Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ambtari

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Monty blogja PC: Company of Heroes 2009.06.05 11:59:00
Gyalogság, előre! Ha már a D-nap évfordulójánál tartunk, megragadom az alkalmat és írok erről a 2006-os megjelenésű stratégiai programról, mely több fórumon is elnyerte „Az év játéka” díjat. A Company of Heroes ugyanis szintén a normandiai partoknál kezdődik… A valósidejű stratégiai programok…..
Monty blogja FILM: Tizenhárom nap 2012.10.25 00:12:00
Az idegháborúÉppen ötven évvel ezelőtt élte át a világ a hidegháború talán legaggasztóbb időszakát, melyet utóbb kubai rakétaválságként emlegettek. A Szovjetunió titokban közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákat telepített a szigetországba, melyeket az amerikai…..
Brigantikommandó A mozitörténet egyik legnépszerűbb és leghíresebb háborús kalandfilmje, mely nem is annyira hitelességével, mintsem kiváló jellemábrázolásával tört utat magának a háborús filmek mezőnyében. Robert Aldrich alkotása – mindenfajta kritika ellenére – kiállta az idők próbáját, és immár…..
Egyetlen golyó is átírhatja a történelmet? Jó tíz év is eltelt már azóta, hogy a mozikba került Jean-Jacques Annaud fenti filmje, mely nemcsak a bemutató idején tett rám nagy hatást, hanem azóta is, valahányszor csak elővettem. Az Ellenség a kapuknál az ezredforduló egyik legemlékezetesebb háborús…..
ambtari 2012.05.25 21:12:14
Személy szerint ez az alkotás nekem nem tetszett. Már már a a kommunista propaganda filmek demagóg hangulatát idézi, miközben a Spielbergi sablonokat is remekül veszi át, melyeket a Ryan közlegényben már megismerhettünk.
A készítők a szokásos történelmi hibába estek, miszerint az egyik oldalon a jók, a másik oldalon pedig a gonoszok állnak. A feddhetetlen orosz katonák (a megszállt országokban 8-tól 80 éves korig erőszakolták meg a nőket) bátran harcolnak élükön a nemzeti hős Hruscsov-val (akinek köszönhetően később kis híján kitört az atomháború), a gyermekgyilkosságoktól sem mentes gonosz és gyáva németek ellen. A 2 mesterlövész rivalizálásának történelmi valóságalapja legalább annyira áll stabil lábakon, mint Ridley Scott Robin Hood-ja. Végezetül, hogy a forgatókönyv megfeleljen a tengerentúli elvárásoknak, mindenképpen bele kellett erőltetni a történetbe az üldözött zsidó szálat is. Arról persze már egy szó sem esik, hogy az oroszországi zsidóság túlnyomó része a sztálini gulágtáborokban halt meg, és nem a német alakulatok tömeges kivégzései miatt. A film egyetlen pozitívuma a szereposztás és a hithű környezet megteremtése. Összegzésül, aki reális történelmi filmet szeretne látni a keleti front borzalmairól, a mindkét félnél felfedezhető hősiességről és kegyetlenségről, annak jó szívvel ajánlom Sztálingrád a című eposzt.
Tarantino kommandósai Tarantinóval kicsit gondban vagyok, mivel olyan sajátos filmeket készít, hogy nemigen tudom egy szélesebb kategóriába besuvasztani őket, így mindig kénytelen vagyok a mester többi művéhez hasonlítani, ami nem túl szerencsés. Példának okáért a Becstelen…..