdekes a ritmus, a fokozás, a visszafojtott enegia lüktetése, majd az erupció. Igazi vulkanikus gyűlöletművészet virágzik a hajtás…..
A budapesti céglista "kiszivárogtatásával" tetőzik a BSA karácsonyi terrorkampánya. A forrása ugyanaz a blog, mint múlt héten, ő pedig az "Internet"-et jelölte meg tartótisztjeként. Akárhogyis, az 59 oldalas listán szerepel lapkiadó-multi, világvezető…..