Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matterhorn

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Vasárnap. 2012.12.30 23:57:07
Vasmunka meg szilveszteri bevásárlás, gyereklátogatás. A veretgyártásban kis megtorpanást okozott, hogy készen lettem azokkal amikre korábban elkészítettem a műhelyrajzokat, vagy legalábbis skicceket. De most elérkeztem az újabb agyalás fázisba. Ilyenkor előveszem nagy…..
Hajónapló Szombat. 2012.12.22 22:50:52
Reggel békésen nekiláttam dolgozni a műhelyben, amikor J megjelent a bicikliutánfutóval, hogy indulhatunk. Mármint a piacra. Már tegnap emlegette, hogy olyan finom volt az alma amit tegnap vettünk, hogy kell venni belőle még. Azt mondtam neki, hogy nem bánom, ha összekészül,…..
Hajónapló Szombat. 2012.10.27 21:59:43
Több okból nem mondom, hogy pocsék nap volt. Első, hogy ha az ember vízen él akkor nincsenek pocsék napok, csak jók és jobbak. Másrészt ma délben kedves látogatóm volt, régi kolléga a Vegytervből, első "kisfőnököm" csoportvezetőm Zala Tivadar. Jól elbeszélgettünk a régi és…..
Matterhorn 2012.10.27 23:23:21
Én ma este kaptam egy levelet, amelyből idemásolok egy részt, mely bizonyítja, hogy Illésről másnak sincs túl jó véleménye:

" A Duna Charta konferenciának a sajtó szemszögéből egyetlen szereplője volt Illés Zoltán. Ő valószínűleg egyedül több marhaságot mondott, mint a többiek együtt. Az MTI közleményben találtam a következő mondásokat:

• „. Magyarországnak nem érdeke, hogy 40 ezer helyett 120 ezer konténert szállítsanak vízi úton – még akkor sem, ha a hajón történő szállítás a leginkább környezetbarát –, mivel a belföldi áruszállításnál sokkal versenyképesebb a tengeri hajózás és áruszállítás”. Ezt sokszori elolvasás után sem sikerült értelmezni. Budapestről Bajára vagy Gönyűben a tengeren kell szállítani? Illés vagy iszik vagy szellemileg baja van.
• „a kormány nem hajlandó sem kavicskotrásra, sem a hajózási útvonal szélesítésére forrást adni, mivel az az alapelv, hogy a hajókat kell a folyóhoz alakítani, és nem fordítva”. Ez sem valószínű hogy a kormány szándéka, mert minimum a víziút fenntartásra vonatkozó nemzetközi egyezményeket fel kellene mondani.
• „kormány zöld Duna-stratégiát valósít meg, vagyis azt szeretné, hogy Magyarország területén a Duna mindkét partja Natura 2000 természetvédelmi terület legyen”. Azaz Illés befagyasztaná az életet a Duna mentén. Ez aligha a kormány szándéka, mert a kormány döntése alapján folyik pl. a paksi bővítés előkészítése dunai hűtéssel.

Én úgy látom, hogy Illés Zoltán egy szerencsétlen beteg ember, aki nem tudja mit beszél és minimum szégyellni kell a megnyilvánulásait. Ha van még pár embere azok nem túl értelmesek lehetnek, vagy a terror miatt némák. A hírek szerint a főfelügyelőség vezetőjét (Hecsei Pál) nemrégen azért rúgta ki azonnali hatállyal, mert nem vágta magát vigyázz állásba és nem úgy kezdte a mondatot, hogy államtitkár úrnak jelentem. Ilyen légkörben sem gondolkodni, sem a véleménynek hangot adni nem célszerű."
Jövő őszre akarnak szervezni egy ENSZ konferenciát a vízzel kapcsolatban Magyarországra, s ennek fő szervezője állítólag Illés lesz. Mi lesz ebből?
Hajónapló Vasárnap. 2012.10.14 08:03:36
Hallgatom (mint évtizedek óta minden vasárnap reggel ) a Kossuth rádió "Vasárnapi Újság" műsorát. Hatalmas a várakozás a határon túli magyarok (vagy legalábbis magyarokként regisztráltak) szavazatainak dolgában. Százezreket emlegetnek akik majd eldöntik a választásokat.…..
Matterhorn 2012.10.15 09:54:42
Tengerész, köszönöm a bátor szavakat vizes ügyekben. Soha nem voltam az un. "szocializmus" híve és kegyeltje, de akkor a vízügyben olyanok tevékenykedtek, akik értettek a dolgokhoz, s Dégen révén lehetőséget is kaptak tudásuk hasznosítására. Dégen 1975-ös nyugdíjazásának az volt az oka, hogy a "hármas követelmény-rendszerben" nála első volt a szakmai hozzáértés, majd a vezetői képesség, s a végén volt a politikai megbízhatóság. Ez pont fordítottja volt a hivatalos irányvonalnak. Bár Dégen és Mosonyi között - állítólag - volt kisebb feszültség, de az akkori rendszer vezetői szemében Dégen volt a "vállalhatóbb", mint állami vezető. Mosonyi hatalmas szakmai tudása és gyakorlata más téren hasznosulhatott volna, de ő a megalkuvások helyett inkább az emigrációt választotta, s csodálatos pályafutását nézve, helyesen cselekedett. A baj az, hogy amikor hazajöhetett, akkor nem hallgattak rá, pedig Antall Józseffel sógorok voltak. Antall Józsefet az SZDSZ fenyegette meg arra az esetre, ha folytatni merészelné a nagymarosi vízlépcső építését. Erről még most sem beszélnek, pedig dokumentumok is vannak.
Az 1984-es Vízgazdálkodási Kerettervben benne vannak mindazok az elképzelések, amelyeket most, mint "spanyol viaszt" előrángattak. Az egészben az a gyomorforgató, hogy az az Illés az egyik "kezdeményező", aki a vízügynek, s ezáltal az egész nemzetgazdaságnak csak károkat okozott az elmúlt 22 évben.
Hajónapló Szerda. 2012.10.03 21:52:54
Most beszéltem a kisemberrel (http://vizizene.blog.hu/ )Skipeon. San Franciscoban vannak Mártival, ahol pont olyan idő lehet mint itt, napon póló, árnyékban pullóver.  Csodás idő lett a tegnapi rondaság után. Hja, ha ez az eső egy hónappal előbb esett volna. De hát mindig ott van…..
Hajónapló Hétfő. 2012.10.01 20:56:41
Tegnap kigöngyöltem Mákvirág vitorláját és miközben J a baromfiudvarral foglalkozott én a gaffon a felerősítésen alakítottam, hogy jobb legyen a formája, Délután szerettem volna kipróbálni, de elkezdett cseperészni az eső, maradt a dolog mára. Aztán ma délelőtt is esett, így…..
Hajónapló Hétfő. 2012.09.17 20:46:13
Szalma vagyok, J-nek haza kellett mennie két napra otthoni dolgot intézni, de ahelyett hogy „kihasználnám a felügyeletlen állapotot” az ágyat nyomom, mert délelőtt egyszerre csak elerőtlenedtem, mintha hirtelen nem is 68 éves lennék hanem legalább 69, na megmértem a lázam 37,2 ami…..
Matterhorn 2012.09.17 22:03:47
A helyettes államtitkár a gátak nélküli vízvisszatartással kapcsolatban teljes képzavarban van. Vajon mitől tározódik a víz? Ha a Tiszán épített két vízlépcső (Tiszalök és Kisköre) nem lenne a Keleti- és Nyugati- főcsatornákkal, ill. a Nagykunsági- és a Jászsági-főcsatornákkal, s a Körösökre (Bökény(nem üzemel), Békésszentandrás, Békés, Gyula és Körösladány) nem építettek volna duzzasztókat, akkor a Tiszántúl és a Körös-völgy már rég az aszály áldozatává vált volna. Amint elhangzott Nováky professzor szájából, a hetvenes években már 470 ezer hektárt lehetett öntözni, s az ezredfordulóig 800 ezer és 1,2 millió hektár közötti értékre akarták növelni ezt az értéket. Híres közgazdászaink azonban beavatkoztak, mert az öntözőtelepek kapacitáskihasználása nem érte el az általuk gazdaságosnak kikiáltott értéket, ugyanis nedves esztendőkben nem kellett annyit öntözni. Magyarország nem tartozik a feltétlen öntözések zónájába, de az ilyen aszályos esztendőkben létfontosságú az öntözés. Így fordulhat elő, hogy csak 100 ezer hektár körüli területet öntöztek, pedig az öntözőművek egy része még most is üzemképes, vagy könnyen azzá tehető.
Az 1984-ben készült Országos Vízgazdálkodási Keretterv minden probléma megoldására megmutatta az irányt, de a gengszterváltás során kialakult helyzet mindent keresztülhúzott. A megfélemlített és háttérbe szorított vízügyi szakemberek a túlélésre álltak rá, s aki nem állt be a sorba, az repült. A Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer ellen fellépők olyan „szellemi terrort” alkalmaztak, hogy hivatalos helyen a duzzasztás szót ki sem merték ejteni. Ez jött elő ma a helyettes államtitkár nyilatkozatából is.
Az élet persze ment tovább, jöttek az árvizek, s a régi, jól képzett gárda még elhárította a katasztrófákat, de ez sem tart örökké, mert a vízügy teljes szétverése előbb-utóbb visszaüt.
A további tiszai vízlépcsők (Csongrád, Dombrád és Vásárosnamény) megépítésére előbb-utóbb szükség lesz, s ugyanez vonatkozik a dunai (Nagymaros, Adony, Fajsz) és a drávai vízlépcsőkre is, valamint a Duna-Tisza-csatornára is.
Vili, jobbulást kívánok!
Váczi János blogja Zűrös ügyek 2012.08.04 10:20:36
A kerületi, sporttal kapcsolatos intézményekre elég rossz napok járnak. Először a TF dékánját függesztették fel, majd rögtön ezután a Sportkórház került támadások kereszttüzébe. És mindez az Olimpia alatt történik, amely a magyar versenysport legfontosabb eseménye. Csak…..
Hajónapló Csütörtök. 2012.08.31 00:36:12
Ezt kaptam ma (bocs nem kaptam felhatalmazást a forrás közlésére): http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=161&v_id=15159 Illés Zoltánt kérdezi az Echo TV-s ember az alacsony dunai vízállás kapcsán. Az államtitkár úrnak fel sem merül a fejében, hogy a Duna nemzetközi…..
Hajónapló Szombat. 2012.06.30 20:41:00
Már tegnap lehajtottuk "J"-vel az íves ponyvatartókat 30X30-as zártszelvényből. Ma folytattam a vasmunkát. Nagyon meleg van, a tűző napon különösen. Ma hallgatom a rádióban ezt a hírt.  http://www.webradio.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=265064 Csak nem feltűnt…..
Hajónapló Csütörtök. 2012.05.24 22:28:00
Reggel verőfényre ébredtem, gondoltam  mégiscsak el kéne már indulni. de azért biztos ami biztos meghallgattam az időjárás jelentést, meg a neten is megnéztem  mi várható. Nagyon rosszakat mondott délutánra. Ezért elnapoltam az indulást. Hamarosan meg is jött az idő.…..