Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vvvv

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Akkor a programokról is írjunk pár szót, kezdünk körvonalazódni: Péntek (nov. 6, előforradalom): Délután indulás Horpácsra Teszkózás Megérkezés, helyfoglalás Zenebeüzemelés…..
Kepes András beszólására tegnap a Mokkában nem tudott válaszolni Bárdos András. Mert ugye ott sem volt. Most viszont a Comment:comon elmondja, hogy mit gondol arról, hogy Kepes szerint a Tények hazudik, és egyébként is mondott-e egyáltalán olyat, hogy nincs idejük alaposan…..
vvvv 2007.11.08 15:20:23
nem sikerült megállnom, h hozzászóljak. a teljesség igénye nélkül, nickekre meg pláne nem emlékszem már.
1. az ilyen übercinikus, közönyös sztori, amit vmelyik kommentelő előadott a reggeli kávéról és, h előle hívják el a mentőt. nos, az otthonszülő is fizet tb-t, a sürgősségi ellátás neki is jár. ugye jobb, ha nem kezdünk el abban turkálni, h mennyi kávét iszol (szabadon behelyettesíthető) egy nap és ezzel mennyire veszélyezteted az egészségedet, h az én adóforintjaimat végül a te kezelésedre kelljen költeni.

2. eredetileg egy médiacsörte a post témája. ha viszont ismételten sikerült belecsúszni az otthonszülés vs. kórházban szülés diskurzusba, kéretik valódi adatokkal operálni, tájékozódni, informálódni.

3. gratulálok annak a fiatal hölgynek, aki a kórházban szeretné kikönyököltetni magából a gyerekét, mert akkor legalább kijön (vagy vmi hasonló, direkt nem tettem idézőjelbe). nos, nincs az az otthonszülő, aki meg akarná győzni ezt az embert, h másként tegyen (bár ezzel meglehetősen veszélyezteti a gyermeke testi épségét, ha már). ám ha mégis kellemes élmény lesz a kórházi szülése, esetleg méltó körülmények között, háborítatlanul születik meg a gyermeke, talán még apuka is részt vesz az eseményen, azért gondoljon egy pár percet azokra, akik szabadidejükből értékes időt/energiát szántak a méltó születés "ügyének" és világszerte elősegítették azt a folyamatot, h ma a hölygek már ne (vagy csak elenyésző számban) kikötött lábbal (csak egy példa) vigyázfekvésbe szüljenek.

3. a tévhittel ellentétben a szülés kórházban is veszélyes üzem (ugye nem egy post kommentbe kell statisztikákat illesztenem, h ugyanannyira, fejlett országokban jobban veszélyes, mint az otthonszülés), a sok-sok kommentelőnek (is) ajánlom, h mielőtt nekifut bmelyik oldalon, ismerkedjen saját/partnere/gyermeke biológiájával.

4. visszatérve a kiindulási ponthoz, a média, amely nem 4. hatalmi ág, csupán egy sajátos, a hatalmi ágakkal szimbiózisban élő, mondhatni élősködő amőba (témáról már a magyar nyelvű szakirodalomban is vannak szép számmal tanulmányok, amit a múltkori post simonvmi nevű kommentelőjének kötelező olvasmánynak írnék fel!), tehát a média az erősebb lobbicsoportok és sajátos logikája alapján fog tájékoztatni, egészen addig, míg a társadalmi nyomás nem kényszerít ki némi "objektivitást". ez pedig társadalom függő, hazánkban ugye pont ilyen, amilyen.

ennek kapcsán például én, mint a társadalom egyik tagja, kérem az indexet, h ugyan szánjon már rá néhány embert/napot és járja körbe a témát. (szabóz, hogy is mondtad a múltkor, az index egy több milliárdos vállalat, amelyik megengedheti magának, h csak teljes állásúakkal dolgozzon, "nem kellenek neki gyeses anyukák"? nos hát akkor hajrá, a sok profi újságíró nyugodtan nyomhat egy kis oldszkúlt, tényfeltárás, adatértelmezés, források, források, források, usw. ha nagyon elbizonytalanodnátok, örömmel adok külfölni kontaktokat, innen a gyesről;)