Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diablo3noob

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
diablo3noob 2018.04.09 11:11:20
@tudorka57: Pont ez az a hozzáállás, ami miatt szellemi rabszolga vagy. Miért gerinctelen vagy puhatestű az, aki másra szavaz? Megetted a gyűlöletbeszédet, gratulálok.
Meglepődve tapasztaltam, mekkora kommentcunamit szabadítottam el pár napja azzal a bejegyzésemmel, amiben a M.a.g.u.s.-t a szegény ember AD&D-jének neveztem. Pedig ezzel csak arra céloztam, hogy a Nagy Zöld „kicsi, savanyú, de legalább a miénk” volt, vagyis magyar fejlesztésű szerepjáték lévén…..
diablo3noob 2017.08.27 15:13:16
@VIC20: Nekem is feltűnt a redundancia.
Amúgy - minden indulat nélkül kérdem - mire fel ez a Valhalla nemszeretemség? Utalva a cikksorozat címére.
Nem gondoltam volna, hogy darázsfészekbe nyúlok, amikor idén áprilisban azt merészeltem leírni itt a Nerdblogon, hogy a legendás m.a.g.u.s. szerepjáték volt a mi kicsi és savanyú AD&D szabálykönyvünk. A tanúból kölcsönzött hasonlat végéről sajnos én és a kommentelők is lefelejtették a…..
diablo3noob 2017.08.23 12:08:41
Érdekes olvasmány.

Nem olvastam végig az áprilisi hőbörgéseket a kommentszekcióban, amik az előzményét képezik e cikknek, de úgy érzem, rossz végén lett megfogva a téma. Az nehezen vitatható, hogy a MAGUS rendszere az AD&Đ-ből nőtte ki magát, hiszen korábban nem volt itthon kiadott szerepjáték, Csanádék honosító munkája pedig arra építkezett, amire tudott.
Szerény véleményem szerint a vörös posztó inkább a tanús idézet derogatív tartalma volt. Persze, voltak gyermekbetegségei a MAGUS-nak is, pont pionír szerepének köszönhetően, de semmiképp nem hivatkoznék rá úgy, mint egy nagy nyugati név olcsóbb, magyar változatára.
Már felnőtt fejjel, érettebb ízléssel is azt gondolom, hogy a MAGUS - persze ez nagyon szubjektív - igenis jobb szerepjáték, mint az AD&D. A szabályokhoz nem fűznék sokat, mert...csak szabályok, de a Ynev világa a mai napig az egyik kedvencem. Persze, ha valami negatívat akarnék mondani rá, akkor talán a "túlságosan eklektikus" kifejezést választanám, de számomra ez sokkal könnyebben elnézhető, mint a legtöbb AD&D világ ...hmm... "héköznapisága" - ha mondhatunk ilyet fantasy műfajjal kapcsolatban -. Vannak kivételek: Planescape, Dark Sun, meg egy pár még. :)
Nem utálom én Gary Gygax gyermekét, sőt sok kellemes élmény fűződik hozzá, mindössze megemlítem, hogy nem tartom helyesnek A magyar szerepjáték derogálását valami vadmagyar, félproli helyettesítő termékké. Mert nem az.
diablo3noob 2017.08.23 12:22:38
@furious ewok: Azt semmiképpen nem hoznám fel hibának, hogy a MAGUS loreösszetettebb, mint a Dragonlance-é.
A múlt századi kifejezéssel is vitatkoznék. A Shadowrun kevésbé múlt századi? Ahol 80-as évekbeli rockerhajjal mászkáló "dekások" asztallapnyi deck-ekkel törnek fel cégeket erősen telefonfülkére hajazó utcai terminálokról. :D Inkább erre mondanám, hogy avétos.