Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HajráMagyarok!

57 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. A négyes másik párizsi repülőjegyét a világbajnoki negyedik helyezett svéd válogatott…..
A kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában szereplő Váncza István és a 77 kg-ban induló Lévai Zoltán is bejutott a legjobb négy közé, így már csak egyetlen siker választja el őket a párizsi kvótától a birkózók Bakuban zajló európai olimpiai kvalifikációs versenyén. Szőke Alex és Vitek Dárius…..
Egy hónap múlva kezdetét veszi a szegedi Maty-éren az evezős Európa-bajnokság és kontinentális kvalifikációs regatta, amelyen összesen 14 kvótát osztanak ki a párizsi olimpiára. Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: 54 évet kellett várni arra, hogy ismét evezős világversenyt rendezzen…..
Boczkó Gábor, a magyar vívók szövetségi kapitánya szerint nagyon fontos és örömteli, hogy a hétvégén lezárult a vívók egyéves olimpiai kvalifikációs időszaka, amely alatt a magyarok minden fegyvernemben sikerrel szerezték meg a párizsi játékok indulási jogát. Az olimpiára a férfi és női kard- ,…..
A budapesti viadal pénteken a selejtezővel kezdődött meg a BOK Csarnokban, a fegyvernemi rekordnak számító 267 fős mezőnyben 26 hazai vívó indult. A háromszoros olimpiai bajnok, tavaly és tavalyelőtt ugyanitt győztes Szilágyi Áron a világranglista másodikjaként kiemelt volt, akárcsak a 2017-ben…..
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a 18 fős keretet a debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőre, amely április 11. és 14. között zajlik, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzésekre. A magyar szövetség a pénteki hírlevélében kitér…..
Dósa Dániel lesz az első magyar férfi tőröző, aki 24 év után képviselheti Magyarországot az olimpián. Bár a kvóta megszerzésével már elért egy fontos mérföldkövet a szezonban, még mindig a párizsi játékokon tett jó szereplése a célja. A Törekvés 28 éves vívója a Kossuth Rádiónak mesélt a hétvégi,…..
A magyar férfi kézilabda-válogatott olimpiai kvótát szerzett a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, miután 30-27-re legyőzte Portugáliát, és ezzel a tabella második helyén végzett. A magyar férfiválogatott eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián - legutóbb 12 évvel ezelőtt…..
A Magyar Vívó Szövetség közösségi oldalán bejelentette, hogy Dósa Dániel, a magyar tőrvívó megnyerte első asszóját a washingtoni Grand Prix főtábláján, így függetlenül a további eredményektől, olimpiai kvótás lett. Dósa az egyéves kvalifikációs időszak utolsó versenye előtt a cseh Alexander…..
Szombaton a magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25 arányban alulmaradt Norvégiával szemben az olimpiai selejtező tatabányai csoportjának második fordulójában. A magyarok - akik egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen - csak akkor szereznek kvótát, ha vasárnap legyőzik Portugáliát. Eredmény, 2.…..
A csapat teljesítménye kifogástalan volt az ökölvívók magyar vonatkozású olaszországi olimpiai kvalifikációs tornáján, amelyet kvótaszerzéssel zártunk hétfőn - mondta Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány. Hangsúlyozta, hogy mindenki a csapatból száz százalékon teljesített. Ugyanakkor hozzátette,…..
A magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos játékkal uralta végig a mérkőzést és végül 33-24 arányban győzte le Tunéziát az olimpiai selejtező tatabányai tornájának első napján, amely csütörtökön került megrendezésre.     A pénteki szünnap után a házigazdák szombat este Norvégia ellen folytatják…..
A vizes sportágak négy szakágában négy-négy magyar bíró és delegátus is közreműködhet nyáron a párizsi olimpián.     A Magyar Úszó Szövetség szerdai beszámolója szerint úszásban Lukács Lilla, vízilabdában Debreceni Nóra és Kovács Cs. Tamás, műugrásban pedig Székffy Nóra került fel a nemzetközi…..
Amióta a férfi kézilabda olimpiai sportág, minden európai ötkarikás játékokon ott volt a magyar válogatott, amely csütörtöktől vasárnapig Tatabányán harcolhatja ki, hogy nyáron Párizsban folytatódjon ez a szép sorozat.     A magyar férfiválogatott eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián -…..
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az első mérkőzés - csütörtökön Tunézia ellen - sorsdöntő lehet a tatabányai olimpiai selejtezőtornán.    Tatabánya, 2024. március 11. Bánhidi Bence, Lékai Máté és Mikler Roland kapus,…..
Cseh László a 200 méter vegyes pénteki döntőjében elért hetedik hellyel fejezte be úszópályafutását a tokiói olimpián. A 35 éves magyar versenyző - aki ebben a számban 2008-ban Pekingben ezüst-, 2012-ben Londonban bronzérmes volt - ugyanazt a taktikát választotta, mint az elődöntőben, azaz erősen…..
A magyar válogatott a papírformát érvényesítve 23-1-re legyőzte csütörtökön a dél-afrikai együttest a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában - jelentette az MTI. Férfi vízilabda, A csoport, 3. forduló:Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 23-1 (4-0, 5-0, 8-0,…..
Tóth Krisztián bronzérmet nyert a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján - közölte az MTI. Az MTK versenyzője - aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon - a bronzéremért Mihail Igolnyikov ellen lépett tatamira. A kétszeres Európa-bajnok orosz dzsúdós…..
A magyar férfi kardválogatott bronzérmet szerzett a fegyvernem szerdai csapatversenyében a tokiói olimpián. Ebben a számban legutóbb 25 éve, Atlantában végeztek dobogós helyen - a másodikon - a magyarok. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Gémesi Csanád összeállítású gárda az esti…..
A magyar válogatott második csoportmeccsén elképesztő bravúrt végrehajtva 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot a tokiói olimpia női vízilabdatornájának szerdai játéknapján. Az amerikaiak ezt megelőzően legutóbb 2008. augusztus 21-én, a pekingi játékokok fináléjában, Hollandia…..
A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett. A BHSE 21 éves világklasszisa már az első 50-en élre állt, hiába kezdett be…..
A világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből. A világcsúcstartó és toronymagas esélyes Milák kétséget sem…..
A magyar női kézilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 33-27-re kikapott kedden a braziloktól a tokiói olimpián. Elek Gábor szövetségi kapitány együttese így két vereséggel áll, s legközelebb csütörtökön lép pályára a címvédő oroszok ellen. Női kézilabdatorna, B csoport, 2.…..
A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuskások vegyescsapat-versenyében a tokiói olimpia keddi napján. A játékokon most bemutatkozó számban a magyar duó 627,9 körös eredménnyel a nyolcadik helyen került be a középdöntőbe, ahol 414,6 körös teljesítménye nem volt elég a…..
A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású férfi 4x100 méteres gyorsváltó a pontszerző ötödik helyen végzett a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői napján. A magyar négyes ugyanabban az összeállításban és sorrendben várta a finálét, mint a vasárnapi előfutamot,…..