Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuves

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1918-ban Magyarország már 4 éve folyamatosan hadban állt. Ezer sebből vérzett. Jártányi ereje sem volt. Körben, az éhes farkasok alig várták, hogy rávethessék magukat, és apró darabokra téphessék. A megmaradt haderők rendezetten, fegyelemben, felfegyverkezve siettek haza, hogy…..
Az 1920-as Trianoni békeszerződés értelmében a teljes felvidék elszakadt Magyarországtól, és Csehországhoz csatolva létrejött Csehszlovákia. A kollektív bűnösség elvén, amely alapján addig zsidók százezreit irtották ki, most magyarokat kezdtek üldözni. Elvették tőlük…..
Füves blog Mansfeld 2013.07.01 16:44:03
A minap láttam egy filmet, melyről érdemes beszélni. A film Mansfeld Péterről, 1956-os hős szabadságharcosról, magyar mártírról szól. A címe egyszerű, mégis sokatmondó: Mansfeld. Igaz történet, így akinek van némi történelem ismerete, az tudhatja: az 1958-ban Budapesten…..
Biztos vagyok benne, hogy nem csak én találkoztam azzal a jelenséggel, hogy bizonyos élelmiszerboltok féláron kínálnak olyan gyümölcsöket, amelyek már jócskán érettek, talán már-már kicsit csúnyácskák is. A finnyás vásárló talán figyelemre sem méltatja őket, holott…..
Aki keveset alszik - napi 5-6 órát, vagy még annyit sem - hajlamosabb lehet többlet kilókat felszedni. A jelenség nem pusztán logikus, tudományos okokra, hormonális változásokra is levezethető. Miért van ez? aki keveset alszik, fáradékonyabb napközben, kevesebbet mozog a…..
Sokan kénytelenek ma diétázni, fogyókúrázni, azonban olyanok is akadnak, akik éppen az ellenkezőjétől szenvednek: vékonyak, és nem képesek magukra pakolni még néhány kilót sem. Nekik próbál segíteni pár jó tanáccsal ez a bejegyzés. Mit tehetsz a soványság…..
Füves blog Önfejlesztő irodalom 2013.06.24 13:24:00
Gimnazista koromban történt - most jól leégetem magam - irodalom óra, dolgozat az egyik kötelező olvasmányból, Balzac: Goriot apó c. művéből. Az egyik kérdés az volt, hogy hol játszódott valamelyik jelenet. A megoldás a regényben szereplő “penzió” szócska lett volna.…..
Nem árt, ha nagyjából tisztában vagy vele, hogy mennyi az egyes ételek, élelmiszerek fehérjetartalma. Természetesen csak közelítő értékekek lehet megadni, hiszen több tényező befolyásolja egy adott élelmiszer vagy élelmiszercsoport fehérjetartalmát (pl. feldolgozás…..
Ma valami igazán nyerő ebédet akartam készíteni. Valamit, ami egyben nagyon finom, különleges és természetesen egészséges, de azért ne is legyen nagyon drága. Az egyik hipermarket kiadványában láttam, hogy a pisztráng éppen le van árazva, így meg is volt az ötletem. De…..
Bizonyára vannak problémáid, de szinte nincs olyan emberi lény a Földön, akinek ne lenne. A siker és gazdagság más jellegű problémákat szül, mint a szegénység és nélkülözés. Nagyon kicsi volt az esélye, ezért hihetetlenül szerencsés vagy, hogy embernek születtél. Egy…..
Hihetetlenül sok téveszme kering a köztudatban a zsírégetésről, amit rengeteg táplálékkiegészítő- és sportszergyártó előszeretettel ki is használ. Megpróbálom világos, egyszerű nyelven összefoglalni a legfontosabb tényeket, téveszméket a zsírégetésről. Mik a…..
Biztos sokszor gondoltad úgy, hogy az élet igazságtalan amiatt, hogy egyesek már tinikorukban lakást, autót kapnak, míg neked keményen meg kell küzdened a legapróbb dolgokért is, hát még ezekért. De biztos, hogy hátránynak kell ezt tekintened? Valójában komoly előnyöket hordoz a…..
Vendégségbe vagy hivatalos, esetleg valami nagy ünnep van a rokonságban, kínálgatnak mindenféle “jóval”. Egy halom házilag készített, agyoncukrozott süteménnyel, kólával, UV-zöld üdítőitallal. Ilyenkor aztán mindig “kötelező” enni valamit. Te hogyan kezeled ezt a…..
Az élet nem mindig igazságos. Mindenkinek vannak problémái, mindenkivel történtek már rossz dolgok, és minden bizonnyal ezután is fognak. Valószínűleg nem túl gyakran lesz olyan pillanat az életedben, amikor azt tudod mondani, hogy “abszolút semmi problémám nincsen”. A…..
Füves blog Mi a gazdagság? 2013.06.22 20:15:00
A gazdagságnak sok meghatározását láttam már, de nekem az egyik legszimpatikusabb a “Háromlábú szék” nevű elmélet volt. Eszerint a gazdagság nem egyszerűen a pénz függvénye, hanem három fontos dolog együttes megléte, különben - eszerint a meghatározás szerint - nem…..
Akár még igaz is lehet egy ilyen kijelentés, de az egyik legrosszabb kifogás, amit valaha hallottam, amikor valakit rá akarok beszélni az egészséges életmódra. Miért nem jó érv? Mert amennyiben igaz, akkor XY azon ritka szerencsés kivételek közé tartozott, akik szemben állnak…..
Mindannyian láttunk már embereket, akiknek beletorzult az arca a forró ételek, italok fogyasztásába. Hiába voltak fájdalmaik, a rossz beidegződéseiknek „köszönhetően” mégsem várták meg, míg kihűl az enni-, innivaló. Vagy te is ebbe a csoportba…..
Minél természetesebben táplálkozunk, annál kevésébé ártunk az egészségünknek. A cukorrépából ipari eljárással előállított finomított fehércukor fogyasztása közel sem mondható egészségesnek, és meglehetősen ellentmondásos adatok szolgálnak a mesterséges…..
Minél jobban eltávolodunk az egyszerű, természetes táplálkozástól, annál több bajunk származik belőle. Jó példa erre az utóbbi évtizedekre jellemző rostszegény táplálkozás. Hogy mennyire fontosak számunkra a rostok, arra csak közelmúlt kutatásai világítottak rá. Noha…..
Füves blog Rémálmok ellen… 2013.06.21 21:14:00
Időnként mindenkivel megesik, hogy az agya rémálmokat kreál. Nem kell ezektől megijedni, bizonyos fokig ez is része a mindennapi életünknek. De hogyan kezeljük őket? Mitől vannak rémálmaim? Bizonyos gyógyszerek is okozhatják. Túl sok alkohol fogyasztása. Zaklatottságot…..
Unod a futást? Nem vonz a fitnesstermek világa? Minden ember más, viszont mindenkinek szüksége van sportolásra, mozgásra, ha egészséges szeretne maradni. Számodra lehetséges, hogy a legjobb választás egy olyan játékos sport, amelyben nagyon izgalmas helyzeteket élhetsz át, azonban -…..
Bizonyára sokszor megfigyeltél már futókat az utcán, a tóparton, esetleg a Margitszigeten, és talán az is megfordult már a fejedben, hogy csatlakozol hozzájuk. Miért ne tehetnéd meg? Futhatsz az egészségedért, egy kis súlyleadásért, de pusztán kikapcsolódásként…..
Tudtad, hogy idős korban az izmok összeesése elsősorban nem maga az öregedés, hanem a régóta tartó edzéshiány miatt következik be? Súlyos tévedés, hogy konditerembe csak azok járnak, akik úgy szeretnének kinézni, mint egy háromajtós szekrény. Gyakran találkozni…..
Füves blog Szabad gyökök 2013.06.21 06:17:00
A szabad gyökök olyan nagy reakcióképességű, páratlan elektront tartalmazó molekulák, vagy atomok, amelyek igyekeznek máshonnan egy elektronpárt találni maguknak. De mi köze ennek az egészségedhez? Csupán annyi, hogy ha a szabad gyököt nem sikerül ártalmatlanítania a…..
Az emberek nagy része vizuális típus. Hiába a sok érv, az ésszerű magyarázat, sokan csak abból értenek, ha szembesítik őket tényekkel. Ha aktív dohányos vagy, számíthatsz rá, hogy előbb-utóbb a te tüdőd is így fog kinézni. Egy egészséges tüdő (bal oldalon) és egy…..